Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο παπα Αλκιβιάδης...


 "κοιμήθηκε "χθες, Τρίτη,14 Απριλίου 2015, ήσυχα σε ηλικία 80 ετών, στα πατρογονικά του μέρη που επέλεξε για να φύγει, αθόρυβα, όπως κι έζησε . Επί 35 χρόνια εφημέριος στις ενορίες Μεσσαθουρίου και Στραπουργιών, υπηρέτησε το ποίμνιό του, προσφέροντας μόνο, χωρίς να προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα και κάνοντας μόνο φίλους αγαπητούς. Εκεί που βρίσκεται τώρα, θα υμνεί τον Κύριο εν χορδαίς και οργάνοις, με το καταφύγιο της ψυχής του, το βιολί. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας παπα-'Αλκη, σ' ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες και μας δίδαξες με την στάση ζωής σου, με την παρουσία σου στα γλέντια , στις χαρές και στις λύπες μας.
Γιάννης Ξανθός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά πήγαινα με χαρά και ευχαρίστηση στην Παναγίτσα γιατί ήξερα ότι θα ιδώ τον παπά Άλκη να με ευλογήσει και να με ρωτήσει γεμάτος καλοσύνη και ειλικρίνεια “Τι κάνεις Αντώνη ;”
Τον κοίταζα και απέναντί μου είχα τον εκπρόσωπο του Θεού, τον ιερέα που αγαπούσε το ποίμνιο του έστω και εάν αυτό το ποίμνιο καμιά φορά τον φόβιζε με τα σμπάρα στην Ανάσταση...
Δεν χρειάστηκαν πολλά για να με ξαναφέρει στους κόλπους της εκκλησίας το Ήθος του αρκούσε μόνο
Αιωνία του η μνήμη...

Konstantinos Stratis είπε...

Αιωνία του η μνήμη αυτού του εξαιρετικολύ `ιερέα του Θεού του Υψίστου.
Ηταν ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος που διακόνησε με αγάπη το ποίμνιό του. Πολλές φορές είχαμε συμψάλει στις Ιερές ακολουθίες και τελετές και στις Στραπουριές και στο Μεσαθούρι./
Αιωνί η μνή μη του. Παράδειγμα προς μίμηση ο ταπεινός τρόπος της ζωής που έζησε.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικός ιερέας, υπέροχος άνθρωπος. Με τον τρόπο του ένωσε τα χωριά Στραπουργιες και Μεσαθούρι και ουδέποτε ακούστηκε το παραμικρό παράπονο για άνιση μεταχείρηση. Εφυγε ήσυχα και αθόρυβα όπως ήταν και στην καθημερινή του ζωή. Την ευλογία του να έχουμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να παράγεις έργο δεν χρειάζεται να κάνεις πολύ θόρυβο, αρκεί να το έχεις στην καρδιά σου και να το θέλεις. Αυτός ήταν ο Παπά-Αλκιβιάδης. Αιωνία η μνήμη του!