Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το πρώτο “Hellenic Match Racing Tour” είναι γεγονός και δεύτερος σταθμός του η Άνδρος!






Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή του HMRT της Πάρου στις 11-13 Απριλίου, σειρά έχει η δεύτερη φάση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στον γραφικό κόλπο της Χώρας της Άνδρου τις ημερομηνίες 2-4 Μαΐου 2014.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοπλοΐας θα αγωνιστούν για μια ακόμα φορά “σώμα με σώμα” με σκάφη Platu 25 / Beneteau 25 ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι οκτώ γνώριμες πλέον ομάδες, αποτελούμενες από την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων, θα δώσουν σκληρές μάχες σε μια σειρά ιστιοδρομιών τύπου Match Race. Στους ιδιαίτερους αυτούς αγώνες, οι αντίπαλοι κάθε φορά θα είναι μόνον δύο, ενώ ο αγωνιστικός στίβος θα βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα.

Οι ολυμπιονίκες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και τα ανερχόμενα ταλέντα που βρίσκονται στη λίστα των συμμετεχόντων, με τους Σοφία Μπεκατώρου, Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, Θεόδωρο Τσουλφά, Παναγιώτη Μάντη, Στρατή Ανδρεάδη, Ιάσονα Σπανομανώλη, Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου και Jurek Strzemiecki να είναι τα τρανταχτά ονόματα των skippers, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση, να ανέβουν ενδεχομένως στο βάθρο ή να διατηρήσουν τα κεκτημένα της Πάρου.

Ποιά θα είναι αυτή τη φορά η τριάδα των μεταλλίων; Θα καταφέρει η νικήτρια ομάδα του Ιάσονα Σπανομανώλη να επιβληθεί όλων για ακόμα μια φορά; Θα μπορέσουν τα πληρώματα της 2ης και 3ης θέσης του HMRT της Πάρου, του Θεόδωρου Τσουλφά και του Παναγιώτη Μάντη αντίστοιχα, να ανέβουν σε ψηλότερο σκαλί του βάθρου; Ο 4ος της κατάταξης, Στρατής Ανδρεάδης και το πλήρωμά του θα μονομαχήσουν ώστε να μπουν στην 3άδα των νικητών, ή μήπως ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η Σοφία Μπεκατώρου θα επανέλθουν δριμύτεροι αλλάζοντας τα δεδομένα;

Σκληρές μάχες και δυνατές ανατροπές αναμένονται στο “Hellenic Match Racing Tour” της Άνδρου. Ένα συναρπαστικό ιστιοπλοϊκό event που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι λάτρεις του αθλήματος και όχι μόνο! Μην το χάσει κανείς!



Η Άνδρος θα φιλοξενήσει το “Hellenic Match Racing Tour” χάρη στην πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ο οποίος, από τότε που ιδρύθηκε το 1957, έχει οργανώσει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων με κύρια το ετήσιο Ράλλυ Άνδρου.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία SETEL HELLAS (η κορυφαία Ελληνική εταιρία διεθνούς βελινεκούς στην εφαρμογή λύσεων και καινοτόμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη ναυτιλία), ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη από την Golden Star Ferries και την CMP Hellas - αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των ναυτικών χρωμάτων Chugoku.

Το “Hellenic Match Racing Tour” είναι μια πρωτοβουλία της “Icarus Sailing Media” με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας “Icarus Sailing Media” με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: