Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου στηρίζει την τοπική αγορά και προτείνει...

Στο καινούριο ημερολόγιο του συλλόγου με φωτογραφίες του Κώστα Γαρύφαλλου από την περιοχή του Συνετίου υπάρχει και ένα κείμενο για την τοπική αγορά  της Άνδρου:

Φίλοι συμπολίτες,
 Αναπόσπαστο στοιχείο του νησιού μας και της δικής μας κοινωνίας αποτελεί ...

η τοπική αγορά, τα εμπορικά καταστήματα και οι επαγγελματίες της Άνδρου.
Η τοπική αγορά παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο του τόπου μας. Συντηρεί πολλές θέσεις απασχόλησης, δημιουργεί εισοδήματα στο νησί ολόκληρο, εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.
Είναι επομένως προς το συμφέρον όλων μας να την υποστηρίξουμε. Να κάνουμε τις αγορές μας από τα Ανδριώτικα καταστήματα, είτε αυτά λειτουργούν στη Χώρα, είτε στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, που και ποικιλία και ποιότητα αγαθών προσφέρουν και είναι δίπλα μας.
Από τη δική τους πλευρά οι έμποροι και επαγγελματίες μας προσπαθούν να διευκολύνουν τους κατοίκους, προσφέροντας ποιότητα υπηρεσιών και τιμές σε προσιτά επίπεδα.
Ο Δήμος Άνδρου, οι τοπικοί Σύλλογοι και όλοι οι φορείς του νησιού, κατανοώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και τις πολύ κακές οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, ευχόμαστε να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ενίσχυσης των τοπικών Καταστημάτων και διευκόλυνσης της εμπορικής και επαγγελματικής κίνησης και ζωής στο νησί. Πέραν της συμβολικής σημερινής μας παρέμβασης, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουν από όλους τους φορείς και κύρια από τους εμπόρους-επαγγελματίες, πρόσθετες προσπάθειες και ενέργειες προβολής των προσφερομένων ειδών και υπηρεσιών και περαιτέρω συμπίεσης των τιμών.


Στηρίζουμε λοιπόν το Νησί μας και την τοπική αγορά και κοινωνία, επειδή μας συμφέρει πολύπλευρα, αφού συνοψίζοντας:
  1. Δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας, μέσα σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.
  2. Με τη στήριξη της τοπικής αγοράς δημιουργούμε θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι ενδεχόμενα μία από αυτές αναζητά ένας δικός μας άνθρωπος.
  3. Κάνοντας τις αγορές στο νησί τα χρήματα μένουν στην Άνδρο και τελικά επιστρέφουν σε μας.
Στηρίζουμε το νησί μας και την τοπική του αγορά.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλή χρονιά σε όλους.
Με υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και αγωνιστική διάθεση για τη ζωή μας.