Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Ετούτο το καλοκαίρι


Ντελάλης δεν υπάρχει πια, ούτε εφημερίδα της ημέρας ,ούτε ραδιοφωνικός σταθμός, μόνο οι στύλοι της ΔΕΗ υπάρχουν για να μαθαίνουμε αυτά που έγιναν και αυτά που θα γίνουν.
Φέτος το καλοκαίρι μαρτυρήσανε , κάθε μέρα όλο και κάποιος κάρφωνε τα νέα. Αρχίσαμε με αφίσες για ιστιοπλοϊκούς αγώνες μετά για τις εκθέσεις που μία μετά την άλλη άνοιγε τις πύλες της . Μαζί αρχίζει αφισοκόλληση για μουσικές, χορευτικές και ποιητικές βραδιές σε κεντρικές πλατείες και προαύλια εκκλησιών και με όλους τους χορηγούς βαλμένους με τάξη κάτω κάτω στις αφίσες

Μπαίνει ο Αύγουστος και είμαστε πια όλοι εδώ και πρέπει να περάσουμε καλά , η αφισοκόλληση στο φόρτε της, μαζί τα θλιβερά και τα ευχάριστα πάνω στους στύλους.
Τα μνημόσυνα λαστιχένια ,τραβηγμένα να χωρέσουν τούτο το μήνα όλα ,να έχουν και αυτά επιτυχία και οι ενδιαφερόμενοι να προσπαθούν να συνδυάσουν τα φιλικά ,τα υποχρεωτικά με τα νόστιμα.

Αφίσες για χορούς πολιτιστικών συλλόγων σε ταράτσες ξενοδοχείων , εξοχικές ταβέρνες με ορχήστρες τοπικές μαζί με έθνικ προγράμματα της κοιλιάς
Κάθε μερα πάνω στις σχισμένες από το μελτέμι χθεσινές και μια καινούρια αφίσα γιορτής για τη φουρτάλια ,τη σαρδέλα , το κρασί, το μουσείο, το ρακί , το βιβλίο ,τον ψαρά και τον αγρότη και το μελισσοκόμο
Ο μήνας τελειώνει με αφίσες για παράσταση με εξαφανίσεις μάγου με μάτι που ματιάζει, μακρύ μαλλί, και ψιλό γενάκι δίπλα στο λιμάνι που αρχίζει να γεμίζει με μαυρισμένους, εκτονωμένους και καλλιεργημένους που επιστρέφουν στα χειμωνιάτικα στέκια τους
Βγήκανε και οι ειδικοί της Ψυχικής Υγείας και είπανε ότι οι απότομες αλλαγές συνθηκών, από την τρέλα του καλοκαιριού στην ερημιά του χειμώνα, θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική μου υγεία και ότι πρέπει να προσέξω που θα μείνω πίσω .
Και έτσι για να ξεχάσω, πάλι στους στύλους θα κοιτάξω που τώρα τον Σεπτέμβριο μαζί με τα ενοικιαστήρια δωματίων για τους πρωτοδιορισμένους καθηγητές και δασκάλους υπάρχουν και οι προσφορές πρακτορείων και πολιτιστικών συλλόγων για όμορφα και μακρινά ταξίδια.

2 σχόλια:

Boul_boul είπε...

Ωχ, ωχ κώλυσα σε 2 στύλους στη Χώρα έξω από το σινεμά την διεύθυνση του Blog και στα κυπαρίσσια στον ποταμό! Μετανιώνω! Έχεις δίκιο vaglouk το πρόσεξα ήταν γεμάτοι χαρτιά και επειδή δεν ξεχώριζε κανένα δεν κώλυσα τα δικά μου. Βλέπεις πολλές φορές η αισθητική σώζει από τις ανοησίες!

Vangelis Loukisas είπε...

σημασία έχει τι κολλάς, δεν έχεις και άλλη επιλογή.