Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αργά στην Αγορά μόνο το ηλεκτροκίνητο

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Λέσχη το χαρτί καλά κρατεί.

Ανώνυμος είπε...

Σήκωσε & φωτογραφία-ες το πρωί στην αγορά να θαυμάσουν κάποιοι τα χάλια τους!!! με τα αυτοκίνητα ουρά....& τα΄ταξί επίσης μπροστά απο την Πλατεία Γηροκομείου!!! ΑΝΔΡΟΣ το μεγαλείο σου,τα βλέπετε ολοι σας & κανείς σας δεν μιλάει,μόνο κουβέντες & όταν έρχεται...η ώρα απο δώ πάν΄΄& οι άλλοι.Δυστυχώς ετσι είναι ζούμε σε καταπληκτικό Τόπο τον οποίο ο καθένας απο εμας τον καταστρέφει με τον όποιο τρόπο επιλέξει αρκεί όμως να μη θιγεί η δική του & μόνον ΑΥΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ "ΘΑΦΤΟΥΝ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΛΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ (ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ).
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ (ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΧΤΕΙ Η ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ BLOG ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ- ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, ο συνανώνυμος έχει απόλυτο δίκιο. Βάλε και μία φωτογραφία της αγοράς πρωινή ώρα. Το ξέρω δεν πρόκειτε να συγκινηθεί κανείς. Αλλά πρέπει να δούμε όλοι την διαφορά και πως κατάντησαν έναν απο τους πιο παλιούς πεζόδρομους της Ελλάδας. Σε ένα χρόνο γλέντια που θα κάνουμε!!!!! (μακάρι να φτάναμε στο σημείο και η τροφοδοσία των καταστημάτων της Αγοράς να γινόνταν με μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα. Δεν το σκέφτεστε λιγάκι κύριοι τροφοδότες?????)

Ανώνυμος είπε...

ta taxi ti se piraksan?....... kala pane auta ola ta ala den pane....

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν -λοιπόν πρόταση:οσοι συμφωνούν να βοηθήσουμε τον Τόπο μας να ξεκινίσομε απο κάτω πρός πρός τα πάνω!!!δηλαδή όσοι συμφωνούμε μετά την υπογειοποίηση των Δικτύων της ΔΕΗ ο Πεζόδρομος της Αγοράς να είναι πλέον Πεζόδρομος & η τροφοδοσία των καταστημάτων να γίνεταιβεβαίως μόνον με ηλεκτρικά αυτ/τα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,γράψτε τις απόψεις σας....ωστε μετά να δοθούν στους αρμοδίους.ΧΩΡΑΙΤΗΣ 150.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ρε φιλαράκια όλοι το ξέρουμε ότι οι αρχοντοχωραϊτες χαλάνε το νησί.

Τι ηλεκτρικά αμαξίδια για την τροφοδοσία των μαγαζιών, πεζόδρομους και κουραφέξαλα.

Πως μετά η κυρία Χ θα κουβαλήσει "τα σεα της" (χωρίς την τζιπάρα της) οταν έρθει για 5-10 μέρες στο νησί....

Σιγά μην μας επιτρέψει να γίνει πεζόδρομος!!

Ακόμα και τον δήμαρχο να πείσουμε... θα τον αλλάξει κι αυτόν αν της πάει κόντρα!!



Η μήπως κάνω λάθος????

Ανώνυμος είπε...

Απο την στιγμή που θα ξανασηκωθεί η Αγορά για να γίνει το έργο της ΔΕΗ (αμήν και πότε) θα πρέπει να μπεί μια τάξη στον πεζόδρομο. 1. Τα Ταξί να σταματήσουν να περνάνε απο την πλατεία του Γηροκομείου και να μεταφερθούν στην Πλατεία της Αγίας Ολγας περιμετρικά της νησίδας. Τα παρκαρισμένα που βρίσκονται σε αυτό τον χώρο μπορούν να πάνε στους υπόλοιπους χώρους Parking. 2. Η τροφοδοσία των καταστημάτων της αγοράς να γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες, πρωί και μεσημέρι, μόνο απο ελαφριά ηλεκτροκινητα ή βενζινοκίνητα αυτοκίνητα του μεγέθους της μικρής σκουπιδιάρας για να μην καταστραφεί ο πεζόδρομος εφ' όσον φυσικά έχει γίνει σωστή δουλειά και όχι το σημερινό χάλι. 3. Για τα σεα και τα μεα των κυριών Χ και Υ νομίζω οτι θα μπορεί ο Δήμος να έχει στην κυριότητά του μικρά αυτοκίνητα (ηλεκτροκίνητα ή βενζινοκίνητα) για την μεταφορά των αποσκευών και όχι μόνο σε σπίτια ή άλλα σημεία που βρίσκονται στον πεζόδρομο, με το ανάλογο τίμημα προς τον Δήμο φυσικά. Ετσι και αλλιώς δεν πληρώνουν τώρα τον αχθοφόρο??? 4. Οι κατασκευαστικές για την μεταφορά των οικοδομικών υλικών και για να κάνουν χρήση του πεζόδρομου θα πρέπει να πληρώνουν στο Δήμο για την φθορά του πεζόδρομου ένα τίμημα.
Σας αρέσει κύριε ανώνυμε η σημερινή κατάσταση και το χάος που επικρατεί σήμερα στην αγορά??? Ας το πιστέψουν οι αρχές,(ας μην είναι της πολιτικής δεν χαλάω το χατίρι κανενός) να επιβάλουν μέτρα και δεν νομίζω κανένας αρχοντοχωραίτης ή οι κυρίες σχετικά με αυτό το θέμα να έχουν αντίρρηση. Ας το σκεφθούν λίγο οι αρμόδιοι και στο κάτω κάτω έχεις δεί πολλούς Δημάρχους να αλλάζουνε στη Χώρα με αυτό τον τρόπο?????

Ανώνυμος είπε...

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων ή και μικρότερα (αποσκευών), θα μπορούσαν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πακέτο (είναι θέμα σχετικό με το περιβάλλον) και να μην κοστίσουν σχεδόν τίποτα στον Δήμο Άνδρου! Για να μην χάσουν την δουλειά τους οι αχθοφόροι που μεταφέρουν εμπορεύματα και αποσκευές θα μπορούσαν να δίνονται σε αυτούς έναντι μικρού ποσού και να εισπράττουν εκείνοι το τίμημα.
Για τα πιο βαριά θα μπορούσε να δημιουργηθεί κέντρο μεταφόρτωσης λίγο έξω από τα όρια της Χώρας, όπου τα φορτηγά θα μεταφορτώνουν τα όποια εμπορεύματα στα προαναφερόμενα ηλ/κίνητα οχήματα (μεγαλύτερου μεγέθους) για να μεταφερθούν έναντι κάποιου τιμήματος προς την Χώρα, από τον Δήμο που θα προσφέρει τη υπηρεσία (ίσως συγχρηματοδοτούμενα με ιδιώτη με τον οποίο θα συνεργάζεται).
Ο Δήμος θα μπορούσε να πρωτοτυπήσει και να πάρει χρηματοδοτικό πακέτο ώστε όλα το οχήματά του να είναι ηλεκτροκίνητα…
Συμφωνώ επίσης ότι τα Taxi θα έπρεπε να παρκάρουν στην πλατεία της Αγίας Όλγας, απέναντι από τα λεωφορεία, ώστε να μην χρειάζεται να περνούν μέσα από την αγορά μπροστά από το Δημαρχείο.
Επίσης θα μπορούσαν να τοποθετηθούν βυθιζόμενα κολονάκια για να κλείνουν τον δρόμο των ασυνείδητων οι οποίοι περνούν μέσα στην αγορά με τα αυτοκίνητα, τα οποία να μπορούν να ανοίγουν μόνο με το ανάλογο control. Αυτά επίσης θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από πακέτα σχετικά με την φύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (βλ. παλαιό πεζόδρομο Aγοράς). Για να λέμε και του στραβού το δίκιο η προσπέλαση στην Αγορά δεν γίνεται μόνο από τους καλοκαιρινούς Ανδριώτες … βλέπω τι γίνεται και τον υπόλοιπο χρόνο…
Αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε είμαστε εμείς για να κάνουμε τον τόπο καλύτερο … ας μην περιμένουμε μόνο τι θα κάνουν άλλοι για εμάς …

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολύ καλες όλες οι προτάσεις. Μήπως πρέπει οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Εκλογές (ΟΚΤ 2010) να λάβουν γνώση τί γνώμες ανταλλάσονται στο blog???? Ειδικά ο νεοφώτιστος υποψήφιος μήπως πρέπει να διαβάσει αυτές τις ιδέες έτσι για αρχή στο πρόγραμμά του??? Τα μεγάλα έργα (Βιολογικός, ΧΥΤΥ, Σφαγεία) θέλουν χρόνο. Ας ξεκινήσουν απο την βιτρίνα της Χώρας και σιγά σιγά όλα θα γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά...