Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το ηλίθιο σκαθάρι των κάκτων


Η  μοναδικότητα  και η διαφορετικότητα της Χώρας της Άνδρου από τις άλλες Χώρες των νησιών οφείλεται κατά κύριο λόγο, όχι μόνο  στα εντυπωσιακά νεοκλασσικά αρχοντικά που έχτισαν οι Ανδριώτες  εφοπλιστές, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με  έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, αλλά και στους  ωραίους τους  κήπους   με τα  εντυπωσιακά τότε,  φερμένα από το εξωτερικό φυτά.
Στο Δημαρχείο Άνδρου, πρώην οικία Βούλγαρη, σώζεται,  στον μπροστινό κήπο ο φοίνικας που μέχρις στιγμής δεν τον έχει  κτυπήσει το ολυμπιακό κόκκινο σκαθάρι, και στο πίσω μέρος του σπιτιού πάνω στον βράχο αθάνατοι ηλικίας 100 χρόνων.
Ήρθε όμως ο μεγάλος κλαδευτής που αφού  αγνόησε τις γύρω ακλάδευτες ακακίες και μουριές, αποφάσισε να περάσει την ημέρα του κλαδεύοντας τον αθάνατο που στη κυριολεξία είναι φυτεμένος πάνω στο ψηλό  βράχο και δεν τσιμπάει κανέναν.
 Η δικαιολογία του ήταν ότι είχε πολλά αγκάθια  και ότι δεν πειράζει, άμα βρέξει θα πετάξει.
 Ας τον καμαρώνουμε τώρα τον κάκτο  έτσι καμιά δεκαριά χρόνια αφού βρούμε και μία  πιο πιστευτή δικαιολογία σε όσουν περνούν, τον βλέπουν και γελώντας  μας ρωτούν.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα η μαλακινση σπαει ρεκορ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος το έκανε αλλά έχει την Ανδριώτικη κουλτούρα γύρω από αυτά τα θέματα,λυπάμαι που το λέω αλλά έχουν γίνει τέτοιου είδους ''εγκλήματα''σε πολλά σημεία του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

Ενα λαθάκι έκανε ο φουκαράς και πάτε να των κρεμάσετε πο πο .εκτος ΕΑΝ ειναι απω τους κενουργιους που άρχισαν το κλάδεμα απω τους κάκτους.για δοκιμή .θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

οι κήποι της περιοχής έχουν δεινοπαθήσει, από την θητεία του Βάμβουκα με την καταστροφή των δέντρων της παιδικής χαράς και τους φοίνικες (να βγάλουμε και κανένα μάτι) στο πεζοδρόμιο, την γελοιότητα των γιούκα στον δρόμο για Συνετί, τις λεύκες έξω από την Χώρα και γενικά ό,τι του φανεί του λωλοΣτεφανή.

Vangelis Loukisas είπε...

Αχ κα πρόεδρε τα ψαράκια που τρως του συλλόγου ,
βλέπω δεν βοηθούν καθόλου την μνήμη σας!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

τρελή κομμωτική. ..