Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές της ΈΛΙΞ



<<Γνωρίσαμε μια μέρα στο Γαύριο το Γιώργο και τη Μαρία, κι αυτοί έπειτα μας σύστησαν τον Ανδρέα. Λίγες μέρες μετά τους ανταμώσαμε ξανά και τότε μας κάλεσαν να περάσουμε ένα βράδι παρέα, στην 'αυλή'. Το πρωινό της Δευτέρας 5/9/2011 το περάσαμε καθαρίζοντας το μονοπάτι στο Άνω Γαύριο όπως κάναμε και όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το βραδάκι κατά τις 9 περάσαμε το κατώφλι της αυλόπορτας του Γιώργου. Ένα απο τα παλιά σπίτια του Γαυρίου, όπως μας είπαν, περίπου 150 ετών με κατάφυτη αυλή και πολλές λεμονιές.

Εκεί μας περίμεναν τα παιδιά με μουσική μπουφέ και ποτά. Γνωρίσαμε την Σοφία, το Φίλιππο, το Γιάννη, το Δημήτρη, την Εύη, το Νίκο, τη Λυδία, την Χρύσα, την κ. Αγγελική, την κ. Αλεξάνδρα και μια παρέα εφήβων του χωριού.
Παίξαμε με τον μικρό Ωρίωνα και το κοκόνι του σπιτιού την Κάλι.
Γευτήκαμε τοπικά τυριά, σαλάτες από τοπικούς μπαξέδες, τα μαγειρευτά της Μοσχούλας, τις φουρτάλιες που μας έστειλε η Όλγα εκ μέρους της ΕΛΙΞ, τα ψητά και το Μοσχάτο κρασί του Billy. Έπειτα μας προσφέρθηκε καρπούζι και πεπόνι απ'το Βαρύδι και γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού λεμόνι και μέλι, της κυρίας Ελένης. 
Όλα τα υλικά που γευτήκαμε ήταν ντόπια μας είπαν, το ίδιο και το μέλι που μας προσφέρθηκε την επόμενη μέρα για να πάρουμε μαζί στις πατρίδες μας.>>....




Κάπως έτσι θέλω να πιστεύω πως θα θυμούνται ή/και θα αφηγούνται τη βραδιά ο Victor και η Μαρίνα από την Ισπανία, η Cecile από τη Γαλλία, ο Nicolai από τη Γερμανία, η Milda από τη Λιθουανία, ο Alejandro από το Μεξικό, η Anna από τη Ρωσία, η Jelena και η Sonja από τη Σερβία, η Tugce από την Τουρκία και οι Donald, Γρηγόρης, Ειρήνη, Έφη, Κώστας και Δημήτρης από την Ελλάδα.

Όλοι οι παραπάνω εθέλοντές της ΜΚΟ Ελιξ βρίσκονται στο νησί μας από 24 Αυγούστου έως 9 Σεπτέμβρη

Τους ευχαριστούμε όλοι θερμά για την εθελοντική προσφορά τους στο νησί μας.

Επίσης ευχαριστούμε τους ντόπιους για την παρουσία τους και κυρίως εκείνους που συνέβαλλαν στην όμορφη αυτή βραδιά του Σεπτέμβρη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης,
Γιώργος κ' Μαρία Αποστολίδη και Ανδρέας Χαλάς

____________
Εθελοντές του κόσμου αναδεικνύουν τα μονοπάτια της Άνδρου.

Ανάδειξη Παλαιών Αγγειοπλαστείων – «Σκαλαριών» της Άνδρου.
____________


Ευχαριστήριο σημείωμα εκ μέρους της ΕΛΙΞ :
Εκ μέρους της ΕΛΙΞ ευχαριστούμε θερμά τους Γιώργο και Μαρία Αποστολίδη και Ανδρέα Χαλά αλλά και όσους συνεισέφεραν στην όμορφη γιορτή για τους εθελοντές, εκφράζοντας εκτίμηση και υποστήριξη στο σημαντικό αυτό εθελοντικό έργο που πραγματοποιείται στην Άνδρο.
Η εκδήλωση οργανώθηκε για τους εθελοντές του 4ου και τελευταίου για φέτος προγράμματος της ΕΛΙΞ στην Άνδρο, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια του, οι εθελοντές καθαρίζουν τα μονοπάτια Γαύριο-Άνω Γαύριο και τμήματα του δικτύου διαδρομών της Παλαιόπολης.

Ευχαριστούμε θερμά και πάλι όλους τους συμμετέχοντες...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: