Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Τα παλιά δημοτικά σχολεία του δήμου Άνδρου

Το ένα ,μακριά από άσφαλτο, ερειπωμένο με σπασμένα παράθυρα ,πεσμένους σουβάδες ,καπαριές και πολλά χόρτα στην αυλή.
Το δεύτερο είναι πάντα κλειδωμένο ,με πλέγματα σ’ όλα τα παράθυρα και μπασκέτες στις αυλές για τα καλοκαιρινά παιδιά του χωριού .Το τρίτο, αφού εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, επισκευάστηκε άρον άρον και με νέα στέγη , ταβάνι ραμποτέ ,κουφώματα και καινούριο λουκέτο έχει μέσα σκόρπια ψηφοδέλτια και σε μία γωνιά όλο τον εκλογικό εξοπλισμό.
Το τέταρτο απείραχτο, σαν να έκλεισε χτές.
Όλα τ’ άλλα δοσμένα στους συλλόγους των χωριών διατηρούνται σε καλή κατάσταση με την φροντίδα των κατοίκων του κάθε χωριού με κοφτά κουρτινάκια στα παράθυρα, φλυτζανάκια του καφέ στο ντουλάπι του χημείου και κόκκινα κατρούτσα του κρασιού πάνω στις βιβλιοθήκες.



Είναι τα δημοτικά σχολεία των χωριών που έκλεισε σιγά σιγά το υπουργείο , αφού δεν υπήρχαν πια αρκετοί μαθητές για να παραμείνουν σε λειτουργία.


Μέχρι να βρεθεί ένας σκοπός πιο δημιουργικός και χρήσιμος που μπορεί να είναι και μία πρότυπη και πειραματική επαναλειτουργία τους ως σχολεία ,θα πηγαίνουμε για τις καλοκαιρινές γιορτές των συλλόγων, τις γεναριάτικες κοπές βασιλόπιτας και για τις τακτικές ασκήσεις του εκλογικού δικαιώματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: