Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πρωτιές από την Άνδρο!



Δημοσίευση κειμένου και φωτογραφιών των Ειρήνη Βλαστάρη και Κώστα Καστραντά.
"Αθήνα 4 Ιουνίου 2010
Σήμερα νιώσαμε όλοι μεγάλη περηφάνια που ένας μαθητής μας από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου, ο Γιαννούλης Κατσίκης , βραβεύτηκε για έργο του με πρώτη ύλη τα σκουπίδια.
Το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου συμμετείχε στο διαγωνισμό με θέμα «Ανακυκλώνουμε με τέχνη» που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Απευθυνόταν σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄Τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. , σε όλη τη χώρα. Η δράση αυτή είχε στόχο στην ευαισθητοποίηση των παιδιών , που έφτιαξαν έργα μηδενικού κόστους για τα ίδια και κυρίως για τη φύση , αξιοποιώντας μια νέα λογική : «δεν σπαταλάμε , δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε» . Η συμμετοχή των σχολείων από όλη τη χώρα με 433 έργα , ήταν σημαντική. Βραβεύτηκαν 10 έργα , που παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόκειται να τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και χώρους, και 40 διακρίθηκαν. Τα 50 έργα εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη, κτήριο Οδού Πειραιώς .
Σήμερα , 11.30 π.μ. βραβεύτηκαν οι μαθητές από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη στο χώρο που παρουσιάζονται τα έργα .
Στη συνέχεια έγιναν δεκτά τα παιδιά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και παρουσίασαν τα έργα τους . Ο μαθητής μας Γιαννούλης Κατσίκης προσέφερε ανδριώτικα αμυγδαλωτά στον Πρόεδρο.
Σαν εκπαιδευτική κοινότητα είμαστε περήφανοι για το Γιαννούλη Κατσίκη και δίνουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας για τις εποικοδομητικές πρωτοβουλίες του στο διευθυντή κο Κώστα Καστραντά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου.
Η Σχολική Σύμβουλος
Ειρήνη Βλαστάρη"
http://dimgavriou.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html

3 σχόλια:

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Aξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον μικρό Γιαννούλη και στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου του Γαυρίου.

Και φυσικά δράττομαι τις ευκαιρίας να υπενθυμίσω στις αρχές του τόπου, την αξία της παιδείας που παρέχουμε στα παιδιά μας. Ως εκπαιδευτικός πρέπει να πω ότι υπάρχει πάρα πολύ καλό μαθητικό δυναμικό στα σχολειά μας. Αλλά πρέπει να τα φροντίσουμε τα σχολειά αυτά κι όχι να τα αφήσουμε στην τύχη τους.

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δημοσίευση & πολλά μπράβο στον Γιαννούλη και το δάσκαλό του. Ευχόμαστε πάντα ανάλογες επιτυχίες. Μας έκαναν υπερήφανους !

Η σχετική ανάρτηση στο blog το ΔΣ Γαυρίου: http://dimgavriou.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html

eirini vlastari είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τη δημοσίευση .Πάντα επιτυχίες στα σχολεία μας!!!Μπράβο στο μαθητή αλλά και πολλά μπράβο στο Στέλιο , το δάσκαλο του!!!!