Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μήπως ήρθε η ώρα να ζωντανέψει και πάλι το Ξενία "Τρίτων" της Άνδρου;


Το Ξενία της Άνδρου, έργο του σημαντικού έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, μπορεί να αποκατασταθεί, να αναβιώσει φιλοξενώντας νέες κοινωφελείς πολιτιστικές / συνεδριακές / τουριστικές λειτουργίες και να ενταχθεί, ως νέος κόμβος, στο υφιστάμενο ήδη δίκτυο πόλων πολιτισμού της Χώρας (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ίδρυμα Κυδωνιέως, Καίρειος Βιβλιοθήκη.





Αυτό είναι το προκαταρκτικό συμπέρασμα συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, εμπειρογνώμονες μηχανικοί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων.


 Η συνάντηση έγινε στο νέο Δημαρχείο και συμμετείχαν οι αρχιτέκτονες, καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Π. Τουρνικιώτης, Κ. Σερράος, Σ. Γυφτόπουλος και Μ. Κατσαρός όπως επίσης και ο Πολιτικός Μηχανικός Κ. Χατζηαντωνίου, υπεύθυνος παλιότερης μελέτης άρσης επικινδυνοτήτων του Ξενία και βαθύς γνώστης της παθολογίας του κτιρίου. Από πλευράς Δήμου Άνδρου συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Περιφέρειας Άνδρου Δ. Λάσκαρης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Άνδρου Αθηνά Τσατσομοίρου, η Φωτεινή Μιχάλη, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Χώρας και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Δόμησης Κ. Γκλάρας, ενώ από πλευράς Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων έλαβαν μέρος, οι Μανιώ Μάνεση, Ελένη Σαλουβάρδου, Νικος Μπλιζιώτης και Ζαννής Πιττακίδης.
 Στη συνάντηση παρέστη επίσης και Ελένη Οικονομοπούλου, στέλεχος της Δ/νσης νεωτέρων μνημείων του ΥΠΠΟ.


Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, μετά από σχετική αυτοψία που προηγήθηκε στους χώρους του Ξενία, το κτίριο βρίσκεται μεν σε προχωρημένο στάδιο φθορών (που έχουν προκληθεί τόσο από την έκθεσή του στις καιρικές συνθήκες, όσο όμως και από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις) πλην όμως η διεθνής αλλά και η πρόσφατη ελληνική εμπειρία διδάσκει ότι υπάρχουν μέθοδοι, τεχνικές και υλικά ώστε η πλήρης και ασφαλής αποκατάστασή του να είναι εφικτή.


Με τον τρόπο αυτόν, το Ξενία θα ήταν δυνατόν, πέρα από την περαιτέρω τόνωση της πολιτιστικής σημασίας εθνικής, αλλά και ευρωπαϊκής εμβέλειας της Χώρας της Άνδρου, να συμβάλει ουσιαστικά, ως κομβική συμπληρωματική υποδομή (π.χ. για συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις και λοιπές σχετικές δραστηριότητες, αλλά και για φιλοξενία) και στην υποστήριξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (φυσιολατρικού, περιπατητικού, θρησκευτικού, συνεδριακού, κλπ), κάτι που στην Άνδρο, σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ελλάδας, έχει ήδη αναπτύξει μια αξιοπρόσεκτη δυναμική και μπορεί να τονωθεί ακόμα περισσότερο, ως ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα.


Επιπλέον, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι μια αναβίωση του Ξενία με την εγκατάσταση σε αυτό νέων, ελκυστικών για το κοινό, δραστηριοτήτων δημόσιου χαρακτήρα θα κινητοποιούσε και μια νέα δυναμική για την αναβάθμιση ολόκληρης της παράκτιας ζώνης του Νειμποριού, με έμφαση στην κίνηση και στάση πεζών και στην ανάπτυξη νέων χρήσεων τουρισμού και αναψυχής.
Μετά το Πάσχα το βίντεο της επίσκεψης
και προσεχώς μία ημερίδα για το Ξενία από την Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Monumenta org.  & Vanglouk


27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ιδανικό μέρος για 5αστερον ξενοδοχείο με τουριστικά περίπτερα δεν ΝΟΜΗΖΕΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την είδηση αυτή, είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα ό, τι και να πάθει δεν θα βάλει μυαλό.
Δηλαδή μιλάμε σοβαρά ότι το κατεστραμμένο αυτό από την αλμύρα κτίριο των 60 χρονών μπορεί να αποκατασταθεί και να είναι ασφαλές και να μείνει για άλλα 60 χρόνια. Έστω αλλά με τι κόστος;
Μήπως καινούργιο από τα θεμέλια θα κόστιζε λιγότερο;
Εκτός αν υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Είκοσι χρόνια συζητάνε για το Ξενία. Καμμιά απόφαση;; ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι οπως κατηντησε αυτο το κτηριο , δεν νομιζω καποιος να τον συμφερει να το παρει , εκτος και αν του το δωσουν δωρεαν , αλλιως αν ειναι να το παρει πληρωνοντας και να βαλει τα διπλασια μετα για να το φτιαξει , χλωμο το κοβω να δοθει ετσι!! Μπορει αν το γκεμισει να του κοστισει λιγοτερο , η τουλαχιστον ,ας το κανουν ενα παρκινγκ οργανωμενο να το εκμεταλλευετε ο δημος, αλλωστε η ΧΩΡΑ εχει τεραστιο προβλημα απο την ελλειψη παρκινγκ, και ειδικα οταν εχει κοσμο!! Κατα τα αλλα ,αυτα τα ακουμε χρονια τωρα και μαλιστα με την καινουργια κυβερνηση δεν νομιζω να ειναι και τοσο προθυμοι να τα πουλησουν, και ποσο θα πιασουν ολα αυτα τα ερειπια ΞΕΝΙΑ οπως κατηντησαν!!

Ανώνυμος είπε...

Η Χώρα της Άνδρου ένα μόνο φαίνεται ότι χρειάζεται, μόνο πάρκιν και αυτά παντού αλλά μόνο για 2 μήνες!

Ανώνυμος είπε...

αυτό που έχει αξία είναι το σχέδιο του ξενοδοχείου και όχι τα φθαρμένα υλικά. όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, η μόνη ρεαλιστκή, οικονομική και βιώσιμη λύση είναι το γκρέμισμα του κουφαριού και το χτίσιμο από την αρχή σύμφωνα με τα σχέδια του Κωνσταντινίδη, με ανθεκτικότερα υλικά. τα υπόλοιπα είναι απλώς για να γίνεται κουβέντα και να έχουν λόγο ύπαρξης επιτροπές και εκπρόσωποι

Ανώνυμος είπε...

Με ολική κατεδάφιση ασφαλώς ..ΑΧ ένας μόνον ειταν Έλληνας για τους Έλληνες .Μετα απω τόσες ΑΛΑΓΕΣ ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

H ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ(ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΙΣΙΜΟ).
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. TA ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ(ΧΥΤΥ), ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ), ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την χρήσητου κτηρίου αλλά είναι παράλογο νε επισκευαστεί. Το κόστος επισκευείς είναι τεράστιο, ποιό αποδοτικό θα είναι να ξαναχτιστεί. Ο μόνος λόγος που θα άξιζε η επισκευή θα ήταν για αρχιτεκτονικούς και ιστορικούς λόγους. Ιστορικοί λόγοι δεν υπάρχουν και παρότι θεωρείτε συμαντικό από αρχιτεκτονική άποψη δεν πιστεύω οτι ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του νησιού. Χιλιες φορες να γκρεμιστεί και να κατασκευαστεί ένα κτήριο για τις ίδιες λειτουργίες που προτείνονται αλλά τουλάχιστον εξωτερικά να παρομοιάζει το αρχοντικά που βρισκόντουσαν εκει πριν το Ξενία και κατά την γνώμη μου είναι ποιό σημαντικά τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ιστορικά. Ούτος η άλλος δεν είναι μόνο η επισκευή, το Ξενία σχεδιάστηκε ως ξενοδοχείο και θα χρειαστεί πολλές αλαγές για να χρησιμοποιηθεί όπως λέτε ενώ ένα καινούριο κτήριο (ανεξαρτήτος του πώς μοιάζει απ'έξω) μπορεί να σχεδιαστεί να προσφέρει ακριβώς οτι χρειάζεται η Χώρα για τις λειτουργίες που χρειάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Λετε οτι αν γκρεμιζοταν. διπλα στην θαλασσα στην θαλασσα που ειναι, θα ητο δυνατον να ξανακτιστει οτιδηποτε;Εκτος αν ο νομος εχει παραθυρακια, η αλλαξει τελειως.......

Ανώνυμος είπε...

H anartisi mou einai asxeti me to thema, alla diavasa se mia proigoumeni anartisi oti "H anartisi tis monis Panachrantou" eksafanisthei. Mporei kapoios periliptika na eksigisi peri tinos eprokitou kai o logos tis eksafaniseis?
Me pollous xairetismous
Charalampos

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ. 5ΑΣΤΕΡΟ LUX ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΝΟΝΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΥΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΑΡΓΑΛΟΥΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ.

Unknown είπε...

Επιβαλλετσι νσ επαναλειτουργησει το Ξενια για να αναβαθμισθει η περιοχη με σωστο προγραμματισμο ολα γινονται

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι , μπορει αυτο το κτηριο οπως ειναι να επισκευαστει απο την αρχη;; προσωπικα πιστευω πως το κοστος θα ειναι πολυ μεγαλο, επισης αν γκρεμιστει και φτιαχτει απο την αρχη ποσο θα ειναι τοτε το κοστος και θα υπαρχει ενδιαφερον απο κανεναν;; τελος τιθεται το ερωτημα η ΧΩΡΑ, τι εχει περισσοτερο αναγκη νεο ξενοδοχειο η' χωροι σταθμευσης;; και η μια και η αλλη αποψη εχουν μια βαση και μια λογικη, και τελικα θα πρεπει να επιλεγει αυτο που θα ειναι εφικτο!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι σοβαροί? Πέρα το οτι είναι σάπιο απο πάνω μέχρι κάτω είναι και ήταν εξαρχής ΑΣΧΗΜΟ. Το κτίριο αυτό δεν με ενδιαφέρει αν είναι του Κωνσταντινίδη, είναι μια παραφωνία για το νησί. Αντί να κατασκέυαζαν ένα κτίριο σαν το μικρά Αγγλία ή γενικότερα ένα σε νεοκλασσικό στυλ, έφτιαξαν αυτό το ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΟΥΤΙ, μια μεταπολεμική αρχιτεκτονική του δήθεν μοντέρνου. ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ το συντομότερο δυνατόν και κατασκεύη ενός κτιρίου που χρειάζεται. Θα μπορούσαν να κατασκευάσουν δυόροφο κτίριο πυροσβεστικής υπηρεσίας (ξέρουμε οτι του Απροβάτου δεν επαρκεί και κάθε φορά έχουμε ενισχύσεις απο Αθήνα) όπου θα έχει τα οχήματα στο ισόγειο, ενώ το κέντρο επικοινωνιών, τα γραφεία και οι θαλάμοι επάνω. Κτίριο επενδεδυμένο με πέτρα και κεραμοσκεπή.
Ανακαινίζουμε την Χώρα σε παραδοσιακό στύλ, υπογειοποιούμε τα καλώδια, κάνουμε ένα σωρό έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο και μας λένε να κρατήσουμε αυτό το χρέπι? Είναι σοβαροί? Δεν έχετε λεφτά, ΟΚ, αφήστε το να σαπίσει να τελειώνει ή μήπως έχετε και θέλετε να τα σκορπάτε?
Και στην τελική νομίζετε οτι ένα δυάστερο ξενοδοχείο θα φέρει ανάπτυξη επειδή σχεδιάστηκε απο έναν γνωστό αρχιτέκτονα? Όποιος θέλει κουτιά να πάει στην Αθήνα και οχι η Αθήνα και η κάθε Αθήνα στην Άνδρο.

Unknown είπε...

Επανσλαμβσνω προεχει η αναβαθμιση της παρακτιας ζωνης του Νειμποριου και της πλακουρας ολοι εχουμε δει την ταινια μικρα Αγγλια για το παρκινγκ θα βρεθει λυση μεσω της αναθεσης ευρεσης καταλληλου χωρου στους αρμοδιους φορεις

Ανώνυμος είπε...

Η πλακουρα.Ειναι ιδανική για τουριστική εκμετάλλευση με την περιστεργιονα .και την φυσική ομορφια της Που ειναι το λάθος .θελομε τουρισμό η οχι?? ΘΖ ΝΥ

FRANKY- Andriotis Architect είπε...

Επιτρεψτε μου να προσθεσω και την προσωπικη μου θεση, μαζι με την θεση του Συλλογου Αρχιτεκτονων (ΣΑΔΑΣ) του οποιου ειμαι μελος και Ανδριωτης Αρχιτεκτονας. Εχοντας με παθος και βαθια τοπικη προσηλωση, αφου η κατοικια μου ειναι σχετικα κοντα στο ΞΕΝΙΑ και τις Πλακουρες, ασχοληθει με αυτο απο το 1993 και μετα (οποτε και επαψε να λειτουργει ως ξενοδοχειο μισθωμενο απο την ΞΕΝΙΑ Α.Ε. σε ιδιωτες), ειμαι εκεινος που τα τελευταια 23 χρονια παρακολουθω ολες τις εξελιξεις, τους Διαγωνισμους Παραχωρησης - 4 σε αριθμο, ολοι Αγονοι απο την ιδιοκτητρια-διαχειριστρια Ε.Τ.Α./ΕΤ.Α.Δ Α.Ε. , με πιο προσφατο τον Μαρτιο του 2014, ενω με απο κοινου ενεργειες μου και του Σ.Α.Δ.Α.Σ. εχεις κηρυχθει Οριστικα και Αμετακλητα ως ''Διατηρητεο Μνημειο Συγχρονης Μεταπολεμικης Αρχιτεκτονικης'' απο το 2011. Αποκλειωντας λοιπον καθε προοπτικη κατεδαφισης, και οντας ο ιδιος εξ' επαγγελματος γνωστης των Τεχνολογιων Αποκαταστασης του Φεροντα Οργανισμου (ινο-οπλισμενα σκυροδεματα σε μανδυες υψηλης αντοχης και Εμφανη Σκυροδεματα) αλλα και της Αρχιτεκτονικης Διαδικασιας Αποκαταστασης σημαντικων κτιριων και παραλληλα της Αναπτυξιακης Τουριστικης Αναβαθμισης των προσφερομενων υπηρεσιων της Ανδρου, με προοπτικη 30ετιας, εχω ηδη εκπονησει Μελετη και Αναπτυξιακο Πλανο για ενα Νεο Ειδικης Μορφης πολυτελες Ξενοδοχειο με Συνεδριακο και Πολυχρηστικο Χωρο στο συνολο των ισογειων υπαρχουσων επιφανειων και επεκταση στα παρακειμενα αιθρια, κηπαρια και οικοπεδα που συνολικα ανηκουν και περιλαμβανονται στην οικοπεδικη ιδιοκτησια του ΞΕΝΙΑ. Τεχνικες οπως κτιριακοι χωροι σε υποσκαφη αναπτυξη με ολοφυτο το κεκλιμμενο δωμα τους, ελαφρα στεγαστρα με προνταμενες μεμβρανες υψηλης αντοχης σε αλκαλικα περιβαλλοντα, μαζι με την προσθηκη νεας ολικης στεγης με ενταξη ολων των συγχρονων Μηχανολογικων και Ενεργειακων συστηματων ενος τετοιου συχρονης λειτουργιας κτιριου (Φωτοβολταικα ηλεκτροπαραγωγης, Ηλιοθερμικα για Σ.Η.Θ.Υ.Α. και Κλιματισμο, Ηλιακος Εξαερισμος), στους δυο κυριους κτιριακους ογκους, θα επαναφερουν μερικα στην μορφολογικη υπομνηση του νεοκλασσικου κτιριου της οικογενειας Εμπειρικου (που προυπηρξε στην θεση του ΞΕΝΙΑ πριν κατεδαφιστει μεταπολεμικα) καθως και την ξεκαθαρη Αρχιτεκτονικη του Μοντερνισμου του Αρη Κωνσταντινιδη (περι εμφανων και διακριτων των δομικων μερων και υλικων του κτιριου στην απλη τους μορφη). Καταρριπτω την θεωρια περι ''ανεφικτου'' και ''υψηλοτατου κοστους'' με την εμπεριστατωμενη κοστολογηση αυτου του Επιχειρ. Πλανου μου σε 3,5 ως 4,5 εκατομ. Ευρω, με την επιπλεον ομως Προβλεψη Ενταξης του εργου Αποκαταστασης-Εκσυγχρονισμου στον Αναπτυξιακο Νομο και τις επιδοτησεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, με οφελος προς τον ενδιαφερομενο επενδυτη την Επιδοτηση 30-40% - την ευνοικη Δανειοδοτηση μεσω ΕΤΕΑΝ (50% χαμηλοτερο επιτοκιο) και την Φορολογικη Απαλλαγη για τα πρωτα 10 χρονια. Δυστυχως ολα τα παραπανω αν και ετεθησαν σε γνωση τουλαχιστον 4 Εφοπλιστικων οικογενειων εγκαιρα το 2013 και το 2014 (σε αντιστοιχους διαγωνισμους 50ετους παραχωρησης),δεν τους παρακινησαν σε συμμετοχη ακομη και συνεταιρικη και πλεον εχω δωσει την Μελετη στην συναδελφο Ε. ΣΑΛΟΥΒΑΡΔΟΥ και προτιθεμαι να την γνωστοποιησω και στην Ε.Α.Ε. , της οποιας ειμαι επισης μελος (αν και ΟΥΔΕΠΟΤΕ κληθηκα να συμμετεχω και να ενημερωσω τα μελη).

Ανώνυμος είπε...

Εγω λέω οχι στα επιδόματα ειναι Η μεγαλύτερη κομπίνα στην ελλαδα .10 χρονια απαλλαγή φόρου.Στα επιδόματα ειναι ΠΟΣΑ θα φάω εγω ΠΟΣΑ θα φας ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

σαφεστατα εαν αυτος ο χωρος προοριζεται για ξενοδοχειακη χρηση θα ηταν πολυ χρησιμος για το νησι πχ ενα πολυ καλο ξενοδοχειο με την καλητερη θεα στην ανδρο με καταπληκτικη κουζινα μιας και διαθετει τεραστιους χωρους αλλα δυστυχως αυτο που προσφερει τα τελευταια χρονια στο νησι ειναι βρωμα χωρος χρησης ναρκωτικων επικυνδινοτητα και σαφεστατα οικονομικη ζημια σε ολες τισ παρακειμενες επιχειρησεις .Κατι πρεπει να γινει αμεσα στην τελικη ο κ.κωσταντινιδης δεν ηταν και ο φειδειας τησ ακροπολης

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: είναι απλά θέμα χρόνου η κατάρρευσή του. Τουλάχιστον θα πέσει ενδόξως: χαρακτηρισμένο ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. Τότε επιτέλους θα αναγκαστούμε να δράσουμε ρεαλιστικά...........ή μήπως δεν θα πρέπει να αγγίξουμε ούτε τα ερείπια του διατηρητέου;
Χάρη σε αυτές τις αρτηριοσκληρωτικές πρακτικές, θαυμάστε πόσα πρώην μνημεία είναι νυν ρημάδια.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα, γιατί αυτό το διατηρητέο κτίριο δεν μπορούμε να το γκρεμίσουμε, αλλά όταν κατεβαίνουν εν μία νυκτί "καμπαναριά" δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;;; τελικά επιτρέπεται να γκρεμίζουμε μνημία ή όχι;;;

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα, γιατί αυτό το διατηρητέο κτίριο δεν μπορούμε να το γκρεμίσουμε, αλλά όταν κατεβαίνουν εν μία νυκτί "καμπαναριά" δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;;; τελικά επιτρέπεται να γκρεμίζουμε μνημία ή όχι;;;

Ανώνυμος είπε...

Τέρας των τεράτων το ΞΕΝΙΑ. Ούτε στα νιάτα του βλεπόταν ούτε τώρα. Πάντα ήταν ένα έκτρωμα, ξένο σώμα στην ομορφιά της Χώρας. Ας πέσει το ταχύτερο και στη θέση του ας φτιαχτεί κάτι χρήσιμο και καλαίσθητο.

Ανώνυμος είπε...

Στην ελλαδα εχωμε ΕΑΝ δεν θελομε να ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ενα εργο ..θα μας πασάρουν προτον αρχαία και δεφτερον διατιριτεα η μην κόψουμε κανενα δέντρο ειμαστε για κλάματα άκου ΔΙΑΤΙΡΙΤΕΟ ΟΛΛΑ ΤΑ ΧΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΗ ΟΠΙΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΩΡΙΤΙΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΦΕΡΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο Κωνσταντινδης να έχει συμβάλει στην Αρχιτεκτονικη κλπ. Αλλά το Ξενια δεν χρειάζεται να είσαι Αρχιτέκτονας για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ταιριάζει με την περιοχή και το νησί . ..Τέλος πάντων η μοναδική ρεαλιστική λύση , είναι να παραχωρηθεί στον δήμο, να το κάνει πάρκινγκ -παρκο ... Όλα τα άλλα είναι όνειρα. ...

Ανώνυμος είπε...

Ενα μικρό ξενοδοχείο με τουριστκα περίπτερα ειναι το καλύτερο αλλα να το πάρει ο Δήμος να το καταδαφιση .Και μετα να το νοικιάσει σε ιδιώτη με αυτή τηΣυμφωνια για 20 χρονια με ενα άλφα χρονικό ποσόν.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Πάρκινγκ...να έρχονται να παρκάρουν την ανία τους οι Ανδριώτες εξ Αθήνας!!