Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εγώ δεν είδα τίποτα ,πρόβατα έβοσκα(ν)

 Κυριακή απόγευμα στον Πλάτανο

9 σχόλια:

Γ. Ξανθός είπε...

Μία φωτιά που πρέπει να έκαιγε επί τρίωρο τουλάχιστον και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σηκώσει τουλάχιστον το τηλέφωνο να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική ή τον Σύλλογο Δασοπυροσβεστών' Ανδρου, του οποίου είμαι μάχιμο μέλος. Για πρώτη φορά ειδοποίησα τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελολοντών Ν. Χαζάπη, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την Πυροσβεστική ώρα 17.00 της 22/1/2012. Κατά τα άλλα θα θαυμάζομε και θα διαφημίζομε την απείρου κάλλους θαλάσσια διαδρομή Χώρας-Θεοτόκος -' Αχλα, αυτή την φορά φρυγανισμένη, διαβρωμένη και καψαλισμένη και εξαφανισμένα τα γλαροπούλια που φώλιαζαν στα βράχια και στις πλαγιές. "Αμολάμε" τη φωτιά - άραγε χάριν τίνος σκοπού - και καμαρώνομε σαν σύγχρονοι "Νέρωνες" για το καθαρτικό μας έργο, ενώ δεν ξέρομε ότι "βιάζομε" τη φύση, τον άυλο πλούτο και πολιτισμό μας, την τοπική οικονομία μας εν τέλει. Μία τοπική κοινωνία σε ύπνωση και περιφρόνηση σε ό,τι ονομάζομε περιβάλλον.
Ας προβληματιστούμε τι περιβάλλον θέλομε και τι κάνομε γι' αυτό.
Γ. Ξανθός

Vangelis Loukisas είπε...

σχόλια ελληνικά με λατινικά στοιχεία δεν ξαναμπαίνουν! έλεος !

Vangelis Loukisas είπε...

Monon otan einai apo to exoteriko kai den gineai allios

κακιας είπε...

Η φωτια παντος απο οτι ειδα ειναι αναμεσα μπαρμπαρολα και περιστεριονα δηλαδη πανω απο του Κριπα την χεστρα και οχι στον πλατανο.Τωρα για πιος την εβαλε βγαλτε συμπερασμα δεν θελει και πολυ σκεψη.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη τιμωρία αυτών που βάζουν τις "κτηνοτροφικές" φωτιές είναι να έρχονται πυροσβεστικά αεροπλάνα και να ρίχνουν όσο περισσότερο αλατόνερο μπορούν. Έτσι, ο τόπος θα κάνει χρόνια να ξαναβγάλει χορτάρι.
Άρα οι "κτηνοτρόφοι" θα βρούν νέους τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.
"Κτηνοτρόφοι" σε εισαγωγικά σημαίνει ότι δεν είναι άξιοι να λέγονται κτηνοτρόφοι. Ούτε καν τσομπαναραίοι. Πού είναι η παραγωγή τους; Αυτοί ούτε καν αρμέγουν, ούτε καν ταΐζουν. Μια φορά την εβδομάδα πηγαίνουν και "φροντίζουν" τα ζώα τους. Όσα ζήσουν - όσα ψοφήσουν.Στη Νάξο μέχρι και γάλα φρέσκο συσκευασμένο υπαρχει. Στην Άνδρο μόνο φωτιές, γκρέμισμα ξερολιθιών και κάτι άλλα παρατράγουδα που ακούγονται και να μη δώσω συνέχεια....

καψοραχη είπε...

"τοπικη κοινωνια σε υπνωση"

χμμμμ!!!!! αυτο θα επρεπε να σας προβληματισει ολους!!!! η γη αυτη καταμεσης του Αιγαιου ανηκει ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ!!!!το σπιτι σας δεν τελειωνει στην εξωπορτα σας! αρχιζει απο το στενο και τελειωνει στον καβο ντορο! ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ!!!!!

κακιας είπε...

ανονιμε οχι ακουγοντε ειναι δυστιχως γεγονος αντε μια βολτα απο τα μερη που ηταν η φωτια και αν δεις ορθια ξερολιθια ελα να μας το πεις οσο για τα ζωα ειναι αφιμενα στην μοιρα τους

dimitris είπε...

se efxaristoume vageli.
emis apto eksoteriko den axoume alon tropo yia na grafoume.

kai pali se efxaristoume yia ola pou kanis. kai prompandos yia tis fotografies pou vlepoume ap to omorfo nisimas tin ANDRO.

κακιας είπε...

Επανερχωμε γιατι πηγα μια βολτα και οπως σας ειχα πει εκει ηταν η φωτια.Πιο πανω βρηκα 3 ψοφιες αγελαδες.