Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το θαύμα του καμπαναριού




Και ενώ όλοι οι πιστοί είμασταν απασχολημένοι με τη γιορτή της Θεοσκεπάστου, τις περιφορές της εικόνας. τις μύριες εκδηλώσεις και κρεμόμασταν από τα χείλια του Δέσποτα, η Παναγία η Πανάχραντος εισάκουσε τις παρακλήσεις  και έκανε το θαύμα της, εκεί ψηλά,  μέσα στα σύννεφα και με μιας εξηφανίσθη το παλιό καμπαναριό της μονής.

Ευτυχώς όμως προνοητικά είχε κατασκευαστεί δίπλα ένα καινούριο και μικρό το κακό, ίσα ίσα που στην αυλή τώρα  υπάρχει άφθονος χώρος για φωτογραφήσεις  και για  λαμπρά μυστήρια.


Παράλληλα κλείνονται και ημερομηνίες για εσπερίδα μέσα στο καλοκαίρι με εξέχουσες προσωπικότητες και  θέμα : "Η σωτηρία της  ψυχής στο διάβα των αιώνων  και η επίδραση της στα μνημεία της Άνδρου" ενώ αργότερα, έναντι πολλών πινακίων μακαρονάδας  κάποιος  θα επιμεληθεί την έκδοση και  του χαριστήριου τόμου  με τις εισηγήσεις της βραδιάς.

με ανανεωμένη πλέον όφη  το κτιριακό συγκρότημα, μέχρι  το καλοκαίρι, θα έχει εύκολα κερδίσει και θα  σηκώσει  το λάβαρο της γαστρονομικής επανάστασης  από ιταλικό οίκο!
Αρκετά πια! Σεβασμός σε αυτούς που τους πρέπει!...

και ένα τραγουδάκι που ταιριάζει με την περίσταση:

20 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ Α είπε...

Γκρεμίζεται η ιστορία μας

Ανώνυμος είπε...

Καταπλικτικο τραγούδι .οπως και η φωτο μπραβο βαγγελη δεν ειξερα πως είσαι και τοσο ρομαντικός .ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΟΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΘΖ ΝΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ είπε...

ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ....
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ..
ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΝΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΓΕ ΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ..
ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΝΤΑΔΕΣ.. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ "ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ" ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΜΠΙΣΝΑ, ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΠΗΜΝΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!
ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ, ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟ...
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ..

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα τα παραπάνω!
Αλλά λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ..
Ο άγιος Δέσποτας τί θέση παίρνει σε όλα αυτά που συμβαίνουν? Είναι ενήμερος να φανταστώ και σύμφωνος!
Εξάλλου Σεβασμιώτατε θα αυξηθούν και τα έσοδα της μονής, όπως αυξήθηκαν όταν έγινε και το "μαγαζάκι" πριν 4-5 χρόνια!
Το μόνο που μας μένει τώρα να ακούσουμε είναι για κανένα "θαύμα", που θα έχει σχέση με την Κύπρο, να πλακώσουν οι Κύπριοι που το φυσάνε ακόμα το παραδάκι να εγκαινιάσουν και τις καινούργιες υπέρλουξ γκαρσονιερούλες με θέα το απέραντο γαλάζιο!! Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους Κύπριους απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα γιατί υπάρχει παρελθόν με τέτοια "θαύματα" στην Άνδρο..
Καταλάβετε επιτέλους ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και έχει ανάγκη να πηγαίνει στην εκκλησία και να προσεύχετε και όχι να κολάζεται.
Φτάνει πιά.....!!!!!!

dimitris είπε...

oi sotiria tis psixis, einai o eisous xristos. opos to eipai o eidios, stin agia grafi. OPIOS PISTEBI OI SEMENANE EXI AIONIA ZOI. as tos doxasome stis meres pou erxonde.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕΒΗ & ΑΓΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΥΚΙΣΣΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΘΡΗΣΚΕΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥ,ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ,ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΕΥΔΟΚΙΜΟ,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΕΤΙΟ,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΦΙΛΑΡΕΤΟ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? Ο ΘΕΟΣ?
ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ & ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ.

Vangelis Loukisas είπε...

ανεβαίνω τρέχοντας!

KATERINA είπε...

H συντηρηση κ διαφύλαξη ειναι να γκρεμιζουν τα καμπαναριά

Ανώνυμος είπε...

Το γκρέμισμα της Ιστορίας μας διαπιστώνω ότι το θυμόμαστε επιλεκτικά και ανάλογα με το ποιος θα μας το πλασάρει !!!!!. Μακάρι , αυτοί που δικάζουν, καταδικάζουν , λοιδορούν και ειρωνεύονται , να έδειχναν πρώτοι το καλό παράδειγμα, για την συντήρηση και διαφύλαξη της Ιστορίας της Πολιτιστικής και Θρησκευτικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.......

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Με όλο τον σεβασμό μου προς το πρόσωπο των γερόντων των μονών μας , την ιστορία τους και την θέση που κατέχουν στο θρησκευτικό συναίσθημα ημών των πιστών : Με την αισθητική τίνος και με με τις νόμιμες άδειες ποίου , διενεργούνται όλες αυτές οι ριζικές ανακαινίσεις, επεκτάσεις, αλλοιώσεις, κοπές δένδρων κλπ. των περισσοτέρων μονών του νησιού που μεταβάλλονται σε σύγχρονα αραχωβίτικα και πηλιορίτικα νεοελληνικά κτίσματα, βγαλμένα σαν από καλούπι, χάνοντας την πλαστικότητα, την απλότητα και αυθεντικότητα που απέκτησαν στο διάβα των αιώνων από το χέρι και την έμπνευση της λαϊκής μαστοριάς και αρχιτεκτονικής παράδοσης ; Πως αξιούμε θεσμοθετημένη προστασία στους εκατοντάδες ναούς και τα νεώτερα μνημεία που είναι διάσπαρτα στην ' Ανδρο και σιωπούμε και αυτολογοκρινόμαστε μπροστά στην αυθαίρετη και νεωτερίστικη στυλιστική αλλοίωση των μοναδικών παμπάλαιων θρησκευτικών μας μνημείων; 'Iσως οι αρμόδιοι των συλλόγων των Ανδρίων Επιστημόνων και του Συλλόγου Μηχανικών ' Ανδρου να είναι αρμοδιώτεροι εμού ώστε να πάρουν θέση και να εκφέρουν υπεύθυνη επιστημονική πρόταση επί του σοβαρώτατου αυτού θέματος που αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.

Θεόδωρος Παρασκευόπουλος είπε...

Τα σχόλια σας κ. Λούκισσα είναι απρεπή. Δεν καταλαβαίνω με ποιο δικαίωμα προσβάλλεται ένα ιερό προσκύνημα και τους λειτουργούς του. Ποιο σας το έδωσε αυτό το δικαίωμα;
Να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του συντάγματος "Eπικρατoύσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατoλικής Oρθόδoξης Eκκλησίας τoυ Xριστoύ. H Oρθόδoξη Eκκλησία της Eλλάδας, γνωρίζει κεφαλή της τoν Kύριo ημών Iησoύ Xριστό"
Εσείς λοιπόν με την άστοχη ανάρτηση σας προσβάλλετε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα και ιδιαίτερα του ανδριακού λαός ο οποίος δεν αντιμετωπίζει τις θρησκευτικές γιορτές και τις εκδηλώσεις τους σαν κοσμικό event. Με τα χλευαστικά λόγια σας "περί απασχόλησης με τη γιορτή της Θεοσκεπάστου και τις περιφορές της εικόνας " θίγετε τα ιερά και όσια μας.
Αν θα θέλατε να μας πληροφορήσετε για την κατασκευή του καμπαναριού θα μπορούσατε να το κάνετε με τρόπο κοσμιότερο και χωρίς δεικτικά σχόλια. Αν πιστεύετε ότι κάτι δεν έχει γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, τότε να το εξετάσετε και να μας πληροφορήσετε για τα αποτελέσματα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε να χλευάζεται τη θρησκεία μας την ιερή παράδοση μας τους ναούς και τα μοναστήρια μας.
Παρ΄όλα αυτά ο Χριστός θα αναστηθεί και το καμπαναριό της Παναχράντου θα σημάνει την Ανάσταση και για εσάς.
Σας εύχομαι καλό Πάσχα.
Θεόδωρος Παρασκευόπουλος

Ανώνυμος είπε...

απαράδεκτος ο ευαγγελος .

Μαρία Ανύση είπε...

Το παλιό καμπαναριό κ Θεόδωρε η το καινούργιο

Μαρία Ανύση είπε...

Ενω εσεις σαν ανώνυμος.....

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΚΙΣΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΎΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΡΑΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΑΣ.

ΠΟΛΥ ΕΥΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΑΟΔΟΜΙΑ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ?

Αχιλλέας Μητρόπουλος είπε...

Σιγά πια, κοντεύετε να τον αφορίσετε τον άνθρωπο. Πού το είδατε ότι θίγει και προσβάλλει θρησκευτικά συναισθήματα, ιερά και όσια, μοναστήρια και όλα αυτά που αναφέρετε ; Ο κ.Λουκίσσας προφανώς στηλιτεύει τα ''κακώς κείμενα'', που πολλές φορές λαμβάνουν χώρο και στον τομέα της θρησκείας (άλλες φορές ακόμα και με την επίφαση αυτής). Προσπαθήστε να διαβάσετε πίσω από τις λέξεις και μην στέκεστε στα προφανή.

Μαρίκα Γλυνου είπε...

Τι στύλ τι τρόπος ολα ειναι τέλεια. Αυτη η ευγένειά σας με σκλάβωσε ειδικα η υπογραφή σας σαν ανώνυμος

SPACE είπε...

Για ποιο Δεσπότη...........μιλάτε παιδιά???

Ενας ειναι Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ στην Εκκλησία της Ελλάδας σήμερα!!!!

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι χάσαμε την πίστη

https://www.youtube.com/watch?v=4LPCg6964Gk