Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Πρωϊνές σχολικές προβολές



Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άνδρου Χώρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθές την ταινία κινουμένων σχεδίων «Horton” .
Η ταινία κατάφερε να μαγέψει τα παιδιά και να τα κρατήσει στις θέσεις τους για δυο σχεδόν ώρες.Ωραίο σχέδιο, χιούμορ και βέβαια ένας καλόκαρδος, γενναίος, πιστός, ευγενικός ήρωας, ο Horton.
« Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους» , «να μην είμαστε εγωιστές και να κρατάμε τις υποσχέσεις μας» , «δεν υπάρχουμε μόνο εμείς» , « να σεβόμαστε τους άλλους και να τους υπολογίζουμε» ,κάποιες απ’ τις κουβέντες των παιδιών μετά το τέλος της ταινίας.
Τα παιδιά των μικρών τόπων όπως είναι ο δικός μας δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια καλή ταινία σε κινηματογράφο.Δεν έχουν μάθει να πηγαίνουν όπως εμείς σινεμά. Η τηλεόραση και τα κομπιούτερ είναι σχεδόν αποκλειστικά τα μέσα που τα ψυχαγωγούν.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου λοιπόν μπορεί να σταθεί κοντά στα παιδιά μας όπως κάνει τόσα χρόνια με μας τους μεγάλους και να προβάλει καλές παιδικές ταινίες και εκτός διδακτικού ωραρίου. Δε θα ήταν όμορφο τα απογεύματα της Κυριακής ας πούμε, τα παιδιά μας να πηγαίνουν σινεμά; Να βλέπουν μια ταινία παρέα με τους φίλους τους, να τη σχολιάζουν, να την κριτικάρουν; Να ταξιδεύουν παρέα με τους ήρωες της μεγάλης οθόνης και όχι με τα φτηνά κακέκτυπα της μικρής; Τι λέτε;

Μαρία Λαμπριάδου ,εκπαιδευτικός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΣ ΞΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ?
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΑΡΙΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ ή ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ?

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

korina είπε...

ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΡΙΚΛΑΚΙ ΦΙΛΙΑ...
ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΒΓΕΣ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ...

Ανώνυμος είπε...

εσείς,Χαρίκλεια, θα δείτε Σαίξπηρ

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι η Χαρίκλεια, αλλά προς τι ο χλευασμός λάτρεις της πολυκατοικίας;