Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πυρκαγιά στην περιοχή Μέσα Βουνί ΚορθίουΑναδημοσίευση φωτογραφιών και τμήματος κειμένου από το blog του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.

 Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προγραμματισμένη άσκηση του ΣΕΔΑ, προχθές, στην περιοχή «Μέσα μάντρα» Απροβάτου – Παλαιόπολης, υπήρξε ειδοποίηση για πυρκαγιά απέναντι από το Μέσα Βουνί. 13 εθελοντές και δύο πυροσβεστικά οχήματα του Συλλόγου κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέβαλαν στην άμεση καταστολή της, συνδράμοντας τους 8 πυροσβέστες του Κλιμακίου Άνδρου που έφτασαν στην περιοχή με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε λόγω της άμεσης επέμβασης, παρ' όλο που κινούνταν με αρκετή ταχύτητα, εξαιτίας ανέμων ισχυρής έντασης. Η βλάστηση της περιοχής ήταν θαμνώδης με ασπαρτιές, πρίνους, ασφένδαμους και φρύγανα. Η συνολική έκταση που κάηκε ήταν 15 στρέμματα περίπου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το blog του ΣΕΔΑ εδώ.

2 σχόλια:

καψοραχη είπε...

χιλλια μπραβο στα παιδια....χρονια τωρα τρεχουν να σβηνουν φωτιες...τουλαχιστον να τους αναγνωρισουμε.....γιατι ουτε αυτο κανουμε...ο κοσμος στους εθελοντες οχι μονο στο νησι αλλα παντου φερετε γαϊδουρινα...λες και ειναι υποχρεωμενοι να κανουν οτι κανουν!

AnY είπε...

Θερμότατα συγχαρητήρια σ'ολα τα παιδιά. ΕΥΓΕ