Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"Γράμμος το βουνό της ήττας" η ταινία της Τετάρτης 19 Ιουνίου






τρέηλερ "Γράμμος το βουνό της ήττας"


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 9:15μμ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ 2013 ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ??? .... Ο Γράμμος είναι το βουνό που βρέθηκε στο επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας την τριετία 1946-49. Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε και τελείωσε η ελληνική εμφύλια αναμέτρηση. Λόγω της στρατηγικής του θέσης, δέχτηκε τις πιο πολλές ρίψεις βομβαρδιστικού και εύφλεκτου υλικού από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας και, για πρώτη φορά, βόμβες «ναπάλμ», που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα στον πόλεμο του Βιετνάμ. Υπολογίζεται ότι βομβαρδίστηκε με πάνω από 500.000 τόνους εκρηκτικού υλικού. Η κάμερα καταγράφει τις αφηγήσεις-μαρτυρίες από 21 μαχητές, αξιωματούχους και διοικητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πλέκοντας κομμάτια της ιστορίας και δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες για τα γεγονότα της εποχής. Οι μαρτυρίες τους προσφέρουν ένα πρωτογενές υλικό που ενδιαφέρει τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τους ιστορικούς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα χρησιμοποιήσω διχαστικα λογια. Τα αντικειμενικα ντοκυμαντερ χρησιμοποιουν μαρτυριες απο όλους. Ο πολεμος ηταν εμφυλιος. Και απο τις δυο πλευρες πολεμησαν Ελληνες. Πολλες φορες αδελφια ηλθαν αντιμετωπα. Η κατασκευη ταινιων απο αριστερους για αγιοποιηση αριστερων δεν βοηθα. Παλια λεγαμε οτι ευτυχως που δε νικησε ο ΔΣΕ. Σημερα δεν μπορουμε να πουμε πλεον τιποτα ........

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Είδα την ταινία-ντοκυμαντέρ που ήταν ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος της: Η ήττα του ΔΣΕ στο Γράμμο, από την πλευρά των ανταρτών. Ούτε αγιοποίηση, ούτε διχασμός, ούτε ηρωοποίηση. Μίλησαν για τις αιτίες που οδήγησαν στο αντάρτικο, για τις σφοδρές μάχες που δόθηκαν, για το αδελφικό αίμα που χύθηκε, για τις προδοσίες, για τα λάθη, για τον ξένο παράγοντα, για το σφαγείο στο οποίο οδηγήθηκε ο αφρός των νέων και από τις δύο πλευρές. Περίπου όσα μας έδειξε ο Παντελής με το "Ψυχή Βαθειά" Η " αντίπαλη" πλευρά δεν ακούστηκε. Ακόμη και έτσι , είναι καλό να προβάλεται η ιστορία, ε όταν πλησιάζει το αληθινό και το αντικειμενικό, χωρίς φτιασιδώματα και κυρίως, όταν δεν γράφεται από τους νικητές.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλω γινεται να το ξαναδείξετε??

Ανώνυμος είπε...

για να μαθει ο ελληνικος λαος τι τραβηξαν τοτε οι ελληνες με πιες προδωτικες δυναμεις και με ποιους στηθηκε ολο αυτο το φιασκο , για σφαγη τους πηγαν εκει πανω και οι απογονοι αυτων μας κυβερνουν και διοικουν ακομη ,δυστυχως περασαμε πολλα και μυαλο δεν βαλαμε ,να αγιασουν τα κοκαλα των αδικοχαμενων ελληνων.