Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στη συνάντηση για την ταινία "Μικρά Αγγλία" στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου



Στο κατάμεστο από κόσμο  Κινηματοθέατρο Χώρας την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνάντηση για την παρουσίαση της ταινίας "Μικρά Αγγλία" που θα γυριστεί στην Άνδρο το φετεινό χειμώνα.
Βασικοί ομιλητές βέβαια , ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη  ενώ με ένα  σύντομο ταινιάκι θυμηθήκαμε όλες τις κινηματογραφικές δουλειές του Παντελή...

Με τη σειρά που μίλησαν...
Ο Βαγγέλης Λουκίσας καλωσόρισε τον κόσμο εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, μίλησε για τη γνωριμία του με τον Παντελή και την Ιωάννα, τη συνεργασία και τη φιλία τους, αλλά και το όνειρο που πραγματοποιείται... το γύρισμα του βιβλίου της Ιωάννας σε μια ταινία για την Άνδρο

Η Μαργαρίτα Κορκοδείλου, εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Γλυνού καλωσόρισε την προσπάθεια και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής αρχής.

Ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη μίλησαν από τις σκοπιές του σκηνοθέτη και της σεναριογράφου αντίστοιχα για τις προκλήσεις που παρουσιάζει το εγχείρημα,  την αγάπη τους για το νησί, αγαπημένους ανθρώπους της Άνδρου που "έφυγαν" και οι διηγήσεις των οποίων σε μεγάλο βαθμό τροφοδότησαν το βιβλίο της Ιωάννας. Αναφέρθηκαν γλαφυρά στην ιδιαίτερη Άνδρο της ναυτοσύνης, για τις "γεύσεις", τις ιδιαιτερότητες και το ήθος της εποχής που η ταινία καλείται να αναπαραστήσει.

Συντελεστές της ταινίας κατέγραψαν τα στοιχεία των ανθρώπων του νησιού που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν παρέχοντας, ρούχα εποχής,  αντικείμενα, χώρους, ιδέες αλλά και διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: