Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Μπίλης Καντήλης έρχεται στην Άνδρο

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμώνων Όρμου Κορθίου 
σας προσκαλεί 
στην παρουσίαση τών βιβλίων του Πασχάλη Τσαρούχα με ήρωα τον "ΜΠΙΛΗ ΚΑΝΤΙΛΗ" που θα πραγματοποιήθει στο θεατράκι της Αγίας Αικατερίνης στον Όρμο Κορθίου.



Πρόκειται για ένα καθαρά Παιδαγωγικό βιβλίο με δυο λόγια. Όπως και στον πρώτο τόμο, το κείμενο είναι γραμμένο από τον Πασχάλη Τσαρούχα και οι εικόνες ζωγραφίστηκαν από το Βασίλη Παπατσαρούχα. Δοκιμασμένοι και οι δύο, διανύουν με επιτυχία τη δεύτερη δεκαετία της θητείας τους στο χώρο του παιδικού βιβλίου.
Ο  ΜΠΙΛΗΣ ΚΑΝΤΙΛΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι το δεύτερο βιβλίο της παιδικής σειράς του Πασχάλη Τσαρούχα 



με κεντρικό ήρωα το μικρό ΜΠΙΛΗ ΚΑΝΤΙΛΗ. 
Ενώ στο πρώτο βιβλίο, Ο ΜΠΙΛΗΣ ΚΑΝΤΙΛΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ PARIS-DAKAR*, ο μικρός μας ήρωας απολαμβάνει (έστω και σε όνειρο) την περιπέτεια και την εμπειρία του συναγωνισμού, της αναμέτρησης με τα όριά του, ψυχικά και σωματικά, την αποκάλυψη νέων διαστάσεων στις σχέσεις με τους γονείς του, μέσα από τη διαδικασία της συμμετοχής του στον παγκοσμίως σκληρότερο και δυσκολότερο αγώνα μηχανοκίνητων εκτός δρόμου, σ’ αυτόν το δεύτερο τόμο, μεγαλύτερος και ο ίδιος κατά ένα χρόνο, έρχεται να μας κάνει κοινωνούς των μέτρων που οφείλει να λαμβάνει κανείς, καθώς και των μέσων που πρέπει να χρησιμοποιεί προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή ενασχόληση με τον τόσο γοητευτικό αλλά και επικίνδυνο κόσμο των δίτροχων οχημάτων, είτε πρόκειται για την καθημερινή τους χρήση στη μετακίνηση ή το παιχνίδι, είτε προκειμένου να ταξιδέψει κανείς ή να λάβει μέρος σε αγώνες… 
. Ο πρόλογος της έκδοσης ανήκει στον έλληνα πολυπρωταθλητή αγώνων μοτοσυκλέτας, Γιάννη Μπούστα, ενώ ο επίλογος στον επίσης πρωταθλητή Γιάννη Τζωρτζόπουλο. 
Πρώτη έκδοση τον Οκτώβριο του 2011 
Ευγενικοί χορηγοί της έκδοσης είναι: ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ Α.Β.Ε.Ε.Ο.-DUCATI bp ultimate λούξ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε. PERISTERAS ελαστικά TRY MAX MAKAN TRT δεληγιαννης CODICE BLU SMPRINIS wash and go * Το πρώτο βιβλίο της σειράς, Ο ΜΠΙΛΗΣ ΚΑΝΤΙΛΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ PARIS-DAKAR, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 2Δέλτα τον Ιούνιο του 2010. Μέσα στο 2012 η επανέκδοσή του θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις CAROUSEL. Στην επανέκδοση αυτή, θα συμπεριλαμβάνεται συνοδευτικό CD με την αφήγηση της περιπέτειας του ήρωά μας από τον Πασχάλη Τσαρούχα, αλλά και πλούσιο ηχητικό υλικό από το ράλλυ PARIS-DAKAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: