Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δημοτικά συμβούλια φεύγουν αλλά οι ανεμογεννήτριες έρχονται

Το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου και
το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου σας προσκαλούν στην προβολή του βραβευμένου αμερικανικού ντοκυμαντέρ:
 WINDFALL

Tο ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΙΟΥ στις 19:30 το απόγευμα
 στο Κινηματοθέατρο της Χώρας Άνδρου

Θα ακολουθήσει ενημέρωση  και συζήτηση για την αντίστοιχη δική μας περίπτωση


Λίγα λόγια για την ταινία:
Δείτε τη ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιστορία μιας αγροτικής κοινότητας των ΗΠΑ, όπου τους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες πλησιάζουν εταιρίες βιομηχανικών ανεμογεννητριών. Η αρχική υποστήριξη της ιδέας της αιολικής ενέργειας από τους περισσότερους μετατρέπεται όσο ενημερώνονται σε επιφύλαξη και έντονο σκεπτικισμό για να καταλήξει σε ανοιχτή αντιπαράθεση. Το θέμα προκαλεί κοινωνική αφύπνιση και γίνεται κεντρικό θέμα στις τοπικές εκλογές, όπου οι αρχικά λίγοι «σκεπτικιστές» που δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες κερδίζουν τις τοπικές εκλογές…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική ταινία που εγείρει προβληματισμούς και παρ’όλες τις όποιες διαφορές με τα της Άνδρου έχει τόσα κοινά που πρέπει όλοι να τη δούμε, πόσω μάλλον πριν ψηφίσουμε στις εκλογές.

Τεράστια έργα έχουν δρομολογηθεί με τις ευλογίες των δημοτικών μας αρχόντων, έργα που αν υλοποιηθούν θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της Άνδρου.

Ελάτε να ενημερωθείτε και να συζητήσουμε, μας αφορά όλους διότι:


ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ βρίσκονται
             ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ


2 σχόλια:

KOULOURITSA είπε...

PROS THEOY KANETE OTI MBORITE NA MHN GINEI AYTO TO LATHOS GIATI H ANDROS THA KATASTRAFEI ANEPANORTHOTA, KAI EINAI KRIMA-KRIMA .


















Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι πισω απο το δυκτιο δαφνη ωεοοοο;;;;; ψαξτο ψαξτο και θα το βρεις!!! οι ανδριωτες αν δεν θελουν το νησι να καταστραφει οριστικα και αν θελουν να μην εχουν δερβεναγα πανω απο τις περιουσιες τους και τα σπιτια τους ας κανουν τις σωστες επιλογες στις επερχομενες εκλογες!!!!!