Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Καταγραφή και συλλογή σπόρων της Άνδρου (βίντεο)


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη τόσο σπουδαία προσπάθεια σας.

Γ. ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Και αφού καταγράψουμε τους σπόρους της ' Ανδρου, θα έρθει η monsanto με τα γενετικά τροποποιημένα της προϊόντα και τον έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής , και θα τους απαγορεύσει .Πολύ καλή η προσπάθεια, αλλά για μουσειακούς και περιορισμένους παραγωγικά χώρους.

Ανώνυμος είπε...

κος Ξανθος πολλή αρνητικός μου φενετε.Δεν είπαμε να τους Φοιτεψομε κιόλας.απλός εινε ένας τρόποςγια σπατάλη.του δημοσίου χρήματος.θΖny

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΒΑΡΙ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ .

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΒΑΡΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΒΑΡΙ . ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που έχουν δικαίωμα να μας επιβάλουν είτε να μας απαγορεύουν τι θα φυτεύομε, απλά πρέπει να μη φοβόμαστε. Πρόσφατα άκουσα ότι απαγορεύεται να φυτεύομε αμπέλια!
Πρώτον να μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα αν όντως ισχύουν κάτι τέτοιες απαγορεύσεις. Κατάλληλος βεβαίως είναι ο κ. Λουκρέζης, ο γεωπόνος του Δήμου να ενημερώσει τον κόσμο και πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί με πρωτοβουλία του Δήμου.
Οι ντόπιες ποικιλλίες μπορεί να μην δίνουν μεγάλη παραγωγή, έχουν όμως εκπληκτική νοστιμιά και ποιότητα. Να μην ανεχθούμε καμιά απαγόρευση. Άλλωστε γιατί να μην απαγορεύεται η φάβα, το ασύρτικο και το ντοματάκι της Σαντορίνης και να απαγορευτούν οι ντόπιες ντομάτες, τα ντόπια φασόλια και τα ντόπια αμπέλια και φρούτα.
Αφύπνιση των ανδριωτών χρειάζεται και σε αυτόν τον τομέα διότι η γη μας βγάζει πολλά και ποιοτικά προϊόντα τα οποία οι πολλοί τα έχουν παραμελήσει.
Θυμάμαι την εποχή που δεν εκτιμούσαμε το λάδι από τις ελιές μας , το ντόπιο κρασί και όλα τα άλλα. Πού φτάσαμε; Να έχουν τα ξερονήσια παγκοσμίως γνωστά προϊόντα και η Άνδρος να μη φαίνεται πουθενά. Τιμή σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες . ΧΔΑ

Στοβάτο είπε...

Εύγε για την προσπάθεια! Μπράβο!

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Για ποιά αγροτική παραγωγή στην ' Ανδρο μπορούε να μιλάμε, με την αφθονία νερών αλλά και την ευφορία της γής, όταν σχεδόν τα πάντα (ακόμα και ο μαϊντανός, τα κρεμύδια, το σέλινο και τα λεμόνια) είναι εισαγόμενα ; Tα λεμόνια που έκανε εξαγωγή η ' Ανδρος, σαπίζουν στα χωριάφια, επίσης τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια. Τα λάίνα, ξεπατικώνονται και πουλιούνται για καυσόξυλα, η κτηνοτροφία αφήνεται στο πλιάτσικο και στην καταστροφή της υπαίθρου από ορισμένους. Μόνο η μελισσοκομία αντέχει γιατί γίνεται σοβαρή προσπάθεια'Οτι ονομάζομε παραγωγή στην ' Ανδρο, εναπόκειται στο μεράκι ορισμένων και σε οικιακό επίπεδο κυρίως. Παραγωγή μπορεί να υπάρξει, ποιοτική και ποσοτική, αλλά δεν υπάρχει κανένα κεντρικό σχέδιο διάθεσης, απορρόφησης , κινήτρων, ούτε βιώσιμοι συνεταιρισμοί. Για να βοηθήσουν οι Ανδριώτες, χρειάζεται το αγώϊ για να τους ξυπνήσει και ο αγωγιάτης που θα τους κατευθύνει.

Ανώνυμος είπε...

codex alimentarius και η τρίχα σας θα φτάσει στο ταβάνι, μόλις διαπιστώσετε την ωμή επερχόμενη πραγματικότητα. υπάρχει και στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.

Ανώνυμος είπε...

οι σποροι στα χωρια ειναι απο γενια σε γενια ,τωρα τι θελουν΄΄ να τα καταγραψουν και μετα να απαγορεψουν να φυτευουμε κηπους οπως σε αλλα κρατη ,που τα αγοραζουν απο τα σουπερ μαρκετ για να εχουν καπιοι κερδοι ηηη αυτη που σκεφτηκαν την καταγραφη υπηρχε και κανα κονδυλη λεω εγω...καλο..,διοτη για να πανε στα ατενι κατι τρεχει εδω περσυ χαλασαν καμποι απο τα ποταμια στα ατενι,λευκα,βορη,και δεν πατησε κανεις καταστραφηκαν τα αμπελια-καμποι και τιποτα...αληθεια οι αποζημιωσεις τι εγινε,απαντηση καμια..,τωρα τρεχουν απο πορτα σε πορτα...ευχομαι να ειναι μονο για καταγραφη..γιατι αυτοι θα βαλουν φορο μεχρι και στον αερα στο τελος...και στο ρεψιμο...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ΄΄΄΄Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΖΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΑΥΤΗ .