Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ロッカーズ・ダイアリー "Rockers Diary"



                                                                   内容紹介
ギリシャ アンドロス島からニューヨーク、そしてジャマイカ キングストンへ。伝説のレゲエ映画『ロッカーズ』を完成させるまでの日々を、さながらロードムービーのように綴った、レゲエ版『深夜特急』!多くのミュージシャン、アーティストに影響を与え続けるレゲエ映画のルーツ、『ロッカーズ』のセオドロス・バファルコス監督が、映画では描かれなかったジャマイカでの出来事、1970年代のニューヨークの音楽・アートシーンなどを交えて記した青春の記録。また、写真家でもあった著者撮影による126点もの写真が文中の出来事とリンクして挿入されており、当時の情景を鮮明に蘇らせる。【目次】第一章 ルーツ第二章...

Το 1977 ο Θοδωρής Μπαφαλούκος γυρίζει στην Τζαμάικα την ταινία The Rockers πάνω σε δικό του σενάριο και  πρωταγωνιστές ντόπιους μουσικούς της ρέγγε .Η ταινία έχει γυριστεί με εμφανή τον ντοκιμαντερίστικο προσανατολισμό και είναι μία καταγραφή της πραγματικής ζωής στη Τζαμάικα και της μουσικής, πράγματα άρρηκτα συνδεδεμένα σε αυτό το νησί της Καραϊβικής.  Με τα χρόνια η ταινία αγαπήθηκε πολύ και απέκτησε θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2007 έγινε για πρώτη φορά προβολή της στην Ελλάδα στην λέσχη μας αφού πρώτα κάναμε τον ακριβή με τα τζαμαϊκανά  ελληνικό υποτιτλισμό της ταινίας με την βοήθεια του Θοδωρή και της γυναίκας του Ευγενίας ,ενδυματολόγου της ταινίας.
Σήμερα, 33χρόνια μετά, στην Ιαπωνία , την χώρα με τους πιο φανατικούς φίλους της cult ταινίας, εκδόθηκε  το βιβλίο του Θοδωρή Μπαφαλούκου  "Rockers Diary" που περιέχει ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας, και την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010, στις 21:00, στην "Αυλή"  του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου  θα γίνει η προβολή  της πιο σημαντικής ταινίας που έχει γίνει ποτέ για τη μουσική ρέγγε.
Φωτ. Όταν έφερε ο Ιάπωνας εκδότης  ένα αντίτυπο του  "Rockers Diary" στην Άνδρο φέτος τον Μάιο . 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: