Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η 2η ημέρα των εκδηλώσεων "Η εποχή των σκαλαριών στην Άνδρο"

Ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Σπέη σε 2 σκαλαριά (παλαιά αγγειοπλαστεία) του Κορθίου, προχθές, Κυριακή πρωί, τόσο στους φιλοξενούμενους ομιλητές του Κέντρου Νεώτερης Κεραμεικής, όσο και σε λοιπούς ενδιαφερόμενους που προσήλθαν την 1η ημέρα εκδηλώσεων στο Κινηματοθέατρο της Χώρας.
Στα πλαίσια της ξενάγησης αυτής, συζητήθηκε η ιδέα της αναβίωσης του σκαλαριού ιδιοκτησίας Π. Ελευθερίου, και της μετατροπής του σε χώρο μουσείου και εκδηλώσεων συναφών με την αγγειοπλαστική, καθώς και η δημιουργία εργαστηρίου κεραμεικής, προκειμένου για τη διεξαγωγή μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά, πόνημα στο οποίο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν εθελοντικά. Την ιδέα ενστερνίστηκαν, τόσο ο ιδιοκτήτης του σκαλαριού, όσο και ο Δήμαρχος Κορθίου, τον οποίο συνάντησε η ομάδα των επισκεπτών μετά την ξενάγηση και ο οποίος υποσχέθηκε την υποστήριξη του, με εργαλεία κεραμεικής που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, και άλλα μέσα. Η κα Ειρήνη Γαβριλάκη και ο κος Νίκος Λιάρος, αντίστοιχα διευθύνουσα και επιμελητής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, δεσμεύτηκαν να ξαναέρθουν στο νησί στις 10 Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει μία πρώτη διευθέτηση και καθαρισμός του χώρου και να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες και ενέργειες για την υλοποίηση της ιδέας.

Απ' την πλευρά μας, εκφράζουμε ιδιαίτερη χαρά που η εκδήλωση που διοργανώσαμε φαίνεται να δημιουργεί μια δυναμική για περαιτέρω θετικές δράσεις σχετικές με την αγγειοπλαστική στην Άνδρο, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που στήριξαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας και ξεκινούμε να δημιουργήσουμε λίστα ενδιαφερομένων για μαθήματα κεραμεικής φέτος το χειμώνα. Όποιος ενδιαφέρεται παρακαλείται να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 6977-334334, ή να στέλνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία του στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις :
o.karagianni@chios.aegean.gr
info@androsfilm.com

1 σχόλιο:

eirini vlastari είπε...

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ....
ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ....
ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΝΑΡΗ" ΕΨΑΧΝΕ "ΠΟΎ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ.........