Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Natura Andria : μια έκθεση φωτογραφίας για τη φύση της Άνδρου

Έκθεση φωτογραφίας για τη χλωρίδα και πανίδα της Άνδρου, με υπέροχες φωτογραφίες χερσαίων και υδάτινων ειδών των φωτογράφων κ.κ. Κουτσογιαννόπουλου Δαυίδ και Λεονταρίτη Άρη, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου από τις 23/7 έως τις 17/8 στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Χώρας.
WWF και Mom, αποτελούν χορηγούς επικοινωνίας της έκθεσης, ενώ το 10% των εσόδων από τις πωλήσεις της θα διατεθούν στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, για τη σημαντική της προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Άνδρου.

Τα θέματα είναι φωτογραφημένα στα βουνά, τις ακτές, τα ποτάμια και το βυθό της Άνδρου. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού και η γνωριμία των ανδριωτών και των επισκεπτών του καλοκαιριού με το φυσικό κόσμο και τα χρώματα του νησιού.
Αφορμή για την έκθεση αποτέλεσε η έρευνα και καταγραφή της πανίδας και της χλωρίδας της βόρειας Άνδρου και ιδιαιτέρως των υδροβιότοπων της Άχλας και της Βόρης, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την έντονη, για τα δεδομένα των Κυκλάδων, βιοπικοιλότητα. Θεματική της έκθεσης είναι τα ζώα (θηλαστικά, ερπετά, πουλιά) και τα φυτά (λουλούδια, δέντρα, θάμνοι) της Άνδρου πλαισιωμένα από το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Ο Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος είναι φωτογράφος, εικονογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την συστηματική φωτογράφιση της άγριας φύσης, μονοπατιών και τοπίων. Άρθρα, εικονογραφίσεις και φωτογραφίες του με θέμα την ελληνική άγρια φύση δημοσιεύονται στον περιοδικό Τύπο. Ο ίδιος αποτελεί μέλος και συνεργάτη πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ στην πορεία του έχει συνεργαστεί με πανεπιστημιακούς φορείς, νομαρχίες, τοπικές κοινότητες και δήμους.

Ο Άρης Λεονταρίτης είναι ορειβάτης και ερασιτέχνης φωτογράφος ειδικευόμενος στην φωτογραφία τοπίου. Είναι ιδιαίτερα δεμένος με το νησί καθώς το επισκέπτεται συστηματικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και η οικογένεια του διατηρεί οικεία στον οικισμό των Λαμύρων.

1 σχόλιο:

φωτογραφηση γαμου Θεσσαλονικη είπε...

Καταπληκτική έκθεση με εντυπωσιακές φωτογραφίες.