Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο ταινίες του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. στην Άνδρο

Το
 
 ιδρύθηκε από μια ομάδα ερευνητών με σκοπό τη διάσωση, καταγραφή και διάδοση της νεώτερης ιστορίας μας. Βασικό αντικείμενο του  αποτελεί η συλλογή, αρχειοθέτηση και μελέτη ιστορικών πηγών και κειμηλίων.

Πολύπλευρη και επιμορφωτική είναι η δράση του μέσω των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων .Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων (όπως ιστορία, θέατρο, λογοτεχνία, διδασκαλία τουρκικής γλώσσας κ.ά.) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ιδιαιτέρως πρωτότυπα και ενδιαφέροντα είναι τα προγράμματα για μαθητές και φοιτητές σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους  του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. αποτελεί η παραγωγή άρτιων επιστημονικά εκδόσεων, οι οποίες καθίστανται επωφελείς τόσο για το ερευνητικό όσο και για το ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Αναπόσπαστο κομμάτι των εκδόσεων  αποτελεί και η δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Η ενδελεχής και συστηματική επιστημονική έρευνα σε συνδυασμό με την απαιτούμενη τεχνογνωσία, συμβάλλουν στην παραγωγή ντοκιμαντέρ αναγνωρισμένης αξίας με σημαντικές διακρίσεις.
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  στις 9:00μμ θα προβληθούν οι ταινίες :
Η Σιωπηλή Σχολή, μία αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,
Στην Εξορία    , που πήρε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ το Μάιο του απενεμήθη Εύφημος Μνεία από τον «ΑΓΩΝ» στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου και αναφέρεται στην εμπειρία του Ρωμιού Κ. Κιουρκτσόγλου στα εργατικά τάγματα του 1943 στην Τουρκία μέσα από το ημερολόγιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: