Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το πρόγραμμα του έργου "το κορίτσι από την Άνδρο"

Τέτοια προγράμματα μόνο η Ειρήνη Λεβίδη βγάζει για τα έργα που ο  Λευτέρης  Βογιατζής ανεβάζει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων!
Στο πρόγραμμα του έργου που επιμελήθηκε η Μαριάννα Σαμαντά, εκτός απο την διανομή και τους συντελεστές της παράστασης  οι θεατές  θα μπορούν να βρουν ολόκληρο το έργο σε απόδοση Θεόδωρου Μπαφαλούκου ,  στοιχεία για τον συγγραφέα ,την εποχή ,  τις επιρροές του καθώς και τη σχετική βιβλιογραφία.
Γράφει στον πρόλογο ο σκηνοθέτης της παράστασης:

          
"Πριν από είκοσι χρόνια περίπου, στην Νέα Υόρκη, έπεσε στα χέρια μου ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο ¨The Woman of Andros” (Η Γυναίκα της Άνδρου) γραμμένο, το 1930, από τον διάσημο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα, Thornton Wilder (Θόρντον Γουάιλντερ).
 Από εκεί έμαθα για την “Andria” (Ανδρία) την Ρωμαϊ-
κή κωμωδία του Τερέντιου, στην οποία είχε βασιστεί ο Θόρντον Γουαίλντερ για να γράψει «Την Γυναίκα της Άνδρου» και η οποία με την σειρά της ήταν μία διασκευή στα Λατινικά της ομώνυμης, χαμένης για μας, κωμωδίας του Μενάνδρου.
Από τις λίγες μεταφράσεις που βρήκα, Ελληνικές και Αγγλικές, αυτή που ακολούθησα ήταν της καθηγήτριας της οξφόρδης Betty Radice, 1965 (βλέπε βιβλιογραφία) επειδή η γλώσσα της διατηρεί, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, το πνεύμα την γλώσσας του Τερέντιου.
 Με στόχο, πάντα, να κατορθώσουμε να παρουσιάσουμε ένα ζωντανό θέαμα στο κοινό μας.
Θέλω να ευχαριστήσω την Ευγενία, τον Τέλη Σαμαντά, την Κατερίνα Σχινά, την Ντάνα Μαγκλάρα, την Kate Thomes, και τον αδελφό μου τον Σπύρο, για την επιμέλεια του κειμένου και τις σοφές συμβουλές τους. Επίσης την αδελφή μου Μαριάννα Σαμαντά, για την γραφική επιμέλεια αυτής της έκδοσης και το κληροδότημα Δημητρίου &  Λιλίκας Μωραΐτη - Σύρου,για την ευγενική τους χορηγία.
Αλλά πιο πολύ απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του θιάσου μας για την μεγάλη τους θυσία σε χρόνο και προσπάθεια για να μπορέσουμε να δούμε «Το Κορίτσι Από Την Άνδρο», για
πρώτη φορά, στην πατρίδα του. "
                                               Αρχίζουν οι παραστάσεις στο
                         Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας

                      4-6-7-8-9-13-15-16-17-18-20 Ιουνίου 8:30μμ
                         Εισιτήρια προπωλούνται στον φούρνο του
                        Κώστα του Γαρύφαλλου τηλ. 22820-24400

2 σχόλια:

anna είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΦΑΛΟΥΚΟ.
ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η ΣΟΦΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΟΥ-ΤΗΝΙΑΚΟΥ!!!

Vangelis Loukisas είπε...

Και τα δύο προγράμματα είναι και με άριστη επιμέλεια και τα δύο,το ένα πλήρες και το άλλο συνοπτικό αλλά άξιο ανάρτησης είναι το πλήρες γιατί τέτοια δουλειά ανεβάζει πολύ τον πήχυ στις ερασιτεχνικές παραστάσεις και πρόσεξε ,μην με αμφισβητείς γιατί θα έχεις την τύχη του Δάβου στην παράσταση!