Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι ομορφιές της Άνδρου




Οι ομορφιές του  δάσους του Φοντενεμπλό στη Γαλλία, δύο αιώνες πριν, προσέλκυσαν πολλούς ζωγράφους που έγιναν αφορμή για να δημιουργηθεί το καλλιτεχνικό κίνημα , γνωστό ως "Σχολή Barbizon".

 Εδώ στην Άνδρο, αν και νωρίς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη Σχολή που θα δημιουργήσουν οι περιπατητές που ολοένα αυξάνονται.




Προχτές,  είδαμε  περιπατητές να περνούν  το μονοπάτι Νο 17 Χώρα Λειβάδια και την άλλη μέρα, ξαναήρθαν,  όχι με μπαστούνια αλλά με καρεκλάκια και μπογιές, έκατσαν ένα γύρω όλοι και άρχισαν να ζωγραφίζουν το Λειβαδιανό γεφύρι που συγκαταλέγεται πλέον στα αξιοθέτα της Άνδρου .





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο πάμε και καλύτερα ! Μπράβο στα "Μονοπάτια" και Andros Routes !

Ανώνυμος είπε...

συνχαρητηρια σε αυτους που αναδεικνυουν και επενδυουν στον περιπατητικο τουρισμο, ισως αυτο ειναι το μελλον του τουρισμου της ανδρου, που μπορει να προσελκυσει καλης ποιοτητας εναλλακτικο τουρισμο στο νησι,περα απο τα κλασικα στερεοτυπα, οπως επισης πρεπει να δωθει και ιδιαιτερη εμφαση και στον πολιτιστικο τουρισμο, το νεο θεατρο ειναι μια ευκαιρια, διοτι τελευταια δεν παρατηρουνται και τοσο αξιολογες πολιτιστικες εκδηλωσεις! που να προσελκυουν στο νησι καλο κοσμο και βεβαια ολα αυτα να μην γινονται μονο τον αυγουστο που ετσι και αλλιως υπαρχει κοσμος που ομως απο τις πολλες εκδηλωσεις δεν ξερει που να παει!! συν οτι ετσι δεν δουλευουν και τα μαγαζια!