Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το Ίδρυμα "Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα" στην Άνδρο


Οι Ελληνες της Αμερικής παρακολουθώντας τις συχνές πυρκαγιές στη γενέτειρα δημιούργησαν το 1991 στην Washington το μη-κερδοσκοπικό Ιδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» με στόχο:
•Την αναδάσωση δασικών εκτάσεων και τη δημιουργία αλσυλλίων στην Ελλάδα
•Την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης
•Την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού
•Την ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στον Άγιο Πέτρο εγκαινιάζουν με δενδροφύτευση προσπάθεια αναδάσωσης στην Άνδρο με την βοήθεια του Δήμου και άλλων φορέων του νησιού.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΠΕΥΚΑ...

Miss M. είπε...

H αναδάσωση ΔΕΝ αποτελεί λύση! Επιστήμονες τονίζουν το "έγκλημα" που κάνουμε αναδασώνοντας περιοχές μεσογειακών οικοσυστημάτων, τα οποία διαθέτουν "εκ γενετής" ικανότητες αναγέννησης και ανάκαμψης, ακόμη και ύστερα από επίδραση φωτιάς. Το κακό που προκαλείται είναι μεγαλύτερο από το καλό (εάν υπάρχει δηλαδή κι αυτό) δεδομένου ότι καταστρέφονται οι όποιοι οφθαλμοί αναγέννησης κρύβονται στο έδαφος και αυτό καταντά άγονο. Η αναδάσωση ενδείκνυται ως ύστατη λύση, σε επανειλημμένα καμμένα οικοσυστήματα και ΜΟΝΟ ύστερα από μελέτες από επιστήμονες και ειδικούς για τον τύπο της βλάστησης, τις φυλογενετικές σχέσεις των ειδών, τον τύπο του εδάφους και το μέγεθος της καταστροφής.

Miss M. είπε...

H αναδάσωση ΔΕΝ αποτελεί λύση! Επιστήμονες τονίζουν το "έγκλημα" που κάνουμε αναδασώνοντας περιοχές μεσογειακών οικοσυστημάτων, τα οποία διαθέτουν τα ίδια "εκ γενετής" ικανότητες αναγέννησης και ανάκαμψης, ακόμη και ύστερα από επίδραση φωτιάς. Το κακό που προκαλείται είναι μεγαλύτερο από το καλό (εάν υπάρχει δηλαδή κι αυτό) δεδομένου ότι καταστρέφονται οι όποιοι οφθαλμοί αναγέννησης κρύβονται στο έδαφος και αυτό καταντά άγονο. Η αναδάσωση ενδείκνυται ως ύστατη λύση, σε επανειλημμένα καμμένα οικοσυστήματα και ΜΟΝΟ ύστερα από μελέτες από επιστήμονες και ειδικούς για τον τύπο της βλάστησης, τις φυλογενετικές σχέσεις των ειδών, τον τύπο του εδάφους και το μέγεθος της καταστροφής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.