Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Δραστηριοποίηση αυστριακής ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Άνδρο




Η Γερμανικη οργάνωση για την προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων « Initiative für eine Humane Welt e.V » που σημαίνει στα Ελληνικά, «Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη Κοινωνία» έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια συλλογής χρημάτων από αυστριακούς και γερμανούς πολίτες για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Holdger Platta, φιλόσοφος, ελεύθερος δημοσιογράφος και συγγραφέας, με ειδίκευση στην ψυχοαναλυτική και κοινωνική ψυχολογία. Επίτιμος πρόεδρος είναι ο Σύνθετης, τραγουδοποιός , και συγγραφέας Konstantin Wecker.

Οι υπευθυνοι για την διαθεση των χρηματων στην Ελλαδα ,Αναστασιος Χ. καθως και η συζηγος του Εβελιν Χ. η οποια οργανωνει την συλλογη χρηματων στην Αυστρια, επισκέπτονται κατά διαστήματα την Ελλάδα και προσφέρουν βοήθεια σε άτομα και οργανώσεις ή κοινωνικές δομές. Την Άνδρο επισκέφτηκαν για πρώτη φορά και για μια μόνο μέρα, τον Σεπτέμβριο, ύστερα από συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του κέντρου υγείας Μαρία Αλεξάκη. Διέθεσαν το ποσό των 4,800ευρώ σε ανάγκες κατοίκων της Άνδρου, ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού και της προέδρου του φιλανθρωπικού συλλόγου Αποικίων κα. Ξενούλας Γιαβρίδου.

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του κέντρου υγείας κ. Πιπεργιά και την δ/ντρια κα. Λιαποπούλου όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν επίσης με την πρόεδρο του φιλανθρωπικού συλλόγου Αποικίων με την οποία αντάλλαξαν εμπειρίες. Και για τους δύο φορείς θα αναζητηθούν τρόποι παροχής βοήθειας στο μέλλον.

Εφόσον οι προϋποθέσεις δεν αλλάξουν και η ροη των χρημάτων από τον έρανο των Γερμανών και Αυστριακών πολιτών, συνεχιστεί, η Άνδρος θα συνεχίσει να είναι στις περιοχές της Ελλάδας που η οργάνωση θα παρέχει βοήθεια.

Για όποιον ενδιαφέρεται, σχετικές δημοσιεύσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, www.hinter-den-schlagzeilen.de η οποία είναι και η επίσημη ιστοσελίδα του Konstantin Wecker, με αρχισυντάκτη τον Holdger Platta.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα , πολυ ωραιες ειναι ολες αυτες οι φιλανθρωπιες και οι ελλεημοσυνες , αλλα καλο θα ηταν αν ηθελαν ολοι αυτοι να βοηθησουν να πιεσουν και να πεισουν τους συμπατριωτες τους πρωτον να ερθουν στην ελλαδα να επενδυσουν( η κοροιδια με το προγραμμα ΗΛΙΟΣ ειναι ακομα νωπη) και δευτερον να ερχονται για τουρισμο και να αφηνουν και κανενα φραγκο, και οχι με τους εδω τσολακογλου να θελουν να ανεβασουν τον ΦΠΑ για να στελνουν κοσμο στα τουρκικα παραλια επειδη εκει εχουν ξενοδοχεια, δεν ειμαστε τοσο βλακες οσο νομιζουν καποιοι, και ειδικα οι γερμανοι δεν φημιζονται για την ανοιχτοχερια τους που παιρνουν μια σαλατα και την μοιραζονται στην μεση και ουτε λογος βεβαια για να μπουν σε μαγαζι και να ψωνισουν, και μιλαω εκ πειρας. Καλοδεχουμενες ολες αυτες οι ενεργειες αλλα δεν λυνουν το προβλημα το οποιο συνδημιουργησαν μαζι με ολους εμας δηλαδη πολιτικο συστημα και κοινωνια, κανοντας τα στραβα ματια ολα αυτα τα χρονια των επιδοτησεων και της ψευτικης ευημεριας και επιτεινοντας το προβλημα με τα τρεια ελλεινα και τρισαθλια μνημονια που επεβαλαν στην χωρα μας ολοι αυτοι οι κατα τα αλλα φιλοι συμμαχοι και εταιροι στην ευρωπη!! Δεν εχουμε αναγκη ελλεημοσυνης ,ουτε φιλανθρωπιων νομιζω και ας μην συμφωνησουν πολλοι με αυτο που γραφω , εχουμε αναγκη δουλειας, για να μπορεσουμε να ζησουμε αξιοπρεπως και εμεις και οι οικογενειες μας , και χωρις να φευγουν τα παιδια μας για να δουλεψουν ειτε ως εργατες ειτε ως επιστημονες στην αγορα της γερμανιας και αλλου , δηλαδη εξαγωγη μυαλων που τα εχουμε τοσο αναγκη , βεβαια πρωτο και κυριο υπευθηνο γι αυτα ολα ειναι το ελληνικο κρατος!! Ευχαριστουμε για τις προσφορες αλλα δεν αρκουν και ουτε ειναι κολυμπηθρα του σηλωαμ για τα εγκληματα που διεπραξαν και διαπρατουν οι κυβερνησεις της ευρωπης και ειδικα η γερμανικη εις βαρος του ελληνικου λαου , αληθεια τι λενε οι γερμανοι για τις 6000 αυτοκτονιες εξαιτιας της κρισης και της δικης τους ανοητης και εγκληματικης πολιτικης και τι εκαναν οι γερμανοι πολιτες για να πιεσουν τους πολιτικους τους αυτη η πολιτικη να σταματησει και να αλλαξει;; γιατι εγω θυμαμαι οτι απο την αρχη της κρισης μας λεγαν ντεμπεληδες ενω αυτοι με βαση στοιχεια της ευρωπαικης υπηρεσιας δουλευουν λιγοτερο απο εμας , μας εστελναν δημοσιογραφους να μας γελοιποιουν, παρουσιαζαν καταπτυστα και προσβλητικα εξωφυλλα εναντιον μας , και στις δημοσκοπησεις εμφανιζαν μεγαλο ποσοστο υπερ της εξοδου μας απο το ευρω. Αν εμεις ειχαμε κανει ολα αυτα που μας εκαναν και κανουν πανω μας , μαζι με τους εδω εκαστοτε τοποτηρητες τους , θα ειχαν γυρισει τον κοσμο αναποδα και θα μας φεροντουσαν σαν εχθρους , αντιθετως αυτοι εδω απολαμβανουν την φιλοξενια και την ανοχη μας χωρις ουτε μια τριχα να τους πειραξει κανενας και χωρις να μας αφηνουν και τιποτα το ιδιαιτερο και αυτη ειναι η διαφορα μας!! Αυτα ολα ας τα εχουν υποψην τους οι κυριοι και κυριες απο τον βορρα της ευρωπης!!!!Και βεβαια ας παψουν τα επικυνδηνα και υπουλα παιχνιδακια με τους μεταναστες που βρηκαν τωρα ,μαζι και οι εδω κυβερνωντες, και ο νοοων νοειτω!!!!

Unknown είπε...

Σε απαντησι στο σχολιο του κ. Ανωνυμος θα ηθελα να τον παρακαλεσω να δει το Video που κυκλοφορει https://vimeo.com/search?q=konstantin+wecker+ein+aufruf. Ειναι στα Γερμανικα, αλλα αφου εκανε τον κοπο να γραψει τοσα πολλα , ας κανει ακομα εναν μικρο αθλο και να το μεταφρασει! Οι ανθρωποι που δινουν τα χρηματα τους για να βοηθηθουν οι ελληνες που τους κτυπησε η κριση ειναι απο ολα τα στρωματα της Γερμανικης και Αυστριακης κοινωνιας. Συγκινητικο ειναι το γεγονος οτι παρα πολλοι ειναι ανεργοι και ομως δινουν τα χρηματα τους για τους Ελληνες. Θα αναφερω τα λογια του επιτημου προεδρου της Οργανωσης μας , Konstantin Wecker, εμεις ειμασε η αλλη Γερμανια, οχι η Γερμανια του Σουμπλε και της Μερκελ. Η οργανωση μας προσπαθει να φερει το ζητημα της Ελλαδας στο Διεθνες Δικαστηριο, σαν εγκλημα εναντον της ανθρωποτητας. Επισης κανουμε καμπανια στην Γερμανια για την παραιτησι του Σουμπλε. Η προσπαθεια μας ειναι να αφυπνιστη η Γερμανικη κοινωνια και να σταματησει η εγκληματικη συμπεριφορα απεναντι στην Ελλαδα. Μην μας μπερδευεται λοιπον με καποιους αλλους. Αναστασιος Χατζατογλου

Ανώνυμος είπε...

Οπως εγραψα και στο σχολιο δεν αμφισβητω καθολου τις καλες προθεσεις και τις ενεργειες σας καθε αλλο μαλιστα, το εγραψα και το τονισα δεν χρειαζεται λοιπον να απολογουμε σε κανεναν περισσοτερο, οσο για το βιντεο που μου γραψατε δεν εχω καμια αντιρηση να το δω με μεγαλη μου χαρα! Εγω αναφερθηκα και αναφερομαι στην γενικη πολιτικη της γερμανιας εδω και 4 χρονια εις βαρος μας και προς οφελος της δικης της οικονομιας, διοτι ως γνωστο με την πτωση του ευρω και επειδη η γερμανικη οικονομια ειναι καθαρα εξαγωγικη , και μακαρι να ειχαμε μυαλο να ειμασταν και εμεις ετσι, απο αυτην την κριση ομως κερδισε παρα πολλα χρηματα , συν οτι δανειζε και δανειζει με υψηλοτερο επιτοκιο απο αυτο που δανειζεται εκεινη αρα μιλαμε για παρα πολυ χρημα που μαζεψε και μαζευει αυτα τα χρονια. Ομως απο την αλλη ενω εχει κερδισει τοσα και ολοι το λενε , στην ελλαδα δεν κανει παρα ελαχιστες επενδυσεις , και εγραψα το παραδειγμα του προγραμματος ΗΛΙΟΣ αντιθετως θελει να τα παρει ολα μπιρ παρα , βλεπε περιφερειακα αεροδρομια και αλλα πολλα, χωρις βεβαια να βγαλω απο εξω τις τεραστιες εγκληματικες και προδοτικες πολιτικες ας μου επιτραπει η εκφραση, ολων των ελληνικων κυβερνησεων μεχρι τωρα! Εγω αυτα τα εγραψα σε γενικες γραμμες και οχι ειδικα για την δικη σας οργανωση , και σε γενικες γραμμες οι γερμανοι και η γερμανικη κυβερνηση δεν μας βοηθησαν οσο θα μπορουσαν να κανουν με τον τροπο που εχω γραψει στο αρχικο μου σχολιο!! Αυτα,και δεν θα ηθελα βεβαια λογω παρανοησης να υπαρξει καποια παρεξηγηση!