Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Η νέα ταινία στη λέσχη


Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς το 1970. Έχει ασχοληθεί κυρίως με το θέατρο, όπου έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα και έχει μάλιστα βραβευθεί 2 φορές με Olivier Award και έχει προταθεί 4 φορές για Tony Award. Το 2004 έγραψε και σκηνοθέτησε το φιλμ μικρού μήκους "Six Shooter", για το οποίο απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους το 2006. Οι μεγαλύτερες επιρροές του πηγάζουν από τον κινηματογράφο και είναι οι σκηνοθέτες Κουέντιν Ταραντίνο, Μάρτιν Σκορσέζε, Ντέιβιντ Λιντς και Τέρενς Μάλικ. Η "Αποστολή στην Μπριζ" αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του και άρχισε να υλοποιείται κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ομώνυμη πόλη του Βελγίου ένα Σαββατοκύριακο.
Σχεδόν μια ώρα απόσταση από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ, η λεγόμενη "Βενετία του Βορρά" ήταν μια σπουδαία πόλη εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων όμως η ιστορική της αρχιτεκτονική, η τέχνη και οι διώρυγές της την έκαναν ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο.
Ο ΜακΝτόνα θυμάται, "Όταν πρωτοβρέθηκα εκεί, σχεδόν πριν 4 χρόνια, είχα αντικρουόμενες απόψεις και συναισθήματα γι' αυτό το μέρος. Άρχισα να πλάθω δύο χαρακτήρες για την ιστορία μου, οι οποίοι ίσως θα ταίριαζαν στην Μπριζ και ξεκίνησα να γράφω πάνω σ' αυτούς τους ήρωες."
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 & ΤΕΤΑΡΤΗ 11 /2 Κινηματοθέατρο Χώρας 8,30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: