Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Θεοσκεπάστου στην Άνδρο


Σάββατο


Παρασκευή βράδυ  Χαιρετισμοί στο Κόρθι





 Στη Χώρα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Ανδριώτες.
Και του χρόνου.
Η Παναγία να μας έχει όλους καλά.

skouliki είπε...

χρονια πολλα!!!!!!!!!!!!!
η Παναγια να μας σκεπαζει ολους!

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά τιμήσαμε και εφέτος τους εκπροσώπους της πολιτείας.Τι άμεσες λύσεις μας έδωσαν εκτός από τις θαθαλογίες για τα σκουπίδια, το λιμάνι, το βιολογικό κλπ και τους φωτογραφίζουμε καμαρωτούς καμαρωτούς; Τα παιδιά στη Σύρο είχαν τα κότσια και τους αγνόησαν. Εμείς ακόμα τους χειροκροτούμε . Κατά τα άλλα βρέθηκε και 2η Θεοσκέπαστη. Βοήθεια μας

Τάσος Άνδριος είπε...

Και τι να καμανε;να τους γιουχαρανε όπως στη Συρα;θα ηταν ασέβεια προς τη Θεοσκέπαστη,γιατι μην ξεχναμε πως η μερα είναι αφιερωμένη στην Παναγία και όχι στην πολιτεία.Όσο για την 2η Θεοσκέπαστη,κρατώ μια επιφύλαξη,δεν εχετε και αδικο.Φυλάχθηκε λένε η εικόνα εκει,την περίοδο της τουρκοκρατίας για να σωθεί.Εντάξει,και πριν χτιστεί ο ναός της Θεοσκέπαστης η εικόνα φυλάχθηκε στον ναό του Αγίου Αθανασίου.Μα δεν είδα να εορτάζει ο σημερινός Αη-Γιώργης στη χώρα επειδή και απο εκέι πέρασε η εικόνα... Τέλος πάντων,βοήθειά μας η Θεοσκέπαστη, και του χρόνου το πανηγύρι μας!

καψοραχη είπε...

Κυρ τασο μου εγω γιατι νομιζω οτι αν Η Παναγιτσα ηταν ζωντανη και οχι εικονα θα τους γιουχαριζε και αυτη?να σου θυμισω τον Χριστουλη που πλακωσε τους εμπορους εξω απο τον ναο?μην πλεκουμε τα φυκια με τα μπρικια καλε μου.....δεν θα θιχτει κανεις αγιος αν δειξεις οτι δεν μασας αλλο κουτοχορτο και δεν γινεσαι χειροκροτητης και κολαουζος κανενος! οσο για τα παιδια στην Συρο....ευτυχως που υπαρχουν και τα παιδια!γιατι οι μεγαλοι απο το σκυψιμο εχουμε παθει μεση!

Τάσος Άνδριος είπε...

Συμφωνώ καψοράχη μου με το σχόλιό σου. Απλά αυτό που είπα είναι οτι μπρος στην εικόνα της Παναγίας δεν ταιριάζει μια τέτοια συμπεριφορά. Είναι σαν ενω οφείλεις να ασχοληθεις με το Θεό, να ασχολείσαι με τους "διαβόλους".Μια άλλη μέρα και εγω μαζι, παμε να τους γιουχαρουμε,αλλα οχι αυτη την συγκεκριμένη...

Ανώνυμος είπε...

Αναφερθηκα στα παιδια της Συρου που στην παρελαση εστρεψαν τα προσωπα τους αλλου και οχι προς τους εκπροσωπους της πολιτειας, δεν αναφερθηκα στα γιουχαρισματα και στις λεμονοκουπες..Μια τετοια συμβολικη κινηση δεν νομιζω οτι θα ηταν ασεβεια προς την ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ θΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ, οχι πως θα ιδρωναν οι μη εχοντες ιερο και οσιο πολιτικοι..

Βαγγέλης είπε...

τυχεροί όσοι βρεθούν στην Άνδρο τις μέρες του Πάσχα.
Κατερινάκι Α. λάμπεις βλέπω στην φωτογραφία... και του χρόνου