Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ένας ξένος φροντίζει τα μονοπάτια της Άνδρου

Ο David Edgerly παντρεμένος με την Mariella Porfyratou έρχεται στην Άνδρο 15 χρόνια και του αρέσει να περπατά στα πολλά  μονοπάτια της. 
Φέτος κατόρθωσε να κάτσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά και κάθε απόγευμα γύρω στις 4 η ώρα με την μηχανή του φεύγει από την Χώρα και λίγο πριν το Λειβαδιανό γεφύρι  κάνει μέσα στο ποτάμι...  

...μετά από 5 λεπτά αφήνει τη μηχανή,  περπατά λίγα λεπτά δίπλα στα νερά..

και παίρνει απάνω το πρώτο  μονοπάτι που βρίσκει αριστερά του... 

....ανεβαίνει για περίπου μισή ώρα, αφήνει πίσω του την Χώρα ...
....και πλησιάζει το μοναστήρι της Παναχράντου.
Έχει μαζί του το μεγάλο οδοντωτό κλαδευτήρι με τις πτυσσόμενες λαβές που του σύστησε πριν από ένα χρόνο στο μαγαζί του ο Αντώνης ο Αμωράτης.

και αρχίζει να κλαδεύει ότι θάμνο έχει βγει μέσα στο μονοπάτι 
και να χτίζει ότι πέτρα έχει πέσει από τους τοίχους.

Δουλεύει σχεδόν ένα μήνα τώρα και σκοπεύει να φτάσει κοντά στο μοναστήρι λίγο πριν φύγει κατά το  τέλος Ιουλίου.
Από ότι φαίνεται αυτό που θαυμάζουν και χαίρονται οι ξένοι θα είναι για μας απορίας άξιο για πολύ καιρό ακόμα.

Μία Αφιέρωση:
 Ένα παλιό ταινιάκι για το μονοπάτι Λιβάδια -Μονή Παναχράντου με αγγλικούς υπότιλους για τους ξένους που αγαπούν τα μονοπάτια μας.






.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

know that foreigners love Andros more than the Andriotes

George Mantjoros είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση που πρέπει να παροτρύνει και άλλους να κάνουν αυτά που κάνει ο David !!!!

efi είπε...

full of admiration for David who works so hard to keep these unique pathways open. Thank you

πολυ ωραια αναρτηση Βαγγελη, μας δειχνεις τι μπορουμε να κανουμε ολοι μας. Αντι να διαμαρτυρομαστε μονιμως και να περιμενουμε να τα βρισκομε τα μονοπατια καθαρισμενα απο αλλους ας εχουμε πρωτοβουλια απο μονοι μας και να κανουμε οτι μπορουμε.

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

'Οπως φαίνεται και στο συνημμένο Βίντεο της ανάρτησης, πέρυσι έγινε η επανασύνδεση και καθαρισμός του μονοπατιού Λειβάδια- Βραχνού- Πανάχραντος με την επίπονη προσπάθεια και πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και την πολύτιμη συνδρομή κατοίκων του Βραχνού και των Λειβαδίων και αξίζουν συγχαρητήρια σε Ανδριώτες και μη , ' Ελληνες και Αλλοδαπούς που γι' αυτούς το περιβάλλον δεν είναι επετειακές φιέστες για την προστασία του.

καψοραχη είπε...

ωραιοτατη αναρτηση!ειχα πει και παλια οτι σε τετοιους δυσκολους καιρους ΜΟΝΟ η ιδιωτικη και προσωπικη πρωτοβουλια μπορει να κινησει καποια νηματα!πρεπει να νοιωσουμε ολοι οτι το σπιτι μας δεν τελειωνει στην εξωπορτα μας!και η κριτικη σκετη δεν ειναι εποικοδομιτικη αν δεν συνοδευεται απο προταση και δραση!