Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Διήμερο εκδηλώσεων στην Άνδρο για την ψυχική υγεία


Με ικανοποιητική συμμετοχή και πλούσιες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 2ήμερο εκδηλώσεων για την ψυχική υγεία που διοργάνωσε η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας ΒΑ Κυκλάδων στην Άνδρο χθες Πέμπτη 14/4 και προχθές Τετάρτη 13/4/2011.
Μία συγκλονιστική θεατρική παράσταση, με τίτλο "Η κυρία Λώρα", γύρω από το βίωμα της μανιοκατάθλιψης, βασισμένη το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαργαρίτας Καραπάνου "Ναι", παρουσιάστηκε στο κοινό της Άνδρου την Τετάρτη. Την παράσταση παρακολούθησαν στον ιστορικό χώρο της Λέσχης Ανδρίων περίπου 60 άτομα και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, μεταξύ του κοινού, των ηθοποιών και των υπευθύνων γιατρών της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στην Άνδρο, κ.κ., Γιώργου Αδαμόπουλου, ψυχιάτρου και της Αγάθης Λακιώτη, ψυχολόγου.
Την Πέμπτη στο Κινηματοθέατρο Χώρας ακολούθησε εσπερίδα με τίτλο "Γυναίκα και ψυχική υγεία", στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες της Στέλλας Παντελίδου, ψυχολόγου και επιστημονικής υπεύθυνης των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας ΒΑ Κυκλάδων με τίτλο "Η κατάθλιψη στις γυναίκες" και του Γιώργου Αδαμόπουλου, ψυχιάτρου των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας ΒΑ Κυκλάδων με τίτλο "Σωματικές ασθένειες και ψυχική υγεία". Την εσπερίδα παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα και ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: