Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Απολογισμός 2013 του Συλλόγου Φίλων Καϊρείου Βιβλιοθήκης




Αγαπητοί φίλοι,

Ο Σύλλογος Φίλων Καϊρείου Βιβλιοθήκης συνέχισε το 2013 τις προσπάθειες για τη στήριξη του σημαντικού αυτού θεσμού της Άνδρου. Ήδη αριθμεί 213 μέλη που συνεχώς αυξάνονται.

Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε στην Αθήνα φιλολογικό μνημόσυνο για το εκλεκτό του μέλος Αντώνη Πολέμη, στο οποίο έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Φωνές της Άνδρου.
Στις 2 Μαρτίου οργάνωσε στη Λέσχη Ανδρίων αποκριάτικο απόγευμα. 
 Στις 18 Απριλίου εξασφάλισε στο θέατρο Πορεία στην Αθήνα ανδριώτικη θεατρική βραδιά με την παρακολούθηση του έργου της Σάρα Ρουλ, «Ευρυδίκη», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και με μουσική της Κατερίνας Πολέμη. 
 Από τις 17 Μαΐου έως και την 1 Ιουνίου, συνεργάστηκε στην προβολή της Βιβλιοθήκης στο Golden Hall της Αθήνα.
 Στις 27 Ιουλίου παρουσίασε το έργο της Βιβλιοθήκης στο Γαύριο σε εκδήλωση που έγινε με τη συνεργασία του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο».
 Στις 9 Αυγούστου διοργάνωσε εκδήλωση στο κτήμα Αγαδάκη στα Απατούρια. 
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ανιδιοτελή συμβολή και τις χορηγίες φίλων. Από τα έσοδα των συνδρομών και των εκδηλώσεων ο Σύλλογος είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει για τη Βιβλιοθήκη την αγορά και την εγκατάσταση ενός σύγχρονου Λογισμικού προγράμματος, πετρέλαιο για θέρμανση τον περασμένο χειμώνα, κλιματιστικό για το καλοκαίρι και τη συντήρηση των πυροσβεστήρων. Έχει επίσης εξασφαλίσει τη θέρμανση και του ερχόμενου χειμώνα, καθώς και διάφορα άλλα καθημερινά έξοδα. 
 Για το 2014 ο Σύλλογος προγραμματίζει αντίστοιχες εκδηλώσεις. 
Πρώτη από αυτές ελπίζει να είναι μια ανδριώτικη κινηματογραφική βραδιά για την παρακολούθησε της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στην Αθήνα. 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη του για τη διαρκή στήριξη των προσπαθειών του και για την αγάπη τους. 
Για το ερχόμενο έτος εύχεται σε όλους καλή χρονιά. 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Καϊρείου Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: