Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τουρισμός και τοπικά προϊόντα της Άνδρου



Η Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου σε συνεργασία με την Andros Routes, ως συνέχεια της προσπάθειας για τη συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών της Άνδρου, ξεκινούν ευρύτερο πλαίσιο δράσεων για σύνδεση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα μέσω της καταγραφής των τοπικών παραγωγών της Άνδρου.

Σκοπός της καταγραφής είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους παραγωγούς  και μεταποιητικές μονάδες της Άνδρου ενδιαφέρονται να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε επισκέπτες του νησιού αλλά και να διευκολυνθούν στη διάθεση των προϊόντων τους στα ξενοδοχεία, εστιατόρια και λοιπά καταστήματα εστίασης της Άνδρου.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους τοπικούς παραγωγούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην καταγραφή να απευθύνονται
στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου
(κ.κ. Γεώργιο Φιλιππίδη, Γεωπόνο τηλ. επικοινωνίας 2282361226, 2282361227, 2282022133  email g.filippidis@2886.syzefxis.gov.gr και
Αικατερίνη Μανούσου, Κτηνίατρο τηλ. επικοινωνίας 2282361223-224)
ή να συμπληρώνουν απευθείας την ηλεκτρονική φόρμα στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
- για οικιακούς παραγωγούς
https://docs.google.com/forms/d/12l8iiL4aeBzJomCBEflxaTwZzoXHzJxe87BZ9HZehps/viewform
- για μονάδες παραγωγής και μεταποίησης
https://docs.google.com/forms/d/12l8iiL4aeBzJomCBEflxaTwZzoXHzJxe87BZ9HZehps/viewform
Πρόθεση και δέσμευση των φορέων μας είναι η ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγής τοπικών προϊόντων της Άνδρου και για το σκοπό αυτό ελπίζουμε στη συνεργασία σας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ΞΕΡΟ για τα ανδριοτικο προϊόντα αλλα εκανα μια βόλτα στο μονοπάτι Ν -6 προς αχλα και έμεινα εκλιπτος με τόση ΚΑΛΛΗ δουλια πολλα ΣΥΧΑΡΙΤΙΡΙΑ .θζ gr

Unknown είπε...

Αξιολογη προσπσθεια οσοι ενδιαφερονται για προωθηση των προιοντων τους περα της Ανδρου ας επικοινωνησουν μαζι μου στο 6979027904

Ανώνυμος είπε...

Aπο όλα τα εστιατόρια της Ανδρου, δεν πρέπει να λείπουν τα καταπληκτικά ανδριώτικα ντολμαδάκια,οι πατατοκεφτέδες(με τον τρόπο που φτιάχνονται στην Άνδρο) και φυσικά οι ανδριώτικες φουρταλιες (σε προσιτές τιμές-γιατί 30 ευρώ και 50 ευρώ είναι αισχροκέρδεια ).
Μπορούν να τις κάνουν και ατομικές για τους τουρίστες που θέλουν να τις δοκιμάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπαθεια αυτη ειναι και αξιολογη και αξιεπαινη!! Αλλα μιλαμε για κατι το οποιο θα επρεπε να ηταν δεδομενο και οχι ζητουμενο..... ειναι δυνατον να υπαρχουν αρκετα μεζεδοπωλεια- εστιατορια - ταβερνες που δεν εχουν τοπικα προιοντα ακομα και το νερο μας, και απο την αλλη πανε και αγοραζουν απο την αθηνα στα μεγαλα σουπερ μαρκετ για επαγγελματιες ,πρωτες υλες για πιο φθηνα και να τα εμφανιζουν αυτα στους πελατες τους;;; ο αλλος που θα ερθει απο οποιοδηποτε αλλο μερος της ελλαδας η' του εξωτερικου θελει να δοκιμασει τα τοπικα προιοντα και μαλιστα αυτα να ειναι φρεσκα και οχι να τον ταισουν με κατεψηγμενα προιοντα ΜΑΚΡΟ και αλλων τετοιων καταστηματων της αθηνας... ολοι γνωριζουμε και ας μην μας περνανε καποιοι για ηλιθιους και στο τελος αυτοι που κανουν αυτα τα πραγματα πανε για μαλλι και βγαινουν κουρεμενοι,διοτι οταν καποιος δεν επενδυει στην ποιοτητα των προιοντων του και στην ενισχυση των τοπικων πολυ καλων προιοντων , το πληρωνει στο τελος πολυ ακριβα, γιατι ο κοσμος τα κοιταζει τωρα αυτα και δεν ειναι χαζος , μπορει να την πατησει μια φορα δευτερη ομως δεν θα υπαρχει συν της αλλης θα τα πει και σε αλλους και ετσι δημιουργηται κακη φημη αρα ζημια για την επιχειρηση! Επισης θα πρεπει οσα καταλυμματα προσφερουν πρωινο η' εχουν εστιατοριο να εχουν κατα το μεγαλυτερο μερος τους τοπικα προιοντα ,γλυκα- μαρμελαδες και αλλα τα οποια θα μπορουν να κανουν και οι ιδιοι και να τα προσφερουν αν εχουν την δυνατοτητα! Ασε που καποιοι πουλανε του σωρου καποια προιοντα με δικες τους φιρμες σε ορισμενα μαγαζια , που ομως τα εχουν παρει απο την αθηνα και τα πουλανε για δικα τους, συν και το θεμα των τιμων που βλεπεις 30 και 50 ευρω για μια φουρταλια , τιμες απαραδεκτες και μας κανουν ρεζιλι αλλα αυτοι που ζητανε τετοιες τιμες εχουν δυστηχως στο μυαλο τους την μεθοδο της αρπαχτης . Ευτηχως ομως ο κοσμος αρχιζει και ξυπναει τα ψαχνει και πλεον τετοιες μεθοδοι δεν οδηγουν πουθενα , αρα θα πρεπει ολοι να αλλαξουν μυαλα και νοοτροπια , να προωθουν τα τοπικα προιοντα , να επενδυουν στην καλη ποιοτητα και εξυπηρετηση , και να μην πιστευουν οτι θα κερδισουν με το να κανουν το αντιθετο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχει καλα φαγητα η ανδρος το μονο, οτι τα εστιατορια ειναι πανακριβα παντου νομιζουν οτι ολοι ειναι παραληδες...γιαυτο πολλοι ειδικα σε αυτους τους δυσκολους καιρους αγοραζουν απο το super market και τρωνε μεσα εκτος φυσικα απο αυτους που εχουν που οσο πανε και λιγοστευουν, και οχι μια φουρταλια που εχει λιγο κοστος 30 και 50 ευρω ελαιος... γενικα ολα τα νησια εχουν πολυ αισχροκερδια...να εχουν τιμες προσιτες και μην παραπονιουνται οτι δεν παει ο κοσμος σε εστιατορια και ταβερνες τοσο πολυ... διοτι ειναι πανακριβα πανε οι καιροι που δουλευαν 3 μηνες για να ζησουν ολο το χρονο διοτι εχει πεσει φτωχεια βαλτε μυαλο εχουμε αναγκη τον τουρισμο,

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ .ΓΙΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΑΡΚΕΤ .ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ - ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ . ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.