Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γράμμα προς εκπαιδευτικούς και γονείς



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου   «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ»                              
  Ημερ/νία : 9/9/2011
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες κι αγαπητοί γονείς,
Επειδή οι εκπαιδευτικοί θέλουμε πραγματικά ένα σχολείο «ανοικτό στην κοινωνία» πιστεύουμε ότι πρέπει να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) για τις νέες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου και να οργανώσουν και οι ίδιοι συναντήσεις κι ενημερώσεις των γονέων (αρχής γενομένης την ημέρα του Αγιασμού) έτσι ώστε να υπάρξει πραγματική συνεργασία και συντονισμός δράσης από όσους πραγματικά νοιάζονται για την παιδεία.
           
Η σχολική χρονιά που ξεκινά έρχεται να επαληθεύσει όλους τους φόβους της εκπαιδευτικής κοινότητας όλο αυτό το καιρό. Τα δεδομένα κι οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι για τα σχολεία μας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Συγκεκριμένα:


- Οι μαθητές θα προσέλθουν στις αίθουσες χωρίς το βασικό εργαλείο τους, τα βιβλία. Αντί γι αυτά οι μαθητές θα εφοδιαστούν με φωτοτυπίες και DVD αφού βιβλία για όλα τα μαθήματα δεν προβλέπεται να δοθούν πριν τον Δεκέμβρη. Όποιος γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στα σχολεία μπορεί να καταλάβει πόσο προβληματική θα είναι η κατάσταση για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η υποχρηματοδότηση των σχολείων θα αναγκάσει τους μαθητές και τους γονείς να επιφορτιστούν με το κόστος των φωτοτυπιών και να υποστούν τις συνέπειες μιας απόλυτα ταξικής κι άνισης εκπαίδευσης, αφού ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει καν υπολογιστή στο σπίτι του για να χρησιμοποιήσει το DVD. Η όλη κατάσταση προετοιμάζει την τελική κατάργηση της δωρεάν παροχής βιβλίων με την κατάργηση Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων και την περαιτέρω επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους....
     
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου                                     

1 σχόλιο:

καψοραχη είπε...

οτι και να πεις ειναι λιγο....η χωρα που δεν δινει βιβλια στα παιδια της αλλα ολοκαινουργιa πανακριβα i-pοd στους πολιτικους της δεν ειναι καν τριτοκοσμικη....απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!