Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Φωνή Αιγαίου


Tο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» θα πραγματοποιήσει ένα κύκλο ενημερωτικών παρουσιάσεων σε δημοτικά σχολεία της Άνδρου με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου.
Και στα πλαίσια αυτών των παρουσιάσεων την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30-19.30 θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου το βραβευμένο (και εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) ντοκιμαντέρ «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Το Αιγαίο που αγαπήσαμε, με τις σκληροτράχηλες πλαγιές και τις παρθένες ακρογιαλιές, εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στη θέση του, αναδύεται ένα ατέλειωτο γιαπί χωρίς αμπέλια, αλώνια, αδόμητες παραλίες. Η ταινία ανιχνεύει τις ρίζες των σημερινών εξελίξεων. Με αρχειακό υλικό παρουσιάζεται η εμπειρία των πολέμων, της μετανάστευσης, η άνοδος της ναυτιλίας. Καταγράφεται ο λόγος μελετητών και αναμειγνύεται με τον λόγο – αντίλογο των κατοίκων, πλέκοντας το νήμα ενός πολυδιάστατου προβληματισμού.
Την ταινία προσκαλούνται να παρακολουθήσουν οι μαθητές αλλά και το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: