Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

η νέα ταινία μας : Πειρατεία στον Ωκεανό

Περισσότερα για την ταινία: http://www.androsfilm.com/filmgr.php?movie=352

Σάββατο 9  &  Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 8:30μμ Δημοτικό Θέατρο Κινηματοθέατρο Άνδρου



Παραλειπόμενα από τα γυρίσματα:

  Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος η παραγωγή είχε επιστρατεύσει οπλισμένους φρουρούς για να προφυλαχτούν από την περίπτωση της πειρατείας.

Με προϋπολογισμό κάτω από 2 εκατομμύρια ευρώ, ο Lindholm και η ομάδα του επιστράτευσαν νεαρούς Σομαλούς από την Μομπάσα για να παίξουν τους πειρατές και τους ναυτικούς.

 Για να συμβεί αυτό ο σκηνοθέτης ζήτησε άδεια από Σομαλούς αρχηγούς φυλών. «Μου έκανε εντύπωση γιατί νόμιζα ότι δεν θα ήθελαν να ειπωθεί μία ωμή ιστορία για την πραγματικότητα στη Σομαλία», σχολιάζει ο σκηνοθέτης. «Αλλά με θερμοπαρακάλεσαν να πω την ιστορία όσο πιο σκληροπυρηνικά γίνεται γιατί χάνουν τους νεαρούς άντρες τους, που νομίζουν ότι θα κάνουν περιουσία ως πειρατές».

Τα όπλα των πειρατών στην ταινία είναι όπλα που δανείστηκαν από την αστυνομία της Κένυας που είχαν πάρει από Σομαλούς πειρατές όταν τους συνέλαβαν στο λιμάνι. Σε κάθε της λεπτομέρεια η ταινία έχει όσο περισσότερο ρεαλισμό γίνεται.

Πολλά μέλη του πληρώματος που βλέπουμε στην ταινία είναι πραγματικοί ναυτικοί και έχουν υπάρξει όμηροι.

Το 2007 ο Juma Mvita ήταν όμηρος για 111 ημέρες. Είναι ο πρώτος μηχανικός στο MV Rozen και παίζει ένα δεύτερο ρόλο στην ταινία. Οι συνομιλίες μεταξύ των Σομαλών πειρατών και του Δανού Διευθύνοντα Συμβούλου στην Κοπεγχάγη είχαν ηχογραφηθεί ζωντανά στο γύρισμα με την ισχύουσα διαφορά ώρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Τα περισσότερα πειράγματα στο πλοίο μεταξύ των επιβαινόντων ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: