Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Οι ευχαριστημένοι

Με το σλόγκαν « Κτίζουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης, κτίζουμε το σχολείο του 21ου αιώνα » , τις ανάγκες για σχολικές αίθουσες στη Χώρα και στη Μεσσαριά, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων τις κάλυψε γρήγορα και οικονομικά με προκάτ τάξεις.

Η μεταφορά στον σεισμοπυρόπληκτο τόπο δεν άργησε και η τοποθέτηση έγινε με γερανό μέσα στο προαύλιο χώρο δίπλα στα παλιά και στα μεταγενέστερα κτήρια και βέβαια η συνύπαρξη δεν πέτυχε. Κύβοι από πλαστικό ραμποτέ , με στέγη από λαμαρίνα κόκκινη και καγκελάκι νεοκλασικό στα παράθυρα δεν καταφέρνουν να ταιριάξουν με το περιβάλλον .

Μοιάζουν όμως πολύ με τη κλωσσομηχανή μου, κι’ αυτή κύβος από πλαστικό , έχει το θερμοστάτη όμως έξω, είναι πολύ μικρότερη και μέσα αντί για θρανία έχει αυγοθήκες .
Με αγιασμούς, ευχές και τις απαραίτητες ομιλίες, οι αίθουσες έγιναν δεκτές από πολλούς ευχαριστημένους, άλλοι για τη λύση στο πρόβλημα των αιθουσών ,άλλοι για το εφέ της υπόθεσης και άλλοι για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας. Όπως το ίδιο ευχαριστημένος είμαι και εγώ που στη κλωσσομηχανή μου βάζω αυγά και βγάζω κότες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.

Εύγε για την έξυπνη και σωστή παρουσίαση ενός τόσο μεγάλου και σοβαρού προβλήματος.

Πρίν μερικές μέρες κοιτούσα τις φωτογραφίες από τα τόσα σχολειά που έχουν κλείσει και σκεφτόμουν... πώς ήταν κάποτε.

Vang - ANDROSinfo

Ανώνυμος είπε...

στην εποχη του προκατ δεν ειναι περιεργο και το σχολειο προκατ και πλαστικο!
εχουμε προκατ σπιτια,πολιτικους,πολιτικες,δουλειες,αισθηματα,παρεες!!
θυμαμαι στο δημοτικο των Λειβαδιων το εξαταξιο ολα τα παιδια στην ταξη εξω κρυο και στην μεση η ξυλοσομπα!
ο δασκαλος μας υποχρεωνε να κουβαλαμε ενα ξυλο καθε μερα ο καθενας! τι εποχες!
δεν μου αρεσει η προσκοληση στο παρελθον και η ωραιοποιηση του χωρις προτασεις για το παρον,αλλα αυτος ο συμβιβασμος στο προχειρο και το πλαστικο ειδικα στην παιδεια με εξοργιζει!
την στιγμη δε που σαν καταναλωτες παιρνουμε πανακριβα αυτοκινητα και με καμαρι για τον κλιματισμο τους και τα δερματινα καθισματα!!
τα παιδια μας ομως στο προκατ!
και με δασκαλους προκατ τις περισσοτερες φορες!
κριμα!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ εύστοχος ο φίλος VangLouk για το σχόλιο των προκάτ αιθουσών.
Η εποχή που οι Εμπειρίκοι και αργότερα ο Μαρής έκαναν δωρεές για να φτιαχτούν σχολεία πέρασε. Τώρα το επίσημο κράτος μεταξύ άλλων (Β)βατοπαι(ε)διών στέλνει προκάτ αίθουσες στα σχολεία. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα...