Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Έχουμε και λύσεις


Μία μικρή πρόταση-σχέδιο για την είσοδο του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας που εδώ και πενήντα χρόνια την έμαθα με σωρούς σκουπιδιών, πολλά αυτοκίνητα, παρατημένες ανακυκλώσεις , πολύ έντονη μυρωδιά κατρουλιών και μία παλιά μαρμάρινη κρήνη.

στο σχέδιο αυτό:
1) Οι δύο χαμηλές απόμερες γωνίες στο βράχο γίνονται πλατύσκαλα και ανεβαίνουν στη κοινή θέα περίπου 1 μέτρο
2) Χρησιμοποιούνται τα ίδια πέτρινα σκαλιά αλλά τα πρόσθετα στη μέση πλατύσκαλα κάνουν την σκάλα πιο ξεκούραστη
3) Επαναλειτουργεί η παλιά κρήνη
4) Χάνονται 5 θέσεις  μπροστά στην είσοδο αλλά βγαίνουν 2 επιπλέον εκατέρωθεν της υπάχουσας σκάλας
5) Μετά την απομάκρυνση του στύλου χρειάζονται δύο φώτα ,ένα στη πάνω πόρτα και ένα κοντά στην βρύση ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία για σωματικές ανάγκες.
Η απάντηση δε σε όποιον  νομίζει ότι καταστρέφεται η παλιά είσοδος  της Καϊρείου Σχολής:
 Οι ευχαριστημένοι 

Το σχέδιο του Vanglouk σε σκίτσο του Πέτρου Τζανουλίνου

13 σχόλια:

eirini vlastari είπε...

Επιτέλους να γίνει η αρχή .... Μια ιστορική είσοδος σχολείου σε τέτοια σημερινά χάλια απαξιώνει τον πολιτισμό που πραγματώνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

Ας προσεχουμε ολοι μας με τα σκουπιδια γιατι το μερος ειναι ιδιο με χωματερη. Δεν υπαρχει σεβασμος κ οποιος σκυψει να μαζεψει 2 χαρτια ειναι γραφικος ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

καψοραχη είπε...

τελικα ανωνυμε οι γραφικοι σε αυτην την χωρα για να το γενικευσουμε ειναι και αυτοι που σωζουν την αξιοπρεπεια μας σαν λαος!
αρκετο καφριλικι περπατα στα δυο γυρω μας....μαγκια και ωχ αδελφε...
αυτα βλεπουν τα παιδια (και τοοοοσα αλλα) και θελουν να φυγουν μεταναστες!

το σχεδιο παρα πολυ καλο...μακαρι να γινει και πραγματικοτητα..το καλοκαιρι ενα βραδυ που σταθηκα για λιγο εκει πεταχτηκε απο τα σκουπιδια αρουραιος σαν γατα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΜΕΣΑ??? Ο ΔΗΜΟΣ, Ο ΟΣΚ, Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ??? ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ είπε...

Συμφωνούμε και είναι πολύ ωραίο το σχέδιο του κυρίου Τζανουλίνου.
Ο συνάδελφός μας Δημήτρης Στεφάνου χρόνια επισημαίνει σε αρμόδιους και μη το πρόβλημα της εισόδου.Ευχόμαστε λοιπόν οι αμόδιοι να συγκινηθούν και σύντομα να καμαρώνουμε όλοι για την είσοδο του ιστορικού αυτού σχολείου.
Βαγγέλη σε ευχαριστούμε πολύ που με έμπρακτο τρόπο δείχνεις το ενδιαφέρον και την αγάπη σου για το σχολείο μας και γενικότερα για τον τόπο μας.

SPYROS AP TA LEYKA [μερακλης] είπε...

Αγροτης μονος ψαχνει.....

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Πολύ καλό το σχέδιο, μακάρι να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο !!! Και κάποια σχετική πίεση προς όλους από τους γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό θα έκανε καλό !!

ale-ale είπε...

Το Δημ.Σχολείο Γαυρίου έγραψε το πιο σωστό. Οι γονείς των παιδιών ίσως καταφέρουν να παρακάμψουν τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αλλάξει η απαράδεκτη εικόνα της εισόδου του σχολείου. Ναι, εμείς οι γραφικοί...τουλάχιστον προσπαθούμε...

katrin είπε...

sta logia nai panta prospathoyme

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη προταση και για να μην μεινει στα "ευχολογια" να ρωτησω αν γνωριζει κανεις το κοστος αυτης της Μετατροπης και αν υπαρχει διαθεση απο εμας τους γονεις και πολιτες να τρεξουμε το θεμα ακομα και με δικη μας βοηθεια στην χρηματοδοτηση του και οτι αλλο προκυψει.
Ευχαριστω
Κοντομαρκος Γεωργιος

sgouro είπε...

Το σχέδιο μια χαρά το βρίσκω-και γιατί όχι; Απλά αναρωτιέμαι , τι άλλο πρέπει να γίνει μπροστά στην είσοδο ενός δημοτικού , για να το πάρουν απόφαση όλοι να ξυπνήσουν και να ενεργοποιηθούν;
Σκουπίδια πετάνε , ουρούν , τι άλλο θέλετε; να κάνουν και τίποτε άλλο βρωμερότερο εκεί που βρίσκονται τα παιδιά σας; ΉΜΑΡΤΟΝ!!!!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΓΙΩΡΗ ..Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ !!!