Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για τα προβλήματα στη ψηφιακή λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων



Όπως γνωρίζετε, από την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 ξεκίνησε και στην Άνδρο η μετάδοση αποκλειστικά ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος (DIGEA), βάσει της σχετικής υποχρέωσης της χώρας μας.
Στο νησί μας υπάρχει ένα σημείο εκπομπής, στην Αγία Μαρίνα (Αποίκια). Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα λήψης ψηφιακού σήματος από γειτονικά σημεία εκπομπής (Αττική, Σύρος,).
Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από αρκετούς συμπολίτες μας ότι στην περιοχή τους δεν λαμβάνουν ψηφιακό σήμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης.
Σας γνωρίζουμε ότι: την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του έργου, την φέρει η DIGEA.
Υπενθυμίζουμε πως είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε και πάλι τις τηλεοράσεις σας, πριν προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.
Προκειμένου όμως να διερευνήσουμε ως Δήμος το θέμα, παρακαλούμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν με το Δήμο στο τηλέφωνο 22823 60207 ΚΑΙ 22823 60246, από ώρα: 9.00 μέχρι 13.30 ή ηλεκτρονικά στο dimos@andros.gr, έως τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καταγραφούν τα σημεία του νησιού στα οποία δεν είναι δυνατή η λήψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και να αναζητήσουμε λύσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΧΑΡΙΤΙΡΙΑ στο δήμο της ΑΝΔΡΟΥ που ειναι πάντα παρόν σε οτι εχει να κανη με τους δημότες ..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή άλλαξε ο τόπος εκπομπής [τουλαχιστον για την ευρύτερη περιοχή μεταξυ Σταυροπεδας και Χωρας] από τον Αγιο Παντελεήμωνα στην Αγία Μαρίνα, εκτός από τον επανασυντονισμό του ψηφιακού δεκτη απαιτείται και κατάλληλη στροφή της κεραίας λήψεως. Αυτονοητο αλλα οφείλω να το αναφέρω...

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Σαν Δημος μην μας πετατε την μπαλα να σας ενημερώσουμε για την αποδοση του ψηφιακου σηματος στην περιοχη μας.Υπαρχουν αντιστοιχοι Δημοτικοι συμβουλοι για ενημερωση