Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η Λέσχη Ανάγνωσης Γαυρίου στο σπήλαιο του Αλαδινού.






Την Κυριακή 31Μαΐου 2015, μέλη και φίλοι της λέσχης ανάγνωσης Γαυρίου Άνδρου, πραγματοποιήσαμε άλλη μια προγραμματισμένη επίσκεψη, αυτή τη φορά στο σπήλαιο ΦΟΡΟΣ στο Αλαδινού.


18 άτομα συναντηθήκαμε στις πηγές των Μενήτων όπου με τα πόδια περπατήσαμε το μονοπάτι μέχρι την Μεσσαριά. Απο εκεί κατηφορήσαμε στο γεφύρι της Στοιχειωμένης για λίγη ξεκούραση στη δροσιά, πριν την απότομη μεγάλη ανηφόρα για το Αλαδινού.



 Συνεχίζοντας μπήκαμε στο μονοπάτι για το σπήλαιο όπου συναντήσαμε τους υπόλοιπους 10 που είχαν πάει απευθείας εκεί.

Περιμένοντας την σειρά μας μοιραστήκαμε κεράσματα και ανταλλάξαμε τις εμπειρίες της ημέρας. Φυσικά δεν παραλείψαμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες εξορμήσεις μας οι οποίες πια συντροφεύουν ευχάριστα το διάβασμα των βιβλίων μας.
Τέλος επισκεφτήκαμε το γεφύρι στο Αλαδινού με τις χελώνες, τις πάπιες, τα βατραχάκια και το γάργαρο νερό.

Είναι σημαντικό οτι σχεδόν κανείς απο τους συμμετέχοντες δεν είχε επισκεφτεί ξανά το σπήλαιο. Αν και μικρό αποτελεί στολίδι για το νησί λόγω της μοναδικότητας κάποιων απο τα εκθέματά του. Μαζί με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο που αποκαλύπτουν τα μονοπάτια συνθέτουν ένα ευλογημένο τόπο.


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Όλγα Καραγιάννη που με χαρά δέχτηκε να περπατήσει μαζί μας τη διαδρομή αναφέροντας όσα σημαντικά γνώριζε για τα μέρη που διαβαίναμε. Επίσης μας ενημέρωσε για τη δουλειά που κάνουν με τα μονοπάτια στο Andros Routes.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ξεναγό μας στο σπήλαιο κα. Φρόσω Καλαδάμη που ακούραστα ενημέρωσε όλες τις ομάδες μας, (η είσοδος στο σπήλαιο γίνεται ανα ομάδες των 6-7 ατόμων), μας οδήγησε στο σπήλαιο και απάντησε σε όλα τα ερωτήματά μας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπραβο στην λεσχη αναγνωσης Γαυριου για την πρωτοβουλια πιστευω οτι ειναι καιρος να αξιοποιηθει τουριστικα ολη η περιοχη του Αλαδινου