Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, η πρώτη εκδήλωση στο Πολυχώρο του Νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου



ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ
“Cinema Passionata”

Από τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης τώρα στην Ελλάδα!

ΑΝΔΡΟΣ
Πολυχώρος Νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μαζί της το διάσημο group Klazz Brothers

Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε το «Ποτέ την Κυριακή» του Μάνου Χατζηδάκι ή το πολυαγαπημένο «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» του Μίμη Πλέσσα σε ρυθμούς τζαζ;

Η Μαρία Μαρκεσίνη, η ελληνικής καταγωγής διεθνής πιανίστρια και ερμηνεύτρια τζαζ, που ζει στην Ολλανδία κι έχει χαρακτηριστεί ως ένα φαινόμενο της εποχής μας, το τόλμησε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Θα το διαπιστώσετε όσοι παρακολουθήσετε τη μικρή περιοδεία της  διάσημης ερμηνεύτριας στην Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 15 Μαΐου, στην πανέμορφη  Άνδρο, σε μια μοναδική παράσταση.

Η συναυλία, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου για το νησί, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, σε μια εκδήλωση που ουσιαστικά εγκαινιάζει και τη λειτουργία του.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί ονομάζεται  “Cinema Passionata” κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις χώρες και διεθνείς σκηνές της Ευρώπης.
Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις από γνωστά κινηματογραφικά έργα της παγκόσμιας σκηνής, και αγαπημένα τραγούδια από τα τρία άλμπουμ της Μαρίας Μαρκεσίνη. Μελωδίες των Kurt Weil, Bob Dylan και Carl Orff, αλλά  και δημιουργίες των Ennio Morricone, Henri Manciniι, Michel Legrand, καθώς και των δικών μας Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα κ.α.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του "Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά"., μια δράση που στηρίζει το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό και προβάλλει την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, με όχημα την τέχνη και, κυρίως, την μουσική.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ
Η Μαρία Μαρκεσίνη ως ολοκληρωμένη πιανίστα αλλά συγχρόνως και ως vocalist, είναι το είδος καλλιτέχνη που προκαλεί σεβασμό και έκπληξη. Συνδυάζοντας όχι μόνο τα δύο δυσκολότερα και πιο απαιτητικά είδη μουσικής, την κλασική και την τζαζ, αλλά και δύο τελείως διαφορετικά όργανα, το σολιστικό πιάνο και τη φωνή, κατέκτησε τις ευρωπαϊκές σκηνές με το αυθεντικό της στυλ και την σπάνια μουσικότητά της.
Με τρία πολύ πετυχημένα cds στο ενεργητικό της,το τελευταίο στη Sony Classical Γερμανίας, με συχνές εμφανίσεις στα επίσημα προγράμματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών σκηνών και φεστιβάλ και παρουσιάσεις σε πολλά ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, έχει καταπλήξει κριτικούς και κοινό, που την χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του καιρού μας.

Το γερμανικό γκρουπ Klazz Βrothers, που τη συνοδεύει. ιδρύθηκε το 1999, συνδυάζοντας την κλασική μουσική με την jazz - ως εκ τούτου και το όνομά τους «Klazz» - ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στην κλασική και τζαζ μουσική. Οι Klazz Brothers σήμερα θεωρούνται αυθεντίες στο είδος τους, έχοντας ηχογραφήσει 14 cd με την SONY Classical Γερμανίας. Με δυο βραβεία “Echo classical” (η πιο τιμητική μουσική διάκριση της Γερμανίας), τρία βραβεία “Jazz Αward”  και δυο υποψηφιότητες για Grammy, το όνομα τους στέκεται πολύ ψηλά στο διεθνές jazz και κλασικό crossover.



Μερικές από τις αναρίθμητες κριτικές για την Μαρία Μαρκεσίνη :
" Η Μαρία Μαρκεσίνη φέρει, πάνω  στην μοναδική φωνή και ερμηνεία της, το βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Αποδεικνύει ότι το κοινό νόμισμα της Ευρώπης δεν είναι το Ευρώ, αλλά η Τέχνη." Εφημερίδα DIE WELT

"Η τραγουδίστρια Μαρία Μαρκεσίνη εντυπωσίασε τόσο με την ερμηνεία της  στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Δρέσδης, που ο υπουργός Kurt Biedenkopf ζήτησε δημόσια στην ομιλία του, ο γερμανικός τύπος να γράφει συχνότερα για «αυτό το μεγάλο μουσικό φαινόμενο της φύσης»,  όπως αποκάλεσε την Μαρκεσίνη." Εφημερίδα SACHSISCHE ZEITUNG

"  Ένα ηφαίστειο  ερμήνευσε τα Carmina Burana του Carl Orff. Αυτή η γεννημένη φωτιά, η τραγουδίστρια Μαρία Μαρκεσίνη, έχει τη χάρη Ελληνίδας θεάς με κόκκινα μαλλιά και εκθαμβωτική αύρα. Η φωνή της, πλήρης, δυνατή, σαγηνευτική, ατσάλινη και φλογερή , αλλά την ίδια ώρα εναλλάσσεται με σαγηνευτική μελωδικότητα,  απαλότητα ή ερωτικό λαχάνιασμα. Απλά, πανέμορφη." Εφημερίδα OBERBAYERISCHES  VOLKSBLATT

“Η δυναμική και τελείως ανεπιτήδευτη ερμηνεία της πιανίστριας και τραγουδίστριας Μαρίας Μαρκεσίνη σε κερδίζει ολοκληρωτικά. Η Μαρία Μαρκεσίνη είναι ένα φαινόμενο της φύσης. Ως τραγουδίστρια είναι ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την Roberta Gambarini. Κάθε τραγούδι της ηχεί με μια εκ του φυσικού, αυθόρμητη  ερμηνευτική δύναμη, έτσι όπως θα έπρεπε ένα τραγούδι να παρουσιάζεται, ασχέτως αν το έχεις  ακούσει  πολλάκις."  Περιοδικό RONDO

 Πληροφορίες – προπώληση: 22823 60223 & 22820 41855
&   στην Αθήνα: Ιανός, Σταδίου 24, τηλ. 210 3217917

«Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»
http://paizoumeoikologika.org/

Υπεύθυνες Επικοινωνίας:
Έλλη Ρουμπέν -κιν. 6944 627299, erouben@yahoo.gr
Έλενα Χριστάκου- κιν. 6949 129678, elenachristakou@gmail.com    

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπραβο σε οσους συνεβαλαν τετοια χρειαζεται το νησι μας