Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Το ταξίδι συνεχίζεται και φέτος, «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016»
Το  πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, να ταξιδέψουν, και να εργαστούν στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «CHRISTIAN RADICH» το οποίο είναι  ένα από τα τρία εκπαιδευτικά ιστιοφόρα της Νορβηγίας. Με το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» επιδιώκουμε να αυξηθεί η επίγνωση σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη θάλασσα, να ανοίξουν οι ορίζοντες των συμμετεχόντων και να καλλιεργηθούν όνειρα για το μέλλον τους.  Αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους νέους, αφού τους παρέχει ορισμένες από τις βασικές δεξιότητες της ζωής, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα τους και προετοιμάζοντάς τους καλύτερα για τις απαιτήσεις της ζωής σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, γίνεται πολυπλοκότερος και απαιτητικότερος.

Το καλοκαίρι του 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015». Την  οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος επιμελήθηκε η  Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» σε συνεργασία με το Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «SØRLANDET», του ομώνυμου ιδρύματος.Η υλοποίηση έγινε εφικτή με την υποστήριξη πολλών εθελοντών, κοινωφελών ιδρυμάτων, συλλόγων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση ναυτιλιακών εταιρειών. Η «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» έδωσε  την ευκαιρία σε έξη νέα παιδιά (τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια), από 15-17 χρονών, να συμμετάσχουν σε ένα 23ήμερο ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στην Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειας Ιρλανδίας.


Για το 2016 η Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συνεχίζει το έργο της, και εντάσσει στο στόλο των συνεργαζόμενων ιστιοφόρων της το, επίσης, Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «CHRISTIAN RADICH». Μαζί, οργανώνουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016». Στόχο του φετινού προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα (10) μαθητές λυκείου να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης από την Αμβέρσα (Βέλγιο) μέχρι το Καντίζ (Ισπανία), με ενδιάμεση στάση στη Λισσαβώνα (Πορτογαλία).

Η προκήρυξη, η αίτηση συμμετοχής, δικαιολογητικά  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: