Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Παντζοπουλαίων στο Κινηματοθέατρο

Με στόχο την προσέγγιση του παρελθόντος με το μέλλον , ενεργώντας στο παρόν , πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 18 Σεπτεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου η περιβόητη Πανελλήνια ( Αθήνα- Σέρρες - Πειραιάς - Άνδρος )συνάντηση των Παντζοπουλαίων ( όπως ακουγόταν στην αγορά από φίλους Χωραΐτες), παρουσία του κ. Έπαρχου και του κ. Δήμαρχου .


 Μια ωραία συγκινητική συγκέντρωση , σε Ελληνοπρεπές σκηνικό , 60 περίπου συγγενών - μελών των οικογενειών , κάτω από την μουσική επένδυση του κ. Αντώνη .Χαζάπη.
Παρουσιάσθηκε λοιπόν το Γενεαλογικό Δένδρο με τις ρίζες 450 μελών εξ αίματος και εξ αγχιστείας που καλύπτουν 7 γενιές σε μια περίοδο 250 ετών δηλαδή από το 1760 , όπου ο πρώτος ΧΑΡ. ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ έφυγε από την Πελοπόννησο ...για καλύτερες μέρες.. θέτοντας τις βάσεις του ....στην Άνδρο .
Ιθύνων νους της συνάντησης και παρουσιαστής ήταν ο Γιάννης Δ. Παντζόπουλος με συμπαραστάτες ,τα προηγούμενα χρόνια τον αείμνηστο Κώστα Α. Παντζόπουλο και από το 1989 τον Νικόλαο Ε. Παντζόπουλο .
Οι ομιλητές Γιάννης - Νίκος - Στέφανος Παντζόπουλος μιλώντας πέρα , από τα ιστορικά σημεία των οικογενειών τους εξήραν την πρωτοποριακή αυτή συνάντηση που έθεσε τις βάσεις για μια ετήσια γιορτή αλλά και που έβαλε σε σκέψεις και άλλες οικογένειες του νησιού προς .. εντοπισμό και καταγραφής των συγγενών τους .

Συγχαρητήρια , λοιπόν ευχόμενος τα καλύτερα , με υγεία , στους ανθρώπους που πασχίζουν για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και κατ- επέκταση για την ΠΑΤΡΙΔΑ .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παντζόπουλος Νικόλαος του Επαμεινώνδα
Βραχνού Άνδρος

φωτογραφίες: Νίκος Ε. Παντζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: