Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα «Στοιχειωμένα Θεμέλια» από το Θέατρο Κηφισιάς για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Το έργο της Έρικας Αθανασίου «Στοιχειωμένα Θεμέλια» σε ελεύθερη θεατρική διασκευή της Κικής Αυγουστάτου παρουσιάζει το Θέατρο  Κηφισιάς την Παρασκευή 1η Απριλίου σε 2 πρωινές παραστάσεις για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χώρας.
Το Θέατρο Κηφισιάς είναι η πρώτη θεατρική σκηνή που ιδρύθηκε στη Κηφισιά το 1999 κι αποτελείται από καλλιτέχνες που ζούνε στην Κηφισιά και την ευρύτερη περιοχή της.  Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει δώδεκα έργα για παιδιά και τρία έργα για μεγάλους με πολλή μεγάλη επιτυχία. Το φετινό τους έργο, τα «Στοιχειωμένα Θεμέλια», είναι ευχάριστο και διδακτικό και αναφέρεται στην προσπάθεια δύο παιδιών ν’ αποκαλύψουν ένα μυστικό θαμμένο για αιώνες στα θεμέλια του ξενοδοχείου, που οι γονείς τους θα κατασκεύαζαν στην Άνδρο. Το μυστικό είναι ένας αρχαίος ελληνικός ναός, με πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που τα παιδιά κατάφεραν ν’ αναδείξουν και έτσι να γλυτώσει ένας ακόμη θησαυρός της πατρίδας μας.
Το έργο καλλιεργεί στους μικρούς θεατές την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και βοηθάει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τη σεβαστούμε, να τη διατηρήσουμε και να τη διαφυλάξουμε, γιατί η ιστορία μας είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός μας.
Χορηγός της θεατρικής παράστασης : Ίδρυμα Μωραΐτη




Δεν υπάρχουν σχόλια: