Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φως φανάρια


Παρόλο το δύσκολο παρόν και το μέλλον το δυσκολότερο ,εμείς, δυό-τρείς δηλαδή  με τις  οδηγίες  που μας έδωσε... ,,,τεχνικός για  τα 30 μεγάλα φανάρια της Αγοράς, παραγείλαμε και  μας έφτιαξαν  ένα μπρούτζινο φανάρι που σίγουρα δεν κοστίζει όσο αυτά που από τον Οκτώβριο θα μπουν και θα φωτίζουν τον κεντρικό δρόμο της Χώρας

7 σχόλια:

kimon είπε...

Καταπληκτική η προσπάθεια σας, επιτέλους το νησί αρχίζει να αποκτά καλλιτεχνική συνείδηση.
Αυτό που ίσως χρειάζεται της προσοχής, κι επειδή βλέπω ότι τα τζάμια είναι διαφανή, είναι ο τύπος της λάμπας.
Αν γίνουν ελαφρώς ματ, θα μπορεί να δεχθεί ακόμα και led χωρίς να φαίνεται, αλλά να προσδίδει το ζεστό φως όπως παλιά.
Μακάρι αυτή η συνείδηση να αγκαλιάσει όλο το νησί διότι η σημασία στη λεπτομέρεια είναι ο "φάρος" της αρχοντιάς και της αισθητικής που κάνει το νησί μας πραγματικά όμορφο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας,συμφωνώ απολύτως με τον ανωτέρω κύριο.Ο κάθε τόπος πάει μπροστά χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συζητήσεις "του καφενείου".(Κουραστήκαμε πια!).Ο καθένας μας πρέπει να προσφέρει ο,τι μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητες του.Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κυκλαδίτικο στολίδι που ονομάζεται Άνδρος.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα με τους προηγουμενους, και συνχαιρω και επικροτω αυτην την προσπαθεια, μονο η ιδιωτικη πρωτοβουλια οπως παντα θα παει μπροστα τον τοπο, οτι μπορει ο καθενας το καλυτερο σε καμια περιπτωση η ανδρος να μην χασει την αρχοντια της. πιστεψτε με εχουμε τεραστιες δυνατοτητες βελτιωσης, πηγα και σε αλλα νησια και ειδα απιστευτη κακογουστια και καρακιτσαριο που δεν περιγραφετε, και βεβαιως να προσπαθουμε να ειμαστε οσο το δυνατο ενωμενοι και δραστηριοποιημενοι σε οτι μπορει να προσφερει ο καθενας για το καλο του τοπου μας, φετος ειχαμε πολυ κοσμο και πρεπει να προσεξουμε ιδιαιτερα αυτον τον κοσμο να μην τον χασουμε αλλα να ξαναρθει και να φερει κα αλλους , βεβαια θα πρεπει και η τοπικη αυτοδιοικηση να σταθει στο υψος του νησιου και να λυσει επιτελους χρονιζοντα προβληματα!!

καψοραχη είπε...

φινες λαμπες!συμφωνω στην ατομικη προσπαθεια!ετσι γινονται θαυματα...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία φανάρια. Ίσως βέβαια θα έπρεπε να γίνουν πιο σκούρα για να μοιάζουν περισσότερο παραδοσιακά/παλιά. Ελπίζω στο νέο δίκτυο η ΔΕΗ να βάλει σαν και αυτό που είναι στολίδι και όχι από τα άλλα τα "αυτά" τα κακάσχημα (τα αλουμινένια) αλλιώς θα φύγει με την μια αυτό που θα πατάει στον τοίχο μου (μου τράβηξαν και γραμμή)!!! Όλοι μας κάνουμε προσπάθειες στην ανάδειξη του τόπου μας, να μην δεχτούμε τα παγερά αλουμινένια φωτιστικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Πολύ όμορφα φανάρια. Τα "και καλά" αλουμινένια είναι σκέτη μούφα, δεν είναι από καθαρό αλουμίνιο αλλά από ψευτοκράματα που διαλύονται σε ένα χειμώνα....! Όσο για το χρώμα δεν χρειάζεται πιο σκούρο, αν είναι πραγματικά μπρούτζινα σε ένα μήνα θα αρχίσουν να παίρνουν μόνα τους το κατάλληλο σκούρο χρώμα.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα ένα σχολιο άρα δεν πέρασε αλλα ο Χριστός τα λεη πόλη ορεα καλο απόγευμα απο ΘΖ ny