Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου έκοψε πίτα




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Σύλλογος πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 την κοπή της πίττας του στον Ενοριακό Ναό του Συνετίου.
Προηγήθηκε η θεία λειτουργία υπό τον Παν/το π. Γαβριήλ την οποία παρακολούθησαν όλοι οι κάτοικοι του Συνετίου ,αλλά και αρκετά μέλη και προσκεκλημένοι από την υπόλοιπη ΄Ανδρο, που συνολικά μαζί με αυτούς που ήλθαν την τελευταία στιγμή στη δεξίωση υπολογίζουμε σε 150 άτομα.
Από πλευράς των Αρχών μας τίμησαν η Νέα Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κορθίου κα Πανταζή Ειρήνη, οι σύμβουλοι του Δ.Σ. του Δήμου κα Κορκοδείλου Μαργαρίτα, κ. Τηνιακός Δημήτρης ,από την μείζονα Αντιπολίτευση ο Αρχηγός της κ.Θεοδόσης Σουσούδης και από την ελάσσονα ο κ.Χρήστος Βουραζέρης και επίσης μας τίμησε ο Παν/τος π. Αντώνιος Χορευτής.
Από τον Σύλλογο Συνετί της Αθήνας παρόντες ήταν από το ΔΣ ο κ.Χ. Αστράς και ο κ.Κ. Κουμαριανός . Μήνυμα έστειλαν ο Ηγούμενος π.Ευδόκιμος Φραγκουλάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Σταύρος Φυτρολάκης.

 Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε ο Πρόεδρος κ.Κων/νος Λιοπύρος, ευχήθηκε ώστε το μήνυμα του Νέου έτους να αναγεννήσει τις ελπίδες μας ,δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκώμενων ,χαρίζοντας υγεία, ευημερία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δικό μας ,των παιδιών μας και της πατρίδας μας ,ώστε αυτή γρήγορα να εξέλθει από την δύσκολη οικονομική κρίση που ευρίσκεται, η οποία άλλωστε είναι και κρίση θεσμών και αξιών. Τονίστηκε το σημαντικό έργο του αείμνηστου Προέδρου Γιαννούλη Φακή ,έργο που τώρα αποδίδει καρπούς για την κοινωνία και τον τόπο, αλλά και του αείμνηστου επίσης Αντ. Μπράτη, που πέθανε εν ενεργεία μέλος του ΔΣ. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Συλλόγου για την πραγματοποίηση πλήθους ποιοτικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ,όλων χωρίς εισιτήριο εισόδου και όχι μόνον ανούσιων χοροεσπερίδων ,αλλά κύρια ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μέσω π,χ. των επισκέψεων του Μουσείου, ήδη 4.000 περίπου καταγεγραμμένοι επισκέπτες έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο εισόδου , μέσω της ιστοσελίδας όπου έχουν καταμετρηθεί άνω των 15.000 επισκεπτών, απίστευτα νούμερα για τα δεδομένα του τόπου, ημερίδων με τοπικά θέματα όπως τοπική παραγωγή οίνου και τσίπουρου , με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, προβολής τοπικών εθίμων, κλπ.

 Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συλλόγου και ιδιαίτερα τους κκ Τατάκη Α.,Τσαούση Γ. και Αστρά Χρ. για την παροχή Υπηρεσιών στον Σύλλογο, τον παλαιό πρόεδρο της Κοινότητας και τ. Αντιδήμαρχο κ. Γ. Καλλιβρούση για το πολυσχιδές και πολύχρονο έργο του στον τόπο μας, τον Δήμαρχο Ιωάννη Γλυνό και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ,συμπολίτευση και αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη φροντίδα με την οποία περιβάλλουν το Συνετί, ιδιαίτερα για την επισκευή της σκεπής του Μουσείου τους κ.Τηνιακό, κα Κορκοδείλου και κο Σταύρο Φυτρολάκη.

 Όπως είναι φυσικό ιδιαίτερη μνεία έγινε για το μεγάλο έργο γενικά, Ποιμαντορικό, Φιλανθρωπικό ,κλπ και γιαυτό απεύθυνε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ ΔΩΡΟΘΕΟ Β’ για την αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον Του για τον Σύλλογο και τον τόπο και τόνισε το γεγονός ότι με την εν γένει φιλική και Πατρική συμβολή και παρουσία Του, μας τιμά ιδιαίτερα και τέλος διάβασε πρόσφατο μήνυμά Του, με την ευκαιρία των εορτών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε η βράβευση 3 μαθητών που εισήχθησαν και το τελευταίο Ακαδημαïkό έτος σε Ανώτερες Σχολές ,οι οποίοι και παρέλαβαν τις πλακέτες τους και ήταν οι εξής: Λάβδας Λεωνίδας του Δημητρίου, Λύτης Κων/νος του Αντωνίου και Μανάλης Αντώνιος του Γεωργίου.

Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος τόνισε ότι στα πρόσωπα των μαθητών αυτών ο Σύλλογος βραβεύει την νεολαία της περιοχής, που με το ήθος και το υψηλό επίπεδο γνώσεών τους δίδουν το στίγμα της νέας γενιάς και προσδιορίζουν ένα καλύτερο και πλέον ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο. Ο Σύλλογος στο τέλος της εκδήλωσης δεξιώθηκε όλους του παρευρισκόμενους στα 2 καφενεία της περιοχής.

 ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Σύλλογος που αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο για το πως πρέπει να λειτουργούν οι Σύλλογοι.
Πλήθος επιτυχημένων δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν το νησί και προβάλλουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι με δραστηριότητες όλο το χρόνο στην Άνδρο.
Μπράβο σας και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Συνετί...μπράβο σε μία προσπάθεια να δίνει ζωντάνια και να ενώνει τους κατοίκους του χωριού. Καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο γιατί κάνετε εκδηλώσεις και τον χειμώνα στον τόπο σας, αυτό είναι το σημαντικό.Καλή χρονιά .