Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο κήπος της Παναγίας χωρίς φοίνικες





Μόνο στον Άγιο Γεώργιο έμεινε ένας ξερός και μαδημένος που στεναχωρεί την Ερατώ μέρες που έρχονται

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΗΝΟΥΝ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΕΙΣ?

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Στα σκαλάκια, στα σκαλάκια να τον δώσουμε....!!! Αστειευόμενος για το ποιος θα τον εκμεταλλευθεί και χωρίς να ξέρω ποιος έχει τα δικαιώματα του χώρου, έχουμε σκεφτεί ποτέ την λύση μια παιδικής χαράς να έχουμε τα μικρά μας και κοντά μας και να το ευχαριστιούνται;;;

καψοραχη είπε...

Παντως εγω που δεν εχω κανενα μαγαζι καο ουτε θα αποκτησω ποτε εκει γυρω σιγουρα πιστευω οτι ενας -δυο ιδιωτες μαζι θα φροντισουν 1000 φορες καλυτερα τον κηπο!

Ανώνυμος είπε...

και εγώ θα συμφωνήσω ότι ο κήπος πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση με διενέργεια διαγωνισμού εκ μέρους της εκκλησίας..και δεν είναι απαραίτητο να δοθεί όλος ο κήπος σε έναν ιδιώτη. Ας χωριστεί σε 3-4 κομμάτια ισόποσων τ.μ. και με υποχρέωση όλων όσων νοικιάζουν να σέβονται και να τηρούν τον χαρακτήρα του χώρου. Η λογική ας μην κάνουμε τπτ και να το αφήσουμε έτσι στην μοίρα του γιατί απλά δεν μπορούμε να το καταστήσουμε βιώσιμο και εκμεταλλεύσιμο είναι λάθος. Υ.Γ. δεν έχω μαγαζί εκεί γύρω, ούτε έχω κάποιο συμφέρον, το συμφέρον μου είναι ότι όμορφο και καλαίσθητο γίνεται συμφέρει το νησί οπότε συμφέρει και εμένα που ζω εδώ. Απλά πράγματα.....

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια,
Με ποια ακριβως λογικη να παραχωρηθει χωρος του ναου στα πλησιεστερα καταστηματα? Μηπως για να ομορφυνει ο πεζοδρομος η για να ακουει ο πελατης τις ακολουθιες της εκκλησιας την ωρα που πινει καφεδακι και ξεσπα στα θεια επειδη προφανως κατι του πηγε στραβα? Για αυτο το θεμα, η εκκλησια εχει τον πρωτο λογο. Αν και τονιζω το αν ληφθει τετοια αποφαση και δρομολογηθουν οι διαδικασιες τοτε αυτο θα γινει με απολυτο σεβασμο προς τον χωρο για σκοπο που συναδει με τις ιδιαιτεροτητες της περιπτωσης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ(ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΝΙΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ!!!!

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

ΚΟΥΪΖ: Aναζητείται φωτογραφία -και στο αρχείο μου- με το θαυμάσιο δένδρο "κουτσουπιά" ή "Ιούδας" που τέτοια εποχή την Πασχαλιά, ήταν ολάνθιστο με τα μώβ άνθη του και στόλιζε τον κήπο και την περιοχή, αλλά κόπηκε εξ αιτίας κάποιου που είχε την φαεινή ιδέα. Ο κήπος της Παναγίας κατάντησε "κρανίου τόπος', όχι μόνο από το αδηφάγο κόκκινο σκαθάρι , αλλά και από την στενοκεφαλιά κάποιων.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ.
ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ .
ΑΣ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 4 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ.