Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία του Γιάννη Μαλταμπέ προς διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές



          ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
              Δημοτική Παράταξη της Άνδρου
Άνδρος, 9 Νοεμβρίου 2014
Αριθ.Πρωτ. 6

ΠΡΟΣ: Δασονομείο Άνδρου
 Π.Κ. Άνδρου
 Κυνηγετικό Σύλλογο Άνδρου
  ΚΟΙΝ: Ιερά Μητρόπολη Σύρου 
  Δήμο Άνδρου
  Α.Τ. Άνδρου 
  Μ.Μ.Ε. 

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
 Κύριοι,
Στo πλαίσιο έρευνας που διενήργησα για υπόθεση της επαγγελματικής  μου ενασχόλησης που πήρε πρόσφατα δημόσιο χαρακτήρα μέσω του διαδικτύου, έφθασα ο ίδιος στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Άρνη, Απροβάτου, Κατάκοιλο, Βουρκωτή, Πιτροφό, Αποίκια και Παλαιόπολη, δηλαδή στον κεντρικό ορεινό όγκο της Κουβάρας ή Πέταλο ή Άγιοι Σαράντα, όπου με μεγάλη έκπληξη παρατήρησα τα εξής:
Μία τεράστια περιοχή, που σύμφωνα με πληροφορίες από  παλιά συμβόλαια στα οποία ανέτρεξα, είναι από τις ελάχιστες στο νησί μας που έχει δημόσιο χαρακτήρα, όχι λόγω  κτήσης από το Οθωμανικό Κράτος, αλλά λόγω μη εγκατάστασης των κατοίκων της εποχής εκείνης και άσκησης πράξεων νομής και κατοχής επ’αυτού – προφανώς λόγω της απομακρυσμένης θέσης και της συνεχούς σχεδόν ομίχλης που επικρατεί, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ δίνοντας την εικόνα της ιδιωτικής κατάληψης και άσκησης αποκλειστικής νομής και κατοχής επ’αυτού.
Πρόκειται προφανώς για μία ιδιοτελή και παράνομη πράξη, αφού η εν λόγω περιοχή ανήκει σίγουρα στις δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες με νόμο του 1912 είχαν αποδοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στις τότε Κοινότητες και συνεπώς σήμερα ανήκει είτε στο Δήμο Άνδρου, είτε στις Τοπικές Κοινότητες που εμπίπτει στις κτηματικές τους περιοχές, είτε αν δεν ισχύει για κάποιους λόγους ο εν λόγω νόμος, στο Ελληνικό Δημόσιο.
Στην εν λόγω περιοχή που εκτείνεται από την περιοχή ΣΤΑΥΡΟΣ ανάμεσα στα χωριά Άρνη, Άνω Κατάκοιλος  και Απροβάτου μέχρι και την περιοχή ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ  και του  χωριού Βουρκωτή, υπάρχει η ομώνυμη κατερειπωμένη εκκλησία, μνημείο της πρωτοχριστιανικής εποχής, την επισκευή της οποίας κάποιοι εμποδίζουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια, που ακόμα και όταν πιστοί αποφεύγουν όλα τα εμπόδια των συρματοπλεγμάτων και καταφέρνουν να μπουν στα ερείπια και να ανάψουν κάποια αυτοσχέδια καντήλια, την επόμενη φορά τα βρίσκουν κατεστραμμένα.
Έρευνα που έκανα στα αρχεία της τοπικής εκκλησίας, απέδειξε ότι η εκκλησία αυτή ανήκει στην ενορία της Άρνης, ενώ το 1920 δίπλα της είχε σχηματισθεί ένα από τα «Αναθέματα», σημείο που αποδεικνύει  την επισκεψιμότητά της και σίγουρα τον μη ιδιωτικό χαρακτήρα της. Άλλωστε ακριβώς εκεί υπάρχει τριγωνομετρικό σημείο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που αποδεικνύει επιπλέον τον Δημόσιο Χαρακτήρα.
Η πρόσβαση προς το οροπέδιο και την εκκλησία έχει αποκοπεί από όλες τις πλευρές και μου κάνει εντύπωση πως οι κυνηγοί της Άνδρου δεν το έχουν  παρατηρήσει ή ο αρμόδιος θηροφύλακας δεν το έχει αναφέρει αρμοδίως, αφού σίγουρα εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση σε έναν κατεξοχήν θύλακα  προστασίας της πανίδας και της χλωρίδας του νησιού μας.
Είναι αυτονόητο, αλλά κρίνω πως πρέπει να αναφέρω ότι η ανάδειξη της εκκλησίας, από την τοπική μας εκκλησία με την πρωτοβουλία του Αγίου Ποιμενάρχη μας με απόλυτη επισκευή και συντήρηση για να επανέλθει στην εικόνα που είχε στις αρχές του 20ου αι., και συνεχή επισκεψιμότητά της  από όλους, θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον  τόσο σε όλους εμάς τους μόνιμους κατοίκους όσο και στους ανδριώτες όπου γης, αλλά και - αυτό είναι το ζητούμενο - στους πολυάριθμους τουρίστες κάθε είδους που θα θέλουν να επισκεφθούν την ιστορική εκκλησία με πολυάριθμους θρύλους που την ακολουθούν, στο υψηλότερο σημείο του νησιού μας με θέα σε όλο το Αιγαίο.
Έτσι θα θωρακισθεί το εν λόγω σημείο και από την επιθετική συμπεριφορά της βαριάς βιομηχανίας των ανεμογεννητριών και θα ησυχάσομε από όλους αυτούς που βλέπουν κινδύνους, αλλά δεν βλέπουν την αυτονόητη λύση.
Ως εκ τούτου,
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ,
ήτοι:
 1] απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων από την ευρύτερη περιοχή
2] απόδοση της περιοχής και των δημοσίων οδών που την διασχίζουν στην ελεύθερη πρόσβαση από όλους
3] απομάκρυνση μέσα από την εκκλησία των ζώων που κάποιοι σταυλίζουν εκεί με την περίφραξή της και προστασία  της  από τους υποψήφιους καταστροφείς των λίγων ευρημάτων και της στοιχειώδους αρχιτεκτονικής που σώζεται μετά βίας,
4] διαλεύκανση των ενόχων που έχουν προβεί σε όλες αυτές τις παράνομες πράξεις και συσχέτισή τους με τις από ετών συνεχείς πυρκαγιές που έχουν κατακάψει όλον τον ορεινό όγκο της Βόρειας Άνδρου.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ και σας δηλώνομε πως θα βοηθήσομε ενεργά στην κατεύθυνση αποκατάστασης της νομιμότητας για τώρα και μη διασάλευσή της στο μέλλον όσον αφορά το εν λόγω μεγάλο ζήτημα.
Στη διάθεσή όλων των αρμοδίων αρχών  όλοι.

 Με τιμή 
      ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ

 Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης
“ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλιστα....τωρα καποιοι ανακαλυπτουν την πυριτιδα , συνχαρητηρια , που εισασταν τοσο χρονια;; και ειχατε και θεσεις κλειδια στον τοπικο κρατικο μηχανισμο! βεβαια ποτε δεν ειναι αργα, απο οτι φαινεται η καταπατηση εκτασεων ειναι ενα φαινομενο που συνεχιζεται και σημερα και πρεπει αυτο αμεσως να σταματησει , με την τιμωρια των ενοχων και την απονομη δικαιοσυνης! τελικα στο νοσηρο φαινομενο των πυρκαγιων , πολλα ειναι τα αιτια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΝΑΙ!ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΝΑΙ ! ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ!ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ Η ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ! Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ! ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΟΡΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΕΠ! ΟΙ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΣΚΑΦΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΠΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ!ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΙΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΜΗΝΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΝΕΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

2.3 ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η γεωλογική δοµή της Άνδρου δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή που έχουν τα
περισσότερα Κυκλαδονήσια. Τα πετρώµατα του νησιού, σχεδόν εξ ολοκλήρου
µεταµορφωµένα, είναι κυρίως αµφιβολίτες, σχιστόλιθοι και κατά δεύτερο λόγο µάρµαρα.
Επίσης συναντώνται κοιτάσµατα πλούσια σε σίδηρο και µαγγάνιο, γεγονός που εξηγεί τη
λειτουργία πολυάριθµων µεταλλείων, τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και στο πρόσφατο
παρελθόν.
Η Άνδρος, όπως δηλώνει και η αρχαιότερη ονομασία της «Υδρούσα», είναι το μόνο από
τα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτει μεγάλη ποσότητα υδάτων. Το ανάγλυφο και η γεωλογική
δομή των πετρωμάτων της, ευνοεί τη συγκράτηση των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να
υπάρχουν πολυάριθμες πηγές και χείμαρροι σε όλο σχεδόν το νησί, οι οποίοι και
διαμορφώνουν το τοπίο στο θέμα της μορφολογίας και της βλάστησης.
Έχουν καταγραφεί 172 κοινόχρηστες πηγές. Οι πλουσιότερες πηγές εντοπίζονται στο
κεντρικό όρος Πέταλο, στην περιοχή Ζένιο σε υψόμετρο 900 μέτρων, που χωρίζεται στη
συνέχεια σε τρεις μικρές διακλαδώσεις (προς Μελίδα, Νιμπορειό και Γιάλια). Στο μέσο του
νησιού υπάρχουν ακόμη οι πηγές των Μενήτων, η Φλέα πάνω από τον Πιτροφό, οι Ευρούσες
πάνω από τις Στραπουργιές, το Πεντάβρυσο στις Στενιές, και η πηγή της Κατάκοιλου. Στα
βορειοδυτικά σπουδαιότερες είναι οι πηγές του Αμόλοχου και νότια η πηγή στα Πέρα Αηδόνια
του Κορθίου. Πολλές από τις πηγές είναι πλούσιες σε μεταλλικά συστατικά και έχουν ιαματικές
ιδιότητες, όπως η πηγή της Σάριζας στο χωριό Αποίκια, η πηγή της Άρνης, η Πετρένια στο Βουνί,
το Βρυσάρι στα Λάμυρα, η πηγή του Ζαννάκη στους Μένητες και της Αγίας Ειρήνης στο
ομώνυμο μοναστήρι. Μέχρι το 1993, περιοχές όπως το Κόρθι, τα Λάμυρα, οι Μένητες, η
Μεσαριά υδροδοτούνταν με ταυτόχρονη χρήση πηγαίου νερού και νερού από τις γεωτρήσεις
Από τις πηγές ξεκινούν τα ρέματα που διατρέχουν την Άνδρο από τα δυτικά προς τα ανατολικά
μέσα από εύφορες κοιλάδες, με ορισμένα να έχουν νερό ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς
μήνες. Τα σπουδαιότερα ποτάμια με μόνιμη ροή είναι ο Ποταμός της Άρνης που εκβάλει στη
Λεύκα, ο Μεγάλος Ποταμός ή Ποταμός των Λειβαδιών που πηγάζει από τη Φλέα και εκβάλει
στο Παραπόρτι (Χώρα), ο Ποταμός της Βουρκωτής ή Άχλα που πηγάζει από την Κουβάρα και
εκβάλει στην παραλία Άχλα, ο Ποταμός των Γιαλιών, που δέχεται νερά από το Πέταλο και
εκβάλει στον όρμο Γιάλια και ο Ποταμός της Κατάκοιλου που καταλήγει στον όρμο Ατένι.
Ρέματα που στερεύουν κατά τους φθινοπωρινούς και καλοκαιρινούς μήνες είναι ο Ποταμός
των Λουρίων που πηγάζει από τους Μένητες και εκβάλει στο Νιμπορειό, τα Διποτάματα που
εκβάλουν στο Συνετί, το Μεγάλο Ρέμα στη θέση Βαρίδι στα βόρεια του νησιού καθώς και ο
Ποταμός της κοιλάδας του Κορθίου. Δεν υπάρχει οριοθέτηση των ρεμάτων και χρειάζεται να
γίνει .

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΩΝ! ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΥΠΝΟΙ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΑΣ κε ΕΠΑΡΧΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.........ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ διάβασα ΟΛΛΑ τα σχολια πέφτουμε παλλη στο. Κενό Τη θελο να πω .εγω .αφτος .ετουτος.και τα πρόβληματα μένουν πάντα στο ράφι. Ολλη ξέρουν σε πιον ΑΝΙΚΟΥΝ .πιος έβαλε τα Σύρματα Οι ερώτηση ειναι τη θα κάνουν εδώ και πέρα.οπως τα διαβάζω ολλη Εδιαφερουντε για κατι .οπως αναφέρουν τα σχολια. Ο καθένας εχει καπιο εδαφερον .ο ένας για νερά .κυνηγια για δρόμους και αλλα ΕΓΩ ΧΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΟΚ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΗ ΟΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΙΠΟΛΗΠΑ ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!ΝΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ-ΤΡΟΜΕΡΗ ΘΕΑ ΟΛΟΓΥΡΑ- ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΕΙΡΑΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ- ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!ΗΔΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ!ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΛΟΙ!ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΩΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ!ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΡΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΗΘΗΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ- ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ!ΠΧ ΘΕΡΙΣΜΑ-ΑΛΩΝΙΣΜΑ-ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ-ΖΕΥΓΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΣΑ- ΤΡΥΓΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ!ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ!ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ! ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΗΜΙΟΝΗΓΟΙ ΣΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΙΚΙΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΞΕΝΑΓΟΙ-ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο έξυπνος οι Μαλον ξιπνιος για γράψε .κατι ενδιαφέρον . Αλλα τόσο σου κόβει . Ανθρώπους σαν εσένα ειναι. .Το πρόβλημα το μονο που ξέρετε ειναι να κατακρίνετε τους άλλους ..Επιπλέον είστε και επικίνδυνος για αφτα που γινουντε στο Νησί μας.ανσορροπος σου τεργιαζη πιο πολλη.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Να ενδιαφερθουν καποτε διοτη με την αδιαφορια στους αιρετους του νησιου μας εχουμε φτασει σε αυτα τα χαλια ...χωρις καμια αναπτυξη στα χωρια ειδικα στα ορεινα οπως την ΑΡΝΗ οι προεδροι που βγαινουν εδω και πολλα χρονια ειναι αδιαφοροι χωρις κανενα λογο απο οτι φαινεται στα δημοτικα συμβουλια με αποτελεσμα να μην γινεται κανενα εργο. μπραβο στον Γιαννη που εδειξε ενδιαφερον στο θεμα αυτο με τα συρματοπλεγματα διοτη κατι τρεχει εκει και δεν μιλαει τοσο καιρο κανενας

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα ολα αυτα αλλα το χωριο αρνη δεν εχει προεδρο ...να παει να δει τι γινεται εκει πανω που το εκκλησακι το εκαναν καποιοι μαντρι και ολοι γνωριζουν οτι ειναι χιλιαδων ετων η ...ακομα και ο παπας τις ενοριας να αναστυλωθει, τα σιρματοπλεγματα τι θελουν εκει απο κουβαρα , αγιους σαραντα, προφητη ηλια υπαρχουν ιδιοκτησιες εκει που τα καλιεργουσαν μεχρι πριν το 1970 , να πανε οι υπευθηνοι και να ανοιχτουν δρομοι για αντιπυρικες ζωνες να ξυπνησουν καποια στιγμη ο ορεινος ογκος μπορουν να γινει πολος ελξης για περπατημα -πεζοπορια και αλλες δραστηριοτητες να φερουν τουρισμο να γινουν θεσεις εργασιες και στους ντοπιους που παιρνουν δυσκολα λογο τις αδιαφοριας τον υπευθηνων αλλα και τις αναδουλειας δυστηχως δεν ειχαν ολοι την πολητελεια η μεσον να γινουν δημοσιοι οι δημοτικοι υπαλληλοι

Ανώνυμος είπε...

Οπως ΚΑΤΑΛΑΥΕΝΕΤΕ η αρχική σελίδα φεβγη όποτε θα ξεχαστούν και τα υπόλοιπα οπως πάντα. Φωτιές σύρματα βουνά ΟΛΛΑ.θζ ΝΥ