Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μια προβολή που δεν πρέπει να χάσετε...!

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 20.45' στην αυλή του Κινηματοθεάτρου Χώρας, θα προβάλουμε τελικά το βραβευμένο ντοκυμαντέρ της Αθηνάς Τσαγκάρη   Palestine Blues, το οποίο ευγενικά παραχωρήθηκε στην Κινηματογραφική Λέσχη, από την ίδια, παραγωγό, φωτογράφο και μοντέρ του ντοκυμαντέρ  και αναφέρεται στην επίδραση της δημιουργίας του ισραηλινού Τείχους και της επέκτασης των Ισραηλινών αποίκων στις παλαιστινιακές κοινότητες της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.
Κοντά μας τη βραδυά αυτή θα έχουμε τον Βαγγέλη Πισσία, που συνδέεται χρόνια με την Άνδρο και θα μοιραστεί μαζί μας τις προσπάθειες του φορέα Ένα καράβι για τη Γάζα, καθώς και την οδυνηρή εμπειρία του στα πλαίσια της τελευταίας αποστολής ανθρωπιστικού υλικού στη λωρίδα της Γάζας, αποστολή που έλαβε διεθνείς πολιτικές διαστάσεις με το θάνατο Τούρκων ακτιβιστών αλλά και τη σύλληψη εκατοντάδων από πολλές άλλες χώρες. βλ. εδώ.
 Το προβαλλόμενο ντοκυμαντέρ διαρκεί 80 λεπτά περίπου και η γλώσσα του είναι αγγλικά και αραβικά, ενώ θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια χρήσης της αραβικής γλώσσας ταυτόχρονα ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι και ελληνικοί κατά τη διάρκεια χρήσης της αγγλικής γλώσσας. Ενημερώστε γνωστούς και φίλους και ...σας περιμένουμε !







Αυτό τον καιρό η Αθηνά Tσαγκάρη ετοιμάζει πυρετωδώς την ταινία της "Attenberg" που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή 67η Μπιενάλε της Βενετίας όπου θα πάνε και άλλες τρεις ελληνικές ταινίες ,η "Χώρα Προέλευσης" του Σύλλα Τσουμέρκα ,η "Ακαδημία Πλάτωνος" του Φίλιππου Τσιτου και η μικρού μήκους "Casus Belli"του Γιώργου Ζώη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: