Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου




Εννέα ειδικότητες καθηγητών δεν έχουν καλυφθεί ακόμη στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Άνδρου, παρά το γεγονός ότι έχει μπει ο Νοέμβριος, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να βρίσκονται σε αναβρασμό και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, η πρώτη σπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές θα συγκεντρωθούν έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου, στις 7.30 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών –για πρώτη φορά στα χρονικά του Εμπειρίκειου Γυμνασίου. Για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο λείπουν εννέα συνολικά ειδικότητες καθηγητών: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Θεολόγος, καθηγητής πληροφορικής, αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής γλώσσας, καθηγητής οικιακής οικονομίας, καθώς και καθηγητής καλλιτεχνικών. Κι όπως φαίνεται αυτά τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν σύντομα, καθώς -όπως ενημέρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων- «δεν προβλέπεται κάτι άμεσα για την Άνδρο».
Για τις ελλείψεις καθηγητών του Σχολείου έχει επανειλημμένα ενημερωθεί το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων», όμως παρά τις δεσμεύσεις ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το θέμα θα έχει διευθετηθεί, τα κενά ουδέποτε καλύφθηκαν. Έτσι ο Σύλλογος Γονέων απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στις 2 Νοεμβρίου προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας πως αν τα κενά δεν καλυφθούν άμεσα, θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
Σε νεότερη επικοινωνία που είχε την Τρίτη ο Σύλλογος με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται κανένας καθηγητής να έρθει άμεσα στην Άνδρο και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Σχολείο, το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο έγγραφο διαμαρτυρίας, το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Κυκλάδων, μέχρι πρότινος λειτουργούσε άψογα και για πρώτη φορά υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό, κάτι που έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στους μαθητές και στις οικογένειές τους, όσο και στους εναπομείναντες καθηγητές.
Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, αναφέρονται τα εξής:
«Την Πέμπτη 5/11 συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 π.μ.,όπως είχαμε προαποφασίσει, μαζί με τα παιδιά μας, έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις των καθηγητών, αφού μετά την έγγραφη διαμαρτυρία μας και την χθεσινή επικοινωνία με την διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων μάθαμε ότι δέν προβλέπεται τίποτα άμεσα για την Άνδρο. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Την Πέμπτη 5/11 συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 π.μ., μαζί με τα παιδιά μας, έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις των καθηγητών, αφού μετά την έγγραφη διαμαρτυρία μας και την χθεσινή επικοινωνία με την διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων μάθαμε ότι δεν προβλέπεται τίποτα άμεσα για την Άνδρο.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι καταλήψεις σχολείων Είναι μία άσχημη και κακή πράξει Με ένα καλό διάλογο με Τους υπεύθυνους και το υπουργείο παιδείας θα είναι πιο αποτελεσματικά Να μαθαίνουμε τα παιδιά μας στο διάλογο όχι στη βία και στα συλλαλητήρια σε απεργίες Θζ ny

Ανώνυμος είπε...

στα τέσσερα και βουβά;;;;;;;;;;;; σα δε ντρέπεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά λες Σα δε ντρέπομαι βεβαίως Ντρέπομαι με όλα αυτά που βλέπω από τα συλλαλητήρια και τις απεργίες Έχομε. Καταστρέψει την Ελλάδα Ντρέπομαι για τους έλληνες που ακολουθάνε τους ψευτο πολιτικούς και τους παρασύρουν στην καταστροφή της πατρίδας Ναι ντρέπομαι γι αυτά που γράφω αλλά Κάποιος πρέπει να τα γράψει Κανένας δεν θέλει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα γιατί άραγες για αυτά που συμβαίνουν παραπάνω και τα υπόλοιπα Ναι ντρέπομαι θζ my

Ανώνυμος είπε...

περιμέναμε εσένα να μας υποδείξεις πώς να διεκδικήσουμε όσα ανήκουν στα παιδιά μας και σε μας!αν εσύ έχεις την αμερικάνικη άποψη περί επενδύσεων κράτα τη για πάρτη σου....εδώ δεν έχει money talks and shit walks, αν το βλέπεις έτσι τράβα πίσω να ¨επενδύσεις΄και να σε ¨επενδύσουν¨.